Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Noutatile recensamantului national de luna viitoare

Toţi sibienii vor trebui să răspundă luna viitoare întrebărilor recenzorilor care le vor bate la uşă. Spre deosebire de alte recensăminte organizate în ţara noastră, în premieră veţi fi nevoiţi să oferiţi detalii legate despre faptul dacă locuiţi sau nu în chirie iar contractul este înregistrat la Finanţe, ce suprafaţă are bucătăria dumneavoastră sau unde se află toaleta: în curte sau în casă? Pe de altă parte, nu sunteţi obligaţi să vă dezvăluiţi etnia sau religia.

„Important este că acest recensământ se realizează în conformitate cu directivele Comisiei Europene şi ale Parlamentului European. Regulamentul Comisiei Europene se aplică tuturor ţărilor membre şi pune o serie de întrebări complexe”, a declarat astăzi Liviu Boloş. Directorul Direcţiei de Statistică Sibiu a arătat că recentorii vor urmări atât aflarea unor detalii despre clădirile şi spaţiile locative cât şi despre persoanele care locuiesc acolo şi modul în care se gospodăresc ele. „Noutatea constă într-o serie de întrebări care arată gradul de confort şi suprafaţa locuinţei”, mai spune Boloş.

Pentru a afla astfel de detalii recenzorii vor pune întrebări legate de suprafaţa bucătăriei, despre baie şi cum funcţionează ea (apă curentă, canalizare), dacă locuinţa este izolată termic şi are geamuri tip termopan şi altele.

O dată trecute în revistă clădirile, recenzorii îşi vor îndrepta atenţia către persoane. Astfel, veţi fi întrebaţi despre nivelul dumneavoastră de instruire, dacă lucraţi în domeniu, dacă aţi fost plecat din ţară, inclusiv dacă vă administraţi banii la comun, în cazul în care locuiţi împreună cu părinţii sau alte rude apropiate.

„O particularitate pe care vreau să o subliniez este recenzarea studenţilor din Sibiu. Sibiul este recunoscut ca un centru universitar şi trebuie să recenzăm toţi studenţii, indiferent de locul unde stau ei” a mai spus director DJS Sibiu. Acesta a menţionat faptul că este important de aflat şi unde locuiesc studenţii, în chirie sau cămin.

Pe de altă parte însă, în chestionare există trei întrebări la care nu sunteţi obţigaţi să răspundeţi. Cele trei întrebări se referă la limba maternă, etnie şi religie.

Mâine începe în tot judeţul nostru instruirea personalului care va lua parte la Recensământ. În total vor fi 2300 de sibieni angrenaţi în proces, dintre care 1863 sunt recenzori. Recensământul se va desfăşura efectiv între 20 şi 31 octombrie. Primele date oficiale le vom avea în a doua jumătate a anului viitor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

DEX

Acum 12 ani

desvaluiti???
Raspunde

functionar

Acum 12 ani

Daca relevanta recensamantului este asociata in mintea autorului cu aceasta imagine, poate ar fi bine sa se mai documenteze. Publicitatea este necesara si binevenita dar e pacat sa aruncam in derizoriu un asemenea subiect generos.
Raspunde

sibianca

Acum 12 ani

hei recenzorilor! aveti impresia ca v a dau drumul la usa?:)) hai valea k am altele pe cap
Raspunde

Ciudat!?

Acum 12 ani

Intrebari de genul: dacă aţi fost plecat din ţară? administrati banii la comun, asta este recensamant sau declaratie benevol fortat ca sa stie statul de unde ar mai putea ciupii cateva impozite taxe etc..... ideea este ca omul de rand sa nu mai aiba nici un secret fata de sistem.
Raspunde

student valcean cu buletin de sibiu

Acum 12 ani

oare cum sa ma declar? sibian sau valcean? daca vor sa stie si locul de origine cred ca peste 50% din locuitorii sibiului sunt olteni.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus