Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
5°C

Multumesc doamnei de la ghiseul Electrica

Singura factură pe care o plătesc cu plăcere este cea de la Electrica. Pentru că nu sunt încă deprins cu plăţile on-line (sau, mai bine zis, nu sunt întotdeauna bani "pe card") lunar mă aştern la mai multe cozi, dar când merg la Electrica negreşit vreau să plătesc la ghişeul cu numărul doi. Doamna de acolo e totdeauna, dar absolut totdeauna, cu zâmbetul pe buze, cu vorba veselă şi multă răbdare. Niciodată n-am văzut-o măcar iritată de faptul că nu aveam factura la mine, că moşulică de dinaintea mea a pus-o să verifice dacă mai e ceva de plată şi la vecinii lui, după ce a cerut în două rânduri explicaţii referitoare la mai ştiu eu ce tipuri de tarife. Salută şi la venire şi la plecare, iar dacă împrejurarea permite însoţeşte salutul şi cu o vorbă "de lipit pe rană" . Doamna de la ghişeul doi din casieria Electrica este printre puținele funcționare de aceste fel. Din păcate. De la funcţionarii plictisiţi că sunt deranjaţi din convorbirea cu vecinul de birou sau agasaţi că au o listă lungă de sarcini pe ziua respectivă, până la persoanele responsabile de relaţia cu publicul din marile companii de telefonie, dezgustul, dispreţul şi lipsa de amabilitate în relaţia cu "clientul nostru, stăpânul nostru" sunt atitudinile parcă obligatoriu de afişat.

Era o perioadă când astfel de reacţii erau puse pe seama reminiscenţelor comuniste. Apoi, se vorbea că şi noua generaţie este afectată, fiind crescută tot cu metehnele celor educaţi într-un sistem în care bunul-simţ era opţional.

Dar nu e aşa. Ştiu doar de situaţia de la Grădiniţa 22, unde o parte din părinţi (habar n-am ce proporţie, dar refuz să cred că e cea mare) îşi suie maşinile pe trotuar, până în buza porţii. Pentru a scurta din traseul noroios, pentru a găsi un loc de parcare mai apropiat sau doar "pentru că se descurcă", ignorând superiori iritarea celorlalţi care mai cred într-un bun simţ ce oferă confort şi celor din jur. Şi e vorba de părinţi tineri, care, probabil, îşi mai sfătuiesc din când în când copiii: "ignoră-i pe cei din jur; ţie să îţi fie bine".

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 427

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

je

Acum 11 ani

pai daca e asa draguta, e cam nefericita alegerea dictonului \'rara avis\'. Dar de apreciat faptul ca ai scris despre dansa. Cat despre treaba cu gradinita si parintii - it\'s a dog eat dog world... supravietuieste cel mai adaptabil.
Raspunde

pt Traian

Acum 11 ani

Pai chiar tu zici Traiane :\" îşi suie maşinile pe trotuar, până în buza porţii. Pentru a scurta din traseul noroios\". Pe strada aia , cu cel mai mare noroi din Sibiu, parintii nu vor sa parcheze in strada, in ditamai glodu, din simplu motiv ca s-ar murdari prea tare pe picioare si ar intra cu mizerie in gradinita. Din acest motiv simplu, prefera sa opreasca pe pietrisul (imaculat- de care tot zici )plantat de Geiger. Dar de ce nu sesizezi faptul ca acea strada, intens circulata sta in reparatie apropae 2 ani. E totusi o strada din Sibiu, nu de pe planeta Marte. Calea Poplacii e ca o masina pe care o duci intr-un service de carpaci. Iti spune mesterul ca ti-o repara rapid si incepe sa demonete de pe ea ceva piese, dupa care o abandoneaza si ia alta lucrare. Iar tu, nu mai de ales, astepti mult si bine pina binevoieste carpaciul sa ti-o repare. Asa si cu strada asta, Gaiger participa la o multime de licitatii pentru ca-i permite caietul de sarcini sa-si bata joc de sibieni, sa aibe multe lucrari incepute si neterminate.Deci aici ar trebui sa insisti Traiane, dar stiu ca n-o s-o faci.
Raspunde

Traian Deleanu

Acum 11 ani

@2. Parcarea pe trotuar (chiar dacă e în șantier) este interzisă, cu excepția zonelor unde există reglementări în acest sens. Parcarea pe trotuar până în buza porții este deja nesimțire, consider eu. Există niște reguli, prin urmare, stabilite fie prin lege, fie de bunul simț. Fiecare alege de ce parte se situează, cu eventualele consecințe. Calea Poplăcii este în lucru din vara lui 2012 (a fost închisă din august), cu termen de finalizare 18 luni, în condițiile în care caietul de sarcini al licitației de angajare a constructorului prevedea termen de execuție 24 de luni. Precizare: nu am intenționat în niciun moment să ridic în slăvi activitatea celor care lucrează acum acolo.
Raspunde

pt Traian

Acum 11 ani

Parcarea pe trotuar este interzisa, de acord cu tine, doar ca acolo nu este trotuar. Acum daca omu parcheaza in buza portii, e clar ca-i nesimtit. Dar in pozele pe care le-ai facut tu nu reiese asa ceva. Parintii care vin dimineata in graba si stioneaza 3 minute fac tot posibilul sa nu ajunga cu papucii inglodati la slujba, de aceea se urca pe pietrisul ala. No...acuma tre sa urechezi constructorul bandit, nu pe parintele care nu vrea sa se murdareasca.
Raspunde

oleriho

Acum 11 ani

super la Electrica, subscriu! Cat despre parintii de pe trotuar, copiii imita tot: https://www.youtube.com/watch?v=8AcWo3gbtBk
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus