Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Ultras, la baschet si la fotbal

În urmă cu mai bine de doi ani, Radu, Alex, Chwartz, Ciucă şi Iulius au format ceea ce se numeşte astăzi Ultra Sound, un colţ din galeria echipei CSU Sibiu şi o jumătate din galeria echipei de fotbal CSU Voinţa.
Din 2007 până azi s-au prin acest grup s-au perindat mulţi membrii. La un moment dat erau în jur de 30, şi fete şi băieţi. “Noi făceam parte din galeria mare a CSU Sibiu însă acolo era prea multă cenzură. Aşa că am hotărât să face grupul nostru, se ne distingem prin ceva, noi suntem mai nebuni” a spus Radu Ţoţa, liderul Ultra Sound. Cu trecerea timpului, gruparea Ultra Sound a rămas cu 12 membrii. Iulius a părăsit grupul „vechilor” dar s-au adăugat Edi, Cosmin, Bitang, Mişu, Bilă, Burger şi Grasu. Cântă la meciuri, merg în deplasări, fac proiecte. Aceste lucruri definesc adunarea de tricouri negre personalizate cu “Toci” şi steagul României. “La baschet am avut momente frumoase dar şi momente urâte. În general mergem la meciuri şi cântăm. În deplasări la Cluj, Braşov sau Ploieşti. Am avut momente urâte la Cluj şi la Mediaş. Acum un an jumătate când ne-am bătut cu cei din galeria clujeană. La Mediaş a fost mai urât. Eram în galerie şi cântam când unul dintre agenţii de la pază s-a enervat, l-a scos pe Ciucă afară şi a dat în el cu un baston electric. Atunci noi ceilalţi am intervenit şi ne-am pus pe el. Au venit şi jandarmii şi a ieşit urât” povesteşte Radu.
Pasiunea lor pentru sport nu se opreşte aici. Ultra Sound participă şi la meciurile echipei de fotbal CSU Voinţa. Pentru că au mai mult spaţiu, tinerii se pot manifesta mult mai liber. Cu bannere, steaguri, torţe, ei încearcă ca atmosfera din tribune să se apropie de cea a peluzelor consacrate din capitală. “Suntem aceiaşi membri şi la fotbal, însă aici suntem mai mulţi, în jur de 30. Galeria mai este formată şi din gruparea Commora care are în jur de 40 de oameni. Împreună vrem să ne unim şi să formăm Peluza Sud Sibiu. Ne dorim să adunăm cât mai mulţi fani în peluză, să face nişte reguli, legitimaţii şi să susţinem echipa să promoveze în Divizia B. Avem şi un site care în momentul de faţă este în construcţie. Tot ce îmi doresc este să nu se întâmple să piardă echipa de trei ori la rând şi să se retragă cei care sunt. Trebuie să mergem înainte şi la bine şi la rău”, a precizat liderul. Dacă la baschet se face “o selecţie” pentru a intra în grup, adică membrii trebuie să fie majori şi să vină să cânte la meciuri, la fotbal pretenţiile sunt la nivel de prezenţă. Cei care ţin cu echipa trebuie să vină la meciuri, să se implice şi dacă va fi nevoie în viitor să şi cotizeze cu o sumă minoră la formarea unui buget pentru deplasări şi nu numai. “Din păcate nu prea există tradiţie la noi însă ceea ce îmi place cel mai mult este că există fair-play”, a încheie Radu povestea grupului Ultra Sound.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

18 comentarii

vivi

Acum 14 ani

felicitari baietilor din galerie,echipa csu vointa multumeste galeriei pentru prestatia din tur si speram sa ne sprijiniti si la ultimele 2 jocuri cu gaz metan II si bistrita II.va multumim baieti !!!
Raspunde

sb_100%

Acum 14 ani

cine sunt cei de la GRUPPO AQUILE?????ASTEPT COMENTARIU URGENT.
Raspunde

sb_100%

Acum 14 ani

BANNERUL CELOR DE LA GRUPPO AQUILE A FOST CAPTURAT LA BRASOV DUPA CE SA TERMINAT MECIUL.
Raspunde

Taci

Acum 14 ani

Ce ati capturat voi la brasov a fost doar o japoneza, bannerul de guard nu a facut deplasarea!!
Raspunde

bubulina

Acum 14 ani

Copilarii..daca sunteti asa suporteri adevarati ai echipei de baschet de ce v-a trebuit voua alta tinuta si sa va deosebiti de restul lumii? ca sa iesiti in evidenta si sa va mandriti ca "wow ce suporteri adevarati suntem noi"...teribilisme
Raspunde

Danny

Acum 14 ani

Pentru sb_100% : Eu sunt liderul la Gruppo Aquile, din ceea ce spui tu arata ca nu ai mai mult de 15 ani si nu sti sa faci diferenta intre in BANNER si o JAPONEZA, probabil tu esti cel care a capturat, sau mai stiu eu probabil ai fost acolo la meci, nu pot sa stiu cine esti dar faci o afirmatie total aiurea, BANNERUL GRUPPO AQUILE este la mine acasa, poate ati intrat peste noapte si l-ati capturat de langa mine, cine stie, iti las id-ul meu de messenger daca doresti sa povestim mai multe: danny_csu ! Hai salut si bafta cu "capturarile"
Raspunde

alin24

Acum 14 ani

Felicitari baietilor din Ultra Sound.Sunt cei mai tari
Raspunde

Melee

Acum 14 ani

Mai exista un grup care vrea sa intre in peluza.Posibil sa o faca la cealalta peluza.
Raspunde

bebe

Acum 14 ani

Melee de ce la cealalta peluza nu aveti loc la Sud? :) ori deja suntem o echipa asa de mare de ne trebuie 2 peluze. Ce pretentii...ce orgolii :)) Mai flatat
Raspunde

drog

Acum 14 ani

ma Radule ..foarte tare ai dat nume si povestea e cam umflata ....nu asta e povestea adevarata.... rusinica
Raspunde

Radu

Acum 14 ani

Si care e povestea adevarata?Spune-mi .Poate tu o stii mai bine.Nici nu meriti efortul sa-ti raspund.Cei care ma cunosc, stiu care dintre noi are dreptate.
Raspunde

sb_100%

Acum 14 ani

danny.eu am spus banner k nam vazut pe niciun gard afisat grupu asta.e prima oara.oricum aveti grija voi si bafta multa.oricum nam luat japoneza ca alti prin alte posibilitati.sa va urmaresc saui ceva lam luat direct din sala..aveti grija de voi si mult respect petru cea ce faceti la baschet.
Raspunde

Gruppo Aquile

Acum 14 ani

Trebuie sa fi fost foamete mare la Brasov ca sa furi o japoneza....si sa mai si faci public niste aberatii cum ca "Bannerul" ar fi fost capturat!!
Raspunde

Ragazzy

Acum 14 ani

Asemenea lui drog,mi se pare si mia povestea cam umflata...totusi tot respectul pentru treaba facuta de membrii fondatori .
Raspunde

Radu

Acum 14 ani

Gruppo Aquile(sau Ragazzy) tu stii ca povestea nu e umflata cum zici pentru ca sunt sigur ca o cunosti si tu foarte bine.Parca cantam impreuna la meciurile de baschet.Asta a fost un ATAC TOTAL GRATUIT.Degeaba ti-ai schimbat numele...e acelasi IP!!
Raspunde

Danny

Acum 14 ani

Pot sa stiu de ce va certati? Ce facem acuma demonstram care e mai vechi sau care e mai tare? Nu fratilor toti avem acelasi scop, sa incurajam echipa favorita, asta conteaza si nimic mai mult, ca Ultra Sound merge si la fotbal TOT RESPECTUL, dar pentru asta nu trebuie sa ne apucam sa ne certam, hai terminati cu prostiile :)
Raspunde

Gruppo Aquile & Ragazzy

Acum 14 ani

Daca tu consideri ca ati exprima liber parerea inseamna " A ATACA" te inseli... trebuia sa fi citit ce am spus in propozitia urmatoare in care mi-am exprimat respectul pentru ceea ce ati reusit sa faceti ! P.S.: Mereu e loc de mai bine. :)
Raspunde

crewe

Acum 13 ani

Ragazzy inceteaza si tu omule! Suntem mai rau ca cei de la Cluj ( U si Cfr )... Ce naiba. u.s.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus