Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Econtext: piata imobiliara din Sibiu s-a prabusit cu peste 60 la suta, a doua scadere din tara

Portalul specializat Econtext publică astăzi un studiu legat de scăderea numărului de locuinţe noi finalizate în ultimii ani, în comparaţie numărul locuinţelor finalizate în anul 2008. La Sibiu scăderea este una semnificativă, plasând judeţul nostrum pe locul II în ţară, din acest punct de vedere.“Cel mai mare declin a fost înregistrat în judeţul Arad. Numărul locuintelor finalizate în Arad a scăzut cu două treimi în 2010 fata de 2008 (67,1%, mai exact). Astfel, în anul 2008 au fost finalizate 1.480 de locuinte, pentru ca doi ani mai târziu, în 2010, să avem doar 487 de locuinţe terminate. Urmează Sibiu, cu o scădere de 62,3%”, scrie Econtext.

Judeţul nostru este urmat în acest clasament de judeţele Cluj (cu 56,2% mai puţine locuinţe terminate în 2010 faţă de 2008) şi Satu Mare (-53%).

La polul opus se află judeţe precum Giurgiu, unde nu s-a înregistrat o scădere a pieţei imobiliare, ci dimpotrivă, numărul locuinţelor finalizate fiind în creştere.

”În 2011 volumul tranzacțiilor imobiliare a fost cu aproape 40% mai mic decât cel din perioada de creștere în domeniu. Mai bine de două treimi dintre cumpărători au accesat credite prin Prima Casă. Nu cred că volumul tranzacțiilor va mai crește, având în vedere și nivelul scăzut al chiriilor – omul mai bine plătește o chirie mai mică, decât o rată dublă”, declara pentru Turnul Sfatului, la finalul anului 2011, Bogdan Gicu, președintele filialei sibiene a Uniunii agenților imobiliari din România

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

gigi duru

Acum 12 ani

Va rog eu nu il mai intrebati pe gicu nimic el oricum nu stie pe ce lume traieste, auzi ca romanii mai bine platesc o chirie dacat o rata, inseamna ca nu stii cat e o rata. Eu platesc rata de 180 Eur/ luna pt apartament 3 camere de 39000 euro.
Raspunde

gigi duru

Acum 12 ani

intrebati-l pe gicu cat e chiria la un ap. de 3 camere nou, si vedeti ca nu stie ce vorbeste.
Raspunde

Liftierul

Acum 12 ani

@Gigi Duru Pe ce perioada ai facut creditul si cat ai dat avans? Ai girat alte proprietati cand ai cumparat apartamentul?
Raspunde

@Liftierul

Acum 12 ani

am dat avans 5% 1950 Euro, ap este girat si creditul prima casa l-am luat de la BCR langa inginerie la etaj, d-ra Madalina este cea care m a indrumat. credit pe 30 de ani. ramburasabil oricand.
Raspunde

im

Acum 12 ani

@gigi duru: la 39 mii euro, apartamentul e fie 3 camere confort 2, fie e mansarda, fie e la mama dracu, deci chiria nu e asa mare. Insa, intradevar, nu e nici jumatate din rata cum zice nea gicu
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus