Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Prima piata din Sibiu fara speculanti si intermediari

42 de producători din județul Sibiu s-au înscris deja pentru a-și putea comercializa produsele în cadrul Pieței Țărănești Transilvania. Toți comercianții sunt verificați și aprobați de Camera Agricolă și Direcția Sanitar-Veterinară. Nimeni nu va plăti taxe. Parcarea de la Sala Transilvania, atât pentru comercianți cât și pentru clienți, va fi gratuită.

Conform conducerii Consiliului Județean Sibiu, Piața Țărănească Transilvania va fi împărțită în trei sectoare: Carne-lapte-ouă cu 15 locuri, Legume-fructe-miere cu 25 de locuri și Panificație cu 10 locuri. ”Noi îi cunoaștem pe toți producătorii înscriși, îi știm de mai mult timp pe cei mai reprezentativi dintre ei. Nu o să vină cu doi morcovi sau o legătură de pătrunjel. Această piață este organizată pentru fermierii din județul Sibiu, nu o să avem comercianți din alte județe sau din Oltenia”, a declarat Georgeta Purima, directorul Camerei Agricole Sibiu. Pentru că nu toți fermierii înscriși era verificați și aprobați de Direcția Sanitar-Veterinară, zilele acestea specialiștii direcției fac ultimele verificări pentru ca toți producătorii să fie în ordine.

Între timp, conducerea Sălii Transilvania a achiziționat 15 vitrine frigorifice, plus mese, scaune și umbrele, astfel încât să fie asigurate totate condițiile necesare. ”Am încheiat și contractele de salubrizare și de pază”, a declarat și directorul Sălii Transilvania, Victor Cernea.

Pentru proiectul pieței, Consiliul Județean Sibiu a alocat 160.000 de lei. Producătorii care s-au înscris până acum provind din tot județul, din localități precum: Agnita, Dumbrăveni, Bazna, Slimnic, Târnava sau Hamba.

”Sper ca atât producătorii cât și cumpărătorii să fie mulțumiți. Dorim ca aici să se comercializeze în condiții de calitate, europene, cele mai proaspete produse. Scutirea de taxe a producătorilor este una din măsurile care îi poate ajuta în această perioadă de secetă”, a declarat și Ioan Cindrea, președintele CJ Sibiu.

Prima încercare a pieței este programată pentru sâmbătă, 1 septembrie, între orele 08:00 – 14:00. Piața va funcționa pe platoul din fața Sălii Transilvania.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

17 comentarii

lol

Acum 11 ani

Bravo Cindrea, sa ramana sasalaul si Birt mafiotul cu pietele lor pline de tigani.
Raspunde

ion

Acum 11 ani

Bravo cindrea
Raspunde

buluc

Acum 11 ani

@lol, chiar ca esti de tot rasul cu debitatiile tale..
Raspunde

buluc

Acum 11 ani

Oricum, o initiativa de toata lauda!
Raspunde

eu

Acum 11 ani

Pupati-l in***pe Cindrea. Sala Transilvania devine piata de legume si fructe.
Raspunde

Georg

Acum 11 ani

1. Nu e mai simplu sa se introduca OBLIGATORIU in Piata Cibin acceptarea NUMAI a PRODUCATORILOR, deci fara intermediari? 2. de fapt in iunie-iulie am trecut prin piata si majoritatea vanzatorilor erau producatori...imi spuneau satul de unde sunt, cum cultiva legumele respective..majoritatea erau de prin Oltenia..La fructe..e mai problematic acolo in fata de tot, mai ales la cel din Satu-Mare cu pret imens si marfa proasta......La chiosc pe laterala cas, branza carnati...Cruciat din Rasinari...numele nu trebuie explicat rasinarenilor..Asa ca..intrebati, MIROSITI LEGUMELE, si produsele in genere, vedeti daca pe fructe SE ADUNA ALBINE..gustati..si VORBITI cu vanzatorii..
Raspunde

Veta

Acum 11 ani

Facem pariu ca, desi sunt producatori (deci se elimina intermediarii si costurile aferente) si nu platesc taxe, o sa avem aceleasi preturi ca in restul pietelor din Sibiu?
Raspunde

narcais

Acum 11 ani

Nu ar fi fost mai bine ca langa Polivalenta sa fie amenajate terenuri de sport iar in sala sa fie mai multe activitati sportive sau culturale decat comert?Nu avem destule piete si destule spatii comerciale?Acum cand am vazut ca sportul esta la pamant...Avem asa un edificiu si nu stim sa-l folosim...
Raspunde

Veta

Acum 11 ani

Exista un \"aprozar\" pe Mihai Viteazu. Vinde totul la supra-pret, la negru si depoziteaza fructele si legumele in camionete parcate langa trotuar. Ziua, produsele stau expuse in soare. Cumparati de acolo, nu trebuie sa mai infintati alta piata.
Raspunde

@ULOS

Acum 11 ani

Ce *** cu bravo Cindrea. Maimutoii de la postul 1 si 2 sunteti platiti de mafiot? LINGAILOR
Raspunde

Sibiu.normal

Acum 11 ani

Sa inteleg ca Piata Cibin se va transforma in sala de sport polivalenta? Sau mai bine sa mute birourile Consiliului Judetean la Piata Cibin si sa transforme si cladirea de pe strada Magheru in piata agroalimentara - sau sala de branza telemea (oricum ar fi mai aproape de preocuparile unora dintre consilieri).
Raspunde

x

Acum 11 ani

deci: sunt cheltuiti bani din impozite pentru amenajarea unei piete unde comerciantii nu platesc taxe si vand la ce pret vor ei.
Raspunde

Veta

Acum 11 ani

@12 S-au mai cheltuit ceva banet pe acelasi spatiu, dar se pare ca n-a fost de ajuns... turnulsfatului.ro/13347/0-5-lei-ora-de-parcare-la-transilvania-administratia-salii-vrea-sa-taxeze-dublu.html
Raspunde

Veta

Acum 11 ani

S-au mai cheltuit bani, scuze pentru dezacord.
Raspunde

anda

Acum 11 ani

ar fi minunat sa avem asa o piata in Sibiu.Felicitari celui care a avut initiativa.Ar fi bine sa si ramina preturile de producator,caci peste tot au inceput asa la piata si apoi...
Raspunde

Amalia

Acum 11 ani

Pacat ca Cindrea are idei buna dar e inconjurat de dobitoci ramasi in functie de pe vremea lui Bottesh. A mai esuat cu targul acela organizat in Carrefour unde nu a venit aproape nimeni. Purima, Cornea si Paulescu nu se pricep sa organizeze asa ceva, abia asteapta sa scape de proiectul asta.......a lui Cindrea. Va fi un esec pt ca nu va veni lumea. O sa vina toti PSD - istii, ......pt atmosfera, unii chiar o sa cumpere ( sunt citiva care nu-s asa zgarciti ) si o sa se consoleze ca pt inceput e bine, iar dupa citeva zile de sambata o sa se desfiinteze. Concluzia : nimeni n-o sa zica ca- i de vina Cornea sau Purima.....toti o sa spuna ca-i de vina Cindrea. Pacat ca o idee buna e prost aplicata din cauza unor nepriceputi.
Raspunde

Hudea

Acum 11 ani

Bravo,initiativa de toata lauda,ar fi minunat . Esti de tot rasul,pupati-l,nu e mai simplu altfel,nu ar fi fost mai bine,CE*** cu bravo Cindrea,sa inteleg ca piata Cibin se va transforma,sunt cheltuiti bani din impozite pentru,s-au mai cheltuit bani ... Dupa ce o sa se vada preturile ( poate nu la prima infatisare ) apoi sa vezi comentarii despre multi multi multi laudo-mincinosul !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus