Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Juventus Sibiu a castigat Cupa Romaniei la Minifotbal. Dracii Rosii din Medias au luat bronzul!

Voința a retrogradat, Gazul abia s-a salvat de la retrogradare, iar românii de pretutindeni au văzut Campionatul European la televizor, deoarece naționala nu și-a putut face loc printre echipele participante la turneul final al competiției.

Însă, pentru sibienii legea compensației funcționează din plin: două echipe din județ s-au aflat pe podiumul Cupei României la minifotbal.

Juventus Sibiu s-a ridicat la anvergura numelui purtat și de campioana en-titre a Italiei și a câștigat finala Cupei României la minifotbal, turneu ce s-a desfășurat între 28 iunie şi 1 iulie, la Iaşi. De asemenea, Dracii Roșii din Mediaşul și-au adjudecat medalia de bronz.

Antrenată și sponsorizată de un italian, Massimo Spagli, Juventus Sibiu a câștigat fără drept de apel finala Cupei României, în compania Autoland Hosu Zalău. Jucătorii Juventus-ului sibian au trecut, astfel, peste nereușita din finala de anul trecut.

Locul trei a fost ocupat de echipa Dracii Roșii Mediaș, care a fost la un minut distanță să ajungă în finala mare. Jucătorul Dracilor, Teodor Macarie, a fost declarat cel mai bun jucător al Cupei României. Design Construct Brașov a terminat competiția pe locul patru.

Cupa României la Minifotbal de anul acesta a reprezentat un record în ceea ce privește organizarea, și anume nu mai puțin de 36 de echipe din întreaga țară, 70 de meciuri disputate în trei zile și peste 500 de jucători de minifotbal prezenți la Iași.

Prezent la evenimentul de la Iași, președintele Federației Europene de Minifotbal, românul Răzvan Burleanu, a sesizat amploarea pe care o capătă competițiile de minifotbal. „An de an, observăm cum echipele care vin la competițiile naționale cresc ca valoare și implicare, ceea ce înseamnă plăcerea jocului de minifotbal este încă vie", a spus președintele Federației Europene de Minifotbal, Răzvan Burleanu. "Este un lucru îmbucurător nu numai pentru spectatori, ci și pentru speranțele pe care ni le punem în echipa națională de minifotbal a României, în perspectiva apropiatului campionat european din această toamnă."

România este, de altfel, dublă campioană europeană en-titre la acest frumos sport care adună, în aproape toate județele țării, peste 30.000 de jucători legitimați.

Cupa României la Minifotbal prefațează o a doua competiție națională de anvergură a minifotbalului românesc, Campionatul Național de Minifotbal, care va avea loc la Deva la finalul acestei săptămâni. Acolo se vor prezenta 20 dintre cele mai valoroase campioane județene. Titlul deținut de echipa Consiliul Județean Buzău este vânat de alte favorite care vin din județele Sălaj, Suceava, Iași sau Timiș.

În toamna acestui an va avea loc și SuperCupa României la Minifotbal unde Juventus Sibiu va întâlni câștigătoarea de anul acesta a Campionatului Național, organizat la Deva în perioada 5-8 iulie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus