Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Johannis: Schimbarile din ultima vreme sunt bune pentru Romania

Primarul Klaus Johannis susține că statele europene sunt probabil șocate de rapiditatea cu care s-a făcut transferul de putere, de la PDL la USL, însă consideră că ce s-a făcut până acum, s-a realizat corect. Sursa lui: ”citesc în repetate rânduri o carte foarte subțire și mică, Constituția României”.

Reporter: Vă place România anului 2012? Mai ales în prisma celor petrecute în ultima perioadă?
Klaus Johannis: Da, sunt evoluții pe care le consider pozitive. Schimbările din ultima vreme sunt după părerea mea schimbări bune pentru România.


Rep.: Inclusiv cele pe care multe persoane din Vest le consideră la limita normalității constituționale?
K. J.: Au fost și jurnaliști din Vest, cum spuneți, și oameni de afaceri și oameni din administrație pe care i-am avut în vizită și care m-au întrebat de aceste lucruri. Eu cred că lucrurile au decurs constituțional, după cum și Curtea Constituțională a constatat. Lucrurile care au fost contestate s-au dovedit  fi constituționale, schimbarea președinților camerelor, suspendarea președintelui, lucrurile au mers constituțional, dar foarte repede. În democrațiile consolidate, o astfel de viteză a unor demersuri care ating chiar vârful statului sau Constituția sunt de neimaginat. Din acest motiv au apărut temeri că nu ar fi constituționale. Cred că USL a jucat cărțile foarte bine și a jucat în limita constituționalității și din acest motiv nu cred că trebuie să fie cineva îngrijorat, dar trebuie cineva să explice lucrurile acestea, care au fost motivele USL-ului, de ce s-a procedat așa și nu altfel și faptul că România nu este în nicio dificultate constituțională și atunci lumea se va liniști.


Rep.: Ați fost surprins de mișcarea USL, rapidă și extrem de directă, concisă? Parcă au urmat un plan bine stabilit.
K. J.: Recunosc că am fost puțin surprins, dar repet, mi se pare că a fost un demers bine pus în practică. Probabil că dacă nu s-ar fi mers așa rapid, nu s-ar fi ajuns până la finalizarea procedurilor. Noi știm că în multe situații prin complexitatea legislației de la noi, oricine începe un demers, are un adversar care găsește un contra-demers și așa lucrurile se opresc de obicei destul de repede și într-o fază în care de multe ori dureză ani de zile. Aceste proceduri s-au aplicat în așa fel, încât timpul a fost extrem de scurt.


Rep.: Vorbiți extrem de sigur, stăpân pe situație, despre un lucru sau șir de evenimente care pentru mulți pare o nebuloasă, o perspectivă nu foarte sigură. Aveți date în plus?
K. J.: Nu am date în plus, dar mi-m permis să citesc în repetate rânduri o carte foarte subțire și mică, Constituția României. Constituția este scrisă într-un limbaj destul de clar. Nu e nevoie de interpretări alambicate, pe de altă parte este nevoie de puțină experiență în interpretarea legislației. Lucrurile, mie cel puțin, mi se par clare, ele dealtfel au fost explicate în repetate rânduri și de primul ministru și de alți politicieni relevanți, dar au fost alții, care au avut grijă să-i contrazică și astfel telespectatorul sau cititorul de presă, având două opinii în față și nefiind stăpân pe material, nu știe ce să creadă.  


Rep.: Veți merge la vot în 29 iulie?
K. J.: Cu sigurană. Eu întotdeauna merg la vot când se votează ceva.


Rep.: Și veți fi îmbrăcat în alb?
K. J.: Eu voi fi îmbrăcat cum voi fi atunci. Nu cred că o culoare poate să influențeze rezultatul. Sau o non-culoare. E drăguță încercarea asta cu alb- vara.


Rep.: Da, v-a plăcut?
K. J.: Da, dar nu va avea niciun efect, pentru că majoritatea oamenilor la un moment dat se îmbracă vara în alb.


Rep.: Ați participa la un miting USL sau la unul PDL în această campanie electorală?
K. J.: Nu, eu nu particip la miting.


Rep.: Ce se întâmplă cu titlul de cetățean de onoare al Sibiului, acordat președintelui Traian Băsescu?
K. J.: Nimic. Titlul nu a fost ridicat, nu a fost nici anulat, mai avem astfel de situații.


Rep.: Și cum se consideră, Traian Băsescu este cetățean de onoare al Sibiului sau nu este?
Rep.: Este. Titlul a fost acordat prin hotărâre a Consiliului Local Sibiu, deci este valid, doar că însemnele nu au fost înmânate. Nu este o procedură juridică prevăzută aici și nu cred că trebuie să ne complicăm peste măsură. Dacă sunt oameni care nu cred că este ceva important, ei de obicei nu ridică acest titlu. Posibil că odată, un consiliu o să analizeze toate aceste situații și să anuleze titlurile neridicate, dar deocmadată nu văd nicio urgență în acest demers.


Rep.: Deci nu v-ați gândit sa-i anulați titlul?
K. J.: Nu.


Rep.: Cum se va comporta FDGR la alegerile parlamentare? Veți sprijini un independent?
K. J.: FDGR se va comporta la alegerile parlamentare după cum ne-am mai comportat. Nu ne vom alia cu nimeni, vom avea un candidat pe care îl promovăm dacă legislația în materie va rămâne cea în vigoare. Dacă se schimbă, vom avea cu mare probabilitate o procedură specială pentru minorități. Noi nu dorim să facem nimic altceva, decât ce am făcut și până acum, adică să avem un reprezentant în Parlmentul României.


Rep.: Vă mai surâde ideea de a susține un candidat independent?
K. J.: Cel puțin teoretic este oricând posibilă, dar noi nu am discutat-o în conducerea FDGR.


Rep.: Veți găsi un astfel de om?
K. J.: Este puțin devreme să discutăm această chesiune, fiindcă aici chiar depinde de legislație. Dacă se aplică legea care s-a aplicat și în 2008, nu face niciun sens, pentru că atunci și dacă găsești un om, nu poți să-l promovezi. Dacă se schimbă în sensul uninominalului pur, cum a fost prevăzut în proiectul USL, proiect care nu a fost găsit constituțional, atunci această variantă ar fi posibilă. Așteptăm să vedem care legislație se va aplica.


Rep.: Cum apreciați activitatea de până acum a președintelui CJ Sibiu? Aveți întâlniri regulate?
K. J.: Am considerat că acum, la început, noul președinte al Consiliului Judeţean se confruntă cu nenumărate probleme și am hotărât să-i las un pic de timp, să-și intre în pâine, cum se spune.


Rep.: Și l-ați înștiințat de lucrul acesta?
K. J.: Noi ne-am mai întâlnit, dar nu întâlniri organizate pentru teme speciale. Cred că voi mai aștepta o săptămână, două sau până după referendum și atunci vom găsi modalități pentru a lămuri problemele.


Rep.: Sunt proiecte comune, ce se realizează în parteneriat CJ și primărie.
K. J.: Tocmai de aceea. Nu sunt urgențe nemaipomenite, de aceea nici nu am insistat în această perioadă, care e complicată pentru cineva nou venit pe un post de conducere.


Rep.: Credeți că veți găsi deschidere acolo pentru proiectul de dezvoltare a Păltinișului?
K. J.: Eu cred că vom continua proiectul.


Rep.: Johann Krech, viceprimar al orașului Cisnădie? De ce? V-a plăcut ideea aceasta?
K. J.: Am aprobat această chestiune.


Rep.: Nu e puțin ciudat?
K. J.: Nu. Este o variantă pe care am luat-o în considerare din capul locului și ea ajuns să fie materializată din votul Consiliului Local Cisnădie. Dacă oamenii din consiliu și-au dorit continuarea colaborării cu Johann Krech, eu nu m-am opus la acest demers.


Rep.: Vi se pare o echipă valoroasă pentru orașul Cisnădie, Huja – Krech? Mai ales dacă ne uităm în spate la realizările lor.
K. J.: Dacă aceasta a fost echipa dorită de oamenii din Cisnădie și de consiliul local, atunci aceștia vor merge mai departe.


Rep.: Având în vedere anunțurile dumneavoastră de dinainte de alegeri, care vor fi pașii pe care îi veți urma în desființarea SC Energie Termică SA?
K. J.: Până la fârșitul anului, una din cele două societăți care se ocupă de energie termică va dispărea. Probabil Energie Termică SA va fi absorbită de Energosib, dar aceste chestiuni trebuie hotărâte de AGA, care este consiliul local în această situație. Dar nu mi se pare și nu ni se pare necesar să avem două societăți pe energie termică, când în realitate energia termică distribuită în regim centralizat este foarte puțină în Sibiu.


Rep.: Privind în spate, în anii trecuți, cum vi se pare activitate domnului Grădinar?
K. J.: A fost un director bun, dovadă că a rămas atâta vreme acolo.


Rep.: Tot din domeniul societăților comerciale din subordinea Consiliului Local, veți susține vreo persoană pentru conducerea SC Apă Canal SA, având învedere apropiata pensionare a lui Mircea Niculescu?
K. J.: La celelalte societăți nu vor fi schimbări.


Rep.: Nu e în pragul pensiei domnul Niculescu?
K. J.: Vom discuta aceste chestiuni în AGA, săptămâna viitoare, însă eu nu voi propune schimbarea administratorilor, pentru că mi se pare că lucrurile merg bine și la Apă Canal, și la DPC, și la Tursib.


Rep.: Proiectul parcului de distracții din Pădurea Dumbrava va mai putea fi repus pe tapet?
K. J.: Având în vedere că se schimbă clima la noi și e tot mai cald, ar fi de actualitate, însă financiar nu ne putem permite un astfel de demers.


Rep.: Acum, anul acesta sau nici în anii următori?
K. J.: Acum, anul acesta și în următorii ani nu cred că putem să abordăm  acest proiect.


Rep.: Au fost și alte cauze care au dus la stoparea proiectului?
K. J.: Nu, doar de natură financiară.


Rep.: Ce părere aveți de proiectul blocurilor din intersecția de lângă Bulevardul Mihai Viteazu?
K. J.: Am o părere foarte bună. Nu știu dacă se știe sau nu se știe, inițiativa a pornit de la noi, fiindcă noi am considerat că nu e încheiată piața. Chiar în primele variante când s-a început construirea blocurilor din Mihai Viteazu, zona aceea trebuia închisă cumva. Nu s-a realizat, nu s-a finalizat din motivul bine știut, revoluția a anulat toate proiectele urbanistice de anvergură și el a fost pur și simplu oprit, însă urbanistic zona nu a fost finalizată. Și atunci am rugat instituția arhitect șef să analizeze spațiul de acolo și a venit cu propunerea să vindem terenurile și să permitem închiderea fronturilor pe acea latură a pieței, lucru care s-a și întâmplat. Am vândut prin licitație două loturi relativ mici, am obținut sume foarte mari pe aceste terenuri și acum evident investitorii vor dori să investească. Discuțiile sunt de mai degrabă de detalii, dacă este voie să se pună un etaj sau nu în plus.


Rep.: Și de spații verzi...
K. J.: Spații verzi nu sunt prevăzute acolo, fiind spațiu foarte mic, el va fi practic construit sută la sută. Dar nici nu ne-am gândit ca pe acei 500 de metri pătrați să facem și-un bloc și spaţiu verde. Nici nu se putea acest lucru. Și în concecință dacă investitorii vor fi serioși, se vor construi acele blocuri care închid frontul pieței.


Rep.: Referitor la dezvoltarea urbanistică a Sibiului, există destul de multe exemple care cel puțin au stârnit nemulțumiri verbale. Intenționați să vă implicați mai mult în stăpânirea derapajelor urbanistice având în vedere că Sibiul are un nou PUG?
K. J.: Lucrurile au mers acceptabil, au mers mai bine de când am schimbat utima dată arhitectul șef. Doamna Ioana Urdea este foarte serioasă și dornică să facă odine în acest domeniu și s-a văzut. În general, pot să spun că în Sibiu nu au fost probleme grave de arhitectură sau de încălcarea regulilor și prin noul PUG lucrurile se reglementează și mai bine. Sunt excluse anumite proceduri, care până acum au fost posibile și nu au fost bune, pe de altă parte, sunt permise alte proceduri, câteva deschideri, care până acum ni le-am fi dorit, dar nu au fost posibile. De exemplu, mărirea nivelurilor posibile pe arterele importante, unde e clar că nu poti rămâne la nivelul de căsuțe cu parter. Acolo se cer spații comerciale, spații de birouri și atunci se cere ridicarea nivelurilor. Aceste lucruri sunt prevăzute acum și multe altele. PUG-ul este un instrument cu care se va lucra bine în următorii ani, el este valabil 10 ani  și ne va ajuta să gestionăm orașul în așa fel, încât să funcționeze bine, dar să și arate bine.


Rep.: După această idee, cu Sibiu – Baroc, pentru anul viitor, sau în anii viitori veți merge tot pe un an dedicat unui stil?
K. J.: Mi s-a părut o idee bună să avem o temă, care să ghideze un an cultural și este posibil să continuăm. Avem o solicitare din partea ULBS pentru anul viitor, pentru a crea o temă care arată să Sibiul este oraș universitar și dă o mai bună vizibilitate evenimentelor culturale ale universităților, dar este încă în faza de discuții, ca o variantă.


Rep.: Există și altă variantă?
K. J.: Deocamdată aceasta este una destul de concretă.


Rep.: Având în vedere ce se desfășoară în lumea politică locală, națională, vă mai gândiți să vă implicați mai mult în politica națională pe viitor?
K. J.: Deocamdată mă gândesc că este foarte bine să mă implic în politica locală din Sibiu.


Rep.: Vă faceți planuri pe patru ani, pe opt ani sau mai mulți?
K. J.: Să-ți faci planuri concrete pe opt ani, într-o țară în care lumea își face planuri de pe azi pe mâine este destul de dificil. Poți să ai o gândire pe această temă, dar de acolo, până la planuri concrete, nu cred că este foarte posibil. Dar în general, dacă m-aș referi la mine, nu cred că este așa de important. La Sibiu am început și voi începe și în continuare proiecte bine pentru oraș, care sunt gîndite pe termen lung, chiar mai lung de opt ani.


Rep.: Și vă gândiți să le urmați dvs. sau altcineva?
K. J.: Cred că dacă un proiect este bun pentru Sibiu, el va fi pus în practică indiferent de cine va coduce primăria.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

32 comentarii

cristi

Acum 11 ani

Avem un primar de bun simt.Ar trebui sa-i transmita si lui Merkel ca este un pic cam nedreapta,daca nu chiar credula si rau intentionata.Merkel lucreaza cu securistii din Romania la sabotarea tarii.Nu poate sa traga spuza pentru poporul ei prin furtul unei tari sarace(cu sprijinul tradatorului).
Raspunde

Ce vorbesti?

Acum 11 ani

Sa-i transmita lui Merkel ca-i nedreapta? :)) Johannis? =))
Raspunde

Victor Pontanacu

Acum 11 ani

Schimbarile sunt foarte bune pentru Romania. Maine poimaine o sa te trimita Ponta la pachet in Germania, ca si asa are boala pe nemti. Ai grija sa nu te auda vorbind in germana pe strada ca o sa te faca imediat basist.
Raspunde

@Victor Pontacu

Acum 11 ani

Ce-ar fi sa va trimita pe voi de unde sinteti sa avem liniste in orasul asta.Si inca ceva vedeti ca stati intr-un oras fondat de sasi si ne-am saturat de comportamentele voastre grosolane.Suferiti de invidie cronica.Bravo domnule Johannis
Raspunde

CONSILIERUL

Acum 11 ani

un articol bine structurat fabricat in laboratoarele grupului. mesajul este clar catre cindrea si USL SIBIU :IN SIBIU EU FAC CARTILE, directorii infractori stabilizati pe post de zece ani sunt ai mei si eu hotarasc. Catre CINDREA :AI LA DISPOZITIE DOAR DOUA TREI SAPTAMANI dupa care incep presiunile la BUCURESTI ;sustinatirii antonescu si voiculescu vor transmite mesajul clar JOHANNIS hotaraste la Sibiu (au fost folosite literele mici si nu majuscule asa cum trebuie nu este greseala) Cat despre lectia de istorie din care politicienii romani nu au invatat nimic :ati invatat doar un capitol LECTIA TRADARII SI SANTAKULUI. De 12 ani jonglati perfect cu cele doua notiuni :SANTAJ si TRADARE. (in 2000 niculescu si gradinar erau indezirabili si exclusi unul te incurcase in procesul cu spatiile de pe Balcescu celalalt detinea un potential economic de traficat enorm si nu era sub controlul dumneavoastra, au inteles si unu si celelalt cum sa procedeze si au rezistat) 2004 Nastase ( PATRU ANI DE LINISTE IN CARE ADMINISTRATIA LOCALA NU CONTA), DOAR TELEFOANELE DIRECTE johannis-nastase, vizite in Germania familiile Johannis carmen si Nastase Dana. 2004 Basescu prieten si partener Sibiu capitala europeana, multi bani de care nimeni nu mai intreaba cum au fost cheltuiti , plimbari prin Sibiu, LA BRAT CU CONSOARTELE cafele pe Balcescu. 2012 TRIPLETA PONTA-ANTONESCU-VOICULESCU cad in acceasi plasa. De fapt reprezentativ pentru intreaga politica de 12 ani johannis este SENSUL GIRATORIU DE LA RAMADA :,, INCURCA-I DRACE \"
Raspunde

@Victor Pontacu

Acum 11 ani

Ce-ar fi sa va trimita pe voi de unde sinteti sa avem liniste in orasul asta.Si inca ceva vedeti ca stati intr-un oras fondat de sasi si ne-am saturat de comportamentele voastre grosolane.Suferiti de invidie cronica.Bravo domnule Johannis
Raspunde

mirciulica

Acum 11 ani

catre consilieru cred ca si tu faci parte din detactori si din cirtitile sibiului comentari la toate investitile majore si foarte inportante pe care lea derulat in folosu comunitati sibiene vezi aeroportu spitalu regional aqua parc statiunea paltinis etc teai intrebat ce fonduri a primit cluju brasovu mures p neamt ploesti iasi bani publici pe care ii platese tot amaritu din aceasta tara furam noi si platiti voi
Raspunde

Flocea

Acum 11 ani

Consilierule , ai zis pe lung ce voiam eu pe scurt . Dar e mai bine asa, ca unii nu ar fi priceput . Da\' mi-e ca-l va freca Merkel nitel .
Raspunde

Flocea

Acum 11 ani

Consilierule , ai zis pe lung ce voiam eu pe scurt . Dar e mai bine asa, ca unii nu ar fi priceput . Da\' mi-e ca-l va freca Merkel nitel .
Raspunde

Ion Corbu

Acum 11 ani

Cred că domnul primar ar putea să o informeze direct, şi în limba germană, pe doamna cancelar Merkel cu privire la adevărul celor întâmplate, absolut corect procedural şi constituţional, în România. Şi sunt convins că domnul primar o va face. Pentru că nu putem asista pasivi la modul cum este defăimată România pornind de la nişte delaţiuni, bazate pe falsuri!
Raspunde

Ion Corbu

Acum 11 ani

Art 103 (1) din Constituţie precizează: “ Presedintele Romaniei desemneaza un candidat pentru functia de prim-ministru, in urma consultarii partidului care are majoritatea absoluta in Parlament ori, daca nu exista o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate in Parlament.” Aşadar în prima situaţie, “ in urma consultarii partidului care are majoritatea absoluta” A consulta în acest context are sensul de “a lua avizul unei persoane autorizate” în acest context persoana autorizată fiind persoana juridică “partidul care are majoritatea absolută”. A doua posibilitate, consultarea “daca nu exista o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate in Parlament” care, logic, presupune aceeaşi procedură utilizată la prima posibilitate însă extinsă la partidele existente în Parlament care pot realiza o astfel de majoritate. Indiferent pe ce loc s-ar situa aceste partide. Gogoriţa cu “partidul care are cele mai multe mandate” reprezintă un “abuz în serviciu” al preşedintelui în exerciţiu. Afin al lui Voronin se pare! Şi totuşi la Chişinău, care doar aspiră la Europa s-a putut depăşi abuzul lui Voronin în timp ce, la Bucureşti, într-o ţară “ţară europeană” se pare că abuzul va învinge, depărtându-ne astfel de Europa şi de practica europeană. ***www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=35878
Raspunde

cici

Acum 11 ani

precis primarul a tradus constitutia din romana in germana si din germana din nou in romana de poate spune ca cea ce s-a facut de catre USL este corect.
Raspunde

sibian

Acum 11 ani

Eu cred ca, Primarul nostru \"l-a pus dupa ureche\"pe d-ul Basescu ,cand l-a numit PREMIER pe Boc ! Atunci ,d-ul Johannis acceptase functia de PRIM MINISTRU,dar .........!!!! De aceea \"schimbarile sunt bune\",poate ACUM \"PRINDE UN POST\" la Bucuresti!!
Raspunde

sasul hotz si bulangiu

Acum 11 ani

La asta i-a iesit cate un neg pe fata de fiecare copil vandut, parca-i o broasca raioasa!
Raspunde

jan

Acum 11 ani

avem şi noi o întrebare pentru domnul iohanis de ce a alocat bani anii trecuţi pentru echipa de fotbal csu vointa şi dacă ştie că toate decontările clubului conţin falsuri grosolane pe care puilulu domniei sale de la casa de cultură se face că nu le observă deşi sunt strigătoare la cer ca de ex.facturi false ,tabele de premieri de la meciuri pierdute sau nedisputate,facturi duble etc.
Raspunde

sibianu

Acum 11 ani

si fiindca ei nu au copii primarul nu se ocupa de locurile de joaca pentru copii. Leagane rupte, scanduri lipsa, lazi de gunoi fara fund. Vai de capu nostru. El mai degraba vinde un copil decat sa inlocuiasca o scandura. Si cu banii castigati merge madam la un second hand sa se intoleasca. Asa da exemplu.
Raspunde

sibianu

Acum 11 ani

nici a profesor nu a fost in stare sa isi daca daoria. Intr-un semestru a venit de 2 ori la catedra. Jigodia.
Raspunde

sibianu

Acum 11 ani

sa dea dumnezeu sa prinda un post la bucuresti. Poate asa scapap de jegul asta de om. Si neaparat sa o ia si pe madam profesor. Dar ce se face madam la Bucuresti, acolo nu sunt second handuri? Cu ce se va imbraca?
Raspunde

ibra

Acum 11 ani

Peste două săptămâni românii cărora le pasă de viaţa lor şi de felul în care sunt conduşi, vor decide dacă îşi doresc într-adevăr un viitor mai bun, şi în acest caz, vor vota DA pentru demiterea lui Băsescu.
Raspunde

CINSTITU

Acum 11 ani

Președintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, duminică seara, la un post TV, că în cadrul convorbirii cu Angela Merkel i-a spus acesteia că în Constituţie nu există procedura suspendării preşedintelui. Duminică seară, Traian Băsescu a făcut o declarație şocantă, la Realitatea TV: “M-a întrebat Angela Merkel dacă a fost retrasă Ordonanţa de urgenţă cu Monitorul Oficial. I-am spus că nu, că e la Guvern. M-a întrebat dacă este reglementată în Constituţie procedura suspendării preşedintelui. I-am spus că nu, nu este reglementată”, a declarat senin Băsescu. Față de cele afirmate de Traian Băsescu, iată ce prevede Constituția României despre suspendarea președintelui: CAPITOLUL II Preşedintele României ARTICOLUL 95 Suspendarea din funcţie (1) În cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, Preşedintele României poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, după consultarea Curţii Constituţionale. Preşedintele poate da Parlamentului explicaţii cu privire la faptele ce i se impută. (2) Propunerea de suspendare din funcţie poate fi iniţiată de cel puţin o treime din numărul deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui. (3) Dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea președintelui.
Raspunde

@20,

Acum 11 ani

uneori ma-ntreb, vazand aparitiile televizate ale suspensorului, pardon, suspendatului, daca nu-i beteag de MITOMANIE. Asemenea cleptomaniei, mitomania este incurabila. Ar fi inca un motiv de suspendare. Daca mai punem si lacrimile de crocodil (...\"multumesc, Stolo...\", \"sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu\"... etc) e clar ca sufera si de instabilitate psihica/emotionala, chiar n-are ce sa mai caute la Cotroceni.
Raspunde

ptr.CINSTITU si @20

Acum 11 ani

CITESTE te rog,de mai multe ori,PANA INTELEGI!!!!CAPITOLUL II ,ARTICOLUL 95 (1) . Iar ptr.@20:cu asa \"cunoastere\"in PSIHIATRIE, ce DIAGNOSTIC ai descoperit la\"INTERMINAT\"(interimar)???Dar la \"poanta\"????Convinge-ne care-i mai \"bun\"!!!
Raspunde

DIVINITATEA

Acum 11 ani

\"Schimbarile din ultima vreme sunt bune\" PE DRACU.Voi spune NU demiterii Presedintelui Ales, Ales pentru un mandat de 5 ANI cum zice CONSTITUTIA.Fapte grave sunt inexistente in activitatea lui Traian Basescu deci trebuie sa ramana in functie pana la expirarea mandatului.ASA A ALES MAJORITATEA ROMANILOR IN 2009!!!
Raspunde

Robert

Acum 11 ani

Un lucru care USL-ul nu il doreste e sa faca cum poporu a decis la referendumul din 2009: Parlament Unicameral si 300 de parlamentari!!! Presedintele a spus chiar ca si daca va ramane in functie este dispus sa demisioneze numai pentru ca aceasta masura dorita de popor sa fie adoptata de Parlament si revizuita Constitutia! Basescu vrea Binele Romaniei, vrea ca Justitia sa ramane Independenta asa cum a inceput sa fie din 2004.Vrea ca hotararea romanilor pentru Parlamentul unicameral cu 300 de membri sa se puna in aplicare!!! USL-ul nu vrea, si se va face ca uita ce si-au dorit romanii prin vot.Ar fi o nedreptate in fata democratiei adica a puterii poporului pe care insa Crin din scaunul de Presedinte ar trece-o cu vederea iar plagiatoru de Ponta idem. Spune-ti NU la referendum, NU demiterii Presedintelui.El e singura institutie care le sta in cale in controlarea “legitima” a organismelor statului pentru a-i scapa pe ceilalti infractori papusari.Crin si Ponta sunt doar marionetele care apar la televizor!!! Coruptia nu trebuie sa creasca!!! Vocea poporului care spune Parlament Unicameral cu 300 de membri trebuie ascultata imperios INDIFERENT de neplacerile care le provoaca la USL-isti. Votati NU demiterii Presedintelui!
Raspunde

Simona

Acum 11 ani

Dar Johanas are dreptate.Sunt bune schimbarile pentru ca: 1.Au stricat imaginea Romaniei ca tara democrata cu valori democratice respectate 2.Au zdrobit pe termen lung credibilitatea Romaniei in Uniunea Europeana 3.Duc la rispirea unor mari sume de bani pt a organiza referendumul dorit de USL-istii ce au dat de putere si au reactionat ca niste canibali ce dau de carne.Voi vota NU demiterii Presedintelui Ales :) indiferent pe cine nemultumeste acest VOT.Sper sa fie Votul majoritatii pentru ca romanii nu sunt prosti :p
Raspunde

G.K.

Acum 11 ani

Johi, fa bine si baga un telefon la D-na Merkel si vezi ce-ti spune. Io cred ca nici pischatul nu ti-l da sa-l bei.
Raspunde

mos_gheorghe

Acum 11 ani

jos basescu!
Raspunde

mos_gheorghe , nota explicativa

Acum 11 ani

Cu IP ascuns am postat mai sus un mesaj scurt pentru ca bulangii astia de la usele ma platesc in natura si banii la anul... Mai trece cate un pesedist din cand in cand si mi-o da prin gura cat sa nu mor de foame
Raspunde

gabi

Acum 11 ani

@robert: usl n-a vrut sa faca ce a votat poporul in 2009? Referendumul cu pricina a fost in 2007, faza cu o camera si 300 de parlamentari. Daca basescu voia sa puna in practica votul acela, nu-l impiedica nimeni. Timp de 3 ani a avut parlamentul la degetul mic, a avut guvernul, serviciile secrete si ne-secrete, a avut totul sub control si n-a facut nimic, dimpotriva, si acum tot usl e vinovat?? Cred ca ai memorie selectiva, atunci cand nu uiti de la mana pan\' la gura.
Raspunde

@gabi

Acum 11 ani

si tu si toate partile implicate uita un lucru: la referendumul din 2007 si la cel 2009 s-au prezentat mai putin de jumatate din numarul alegatorilor. curtea constitutionala a invalidat acele referendumuri . chiar daca erau valide, ststutul referendumului in romania este de rahat : concluziile au are CONSULTATIV, si atat.
Raspunde

@Johannis

Acum 11 ani

Schimbările aste îs bune o pulă.
Raspunde

MLOYBzQAhEjb

Acum 11 ani

The old bass drum? It's more of a display piece than a palyable drum. It's totally out of round and the heads are shot. Interesting note, it has a trapdoor in the shell so that traveling drummers could carry their cymbals, blocks, etc., inside.That drum is a 26 . We have a similar 30 Ludwig that's palyable and sounds great for $275.00.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus