Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
12°C

Primarul din Targu Mures e furios: Sa ma ierte Dumnezeu, dar Sibiul capitala...

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, prim-vicepreşedintele PDL, a declarat marţi că ministrul Liviu Dragnea a făcut ”o mare greşeală” atunci când s-a referit doar la municipiile Braşov şi Sibiu ca fiind în competiţie pentru desemnarea capitalei Regiunii Centru. ”Eu în acest sens spun: bogăţia culturală a Târgu Mureşului este la fel de importantă ca şi bogăţia Sibiului. Târgu Mureşul este mai mare ca Sibiul, este mai dens, cu populaţie mai multă şi cu resurse mai multe”, a declarat Dorin Florea, citat de Agerpres.

Edilul din Târgu Mureş consideră că problema capitalei la Sibiu se pune ”artificial”, ”pentru că domnul Johannis a devenit prim-vicepreşedinte la PNL”, în timp ce, într-adevăr, Braşovul are majoritatea atuurilor pentru a fi capitală, însă nu şi pe cel al accesibilităţii.
”Braşovul da, este adevărat, întotdeauna am recunoscut că Braşovul are o calitate bună de a fi centru. Dar fiind marginală, neavând atât de multe legături strânse cu zona noastră, iată, sunt lucruri pe care trebuie să le discutăm cu Braşovul. Mie mi se pare mult mai corect a se pune problema între Braşov şi Târgu Mureş, să existe discuţia reală, nu între Braşov şi Sibiu. Să mă ierte Dumnezeu, dar Sibiul capitală... nu confundaţi capitala culturală europeană, fraţilor, nu confundaţi acest cadou care i s-a făcut la un moment dat - şi foarte bine, mă bucur că a fost făcut şi s-a desfăşurat într-un mod plăcut - dar putea fi Târgu Mureşul capitală europeană, dacă domnul Caramitru ar fi candidat la Târgu Mureş”, a accentuat Dorin Florea, conform Agerpres.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

104 comentarii

eu

Acum 10 ani

Domnule edil de Targu Mures...””Eu în acest sens spun: bogăţia culturală a Târgu Mureşului este la fel de importantă ca şi bogăţia Sibiului. Târgu Mureşul este mai mare ca Sibiul, este mai dens, cu populaţie mai multă şi cu resurse mai multe” ....e o gluma sau vii baut la servici?Decat sa fii jucat solitaire mai bine te-ai fi uitat pe Google Maps si sa compari Sibiul cu Targu Mures.Omu asta a dat replica anului! :)))))
Raspunde

Eugen Emerich

Acum 10 ani

Mai mult de atat nici ca nu ne putea arata PROSTIA in care doarme acest cuccuiet .Jalnic de cine sunt condusi Mureseni :)))))
Raspunde

ho

Acum 10 ani

Opriti-va mai !!
Raspunde

hermann

Acum 10 ani

putina decenta n-ar strica la acest personaj trist si frustrat...
Raspunde

hermanneiiii

Acum 10 ani

Nu stiu cum va fi cu problema capitalei dar cel putin ca si populatie si numar de turisti Mures sta mai bine..Chiar exista facultate de matematica in Sibiu..ca stai rau de tot cu cifrele
Raspunde

mda

Acum 10 ani

Da au aparut toti gainarii astia care au probleme cu alcoolul vezi si catastrofa aia oligofrena de la medias care prin santurile in care pica visa o capitala mandra in orasul lui. Eu am fost la Mures anul trecut si e varza in comparatie cu sibiul. Transportul in comun nu functioneaza dupa programul afisat, restaurante scumpe, iar centrul e ...sa fim seriosi. ca de un targ promovat de Ceasca drept oras.
Raspunde

hd

Acum 10 ani

Ce dracu is cu comentariile astea fratiilor , auzi la asta ca Mures e mai mare din tote punctele de vedere , cum dracu , reamintesc numarul de locuitori (2009) Sibiu - 154.548 locuitori ...Tg Mures - 150.041....
Raspunde

K.Samuel

Acum 10 ani

Targu Mures e mai mic din toate punctele de vedere ca Sibiul. Doar la densitate ne depaseste, care, folosind expresia d-lui Florea, sa ma ierte Dumnezei, dar n-are nici o legatura cu nimic. Daca ar conta densitatea, Bucurestiul este mult mai tare ca Budapesta de exemplu, iar Karachi ar fi cel mai important oras din lume. <br><br>Nu vad cum poate d-l Florea sa compare accesibilitatea Sibiului cu accesibilitatea Muresului. Daca Sibiul ar fi capitala, toate orasele importante ar avea drumuri modernizate catre capitala (A1, DN1 Alba - Sibiu, DN1 Sibiu - Brasov, DN14 Sibiu - Mures) iar in Sf. Gheorghe via Brasov. Singurii care ar avea un amplasament mai favorabil fata de Targu Mures ar fi Miercurea Ciuc.<br><br>Nu vad nici un plus in dreptul Targului Mures. Doar ca au o facultate de Medicina si Farmacie si un spital judetean mai performant. <br><br>Adevarul este ca in mod normal ar trebui sa fie Brasovul, care are toate plusurile, insa sper ca mutarea Johannis sa aiba efect si antipatia fata de Scripcaru a guvernantilor sa lucreze in favoarea Sibiului.
Raspunde

K.Samuel

Acum 10 ani

Apropo, nu am nimic cu d-l Florea. Chiar a facut treaba foarte buna in Targu Mures, la fel cum a facut si Scripcaru in Brasov. Insa, este evident ca fiecare ne dorim avantajele unei capitale regionale in drept orasului nostru.
Raspunde

a

Acum 10 ani

apai cand va arata tg muresul ca si sibiul si va avea atata industrie atunci sa ai pretentii tg mures zici ca este comuna. Si nu are niciun festival international si nu stie nimeni de el in UE. SIBIUL VA FI CAPITALA SI CU ASTA BASTA.
Raspunde

alex

Acum 10 ani

DACA VA FI SIBIUL TOATA REGIUNEA VA FI CA IN MONACO DOAR LAPTE SI MIERE
Raspunde

x

Acum 10 ani

cand 2 se cearta cel mai mare castiga. Brasov va fi! Un sibian realist
Raspunde

sibian

Acum 10 ani

Sibiu pentru autonomie.Ce bine ar fi ca Sibiu sa fie tara.Ca si Luxemburg,Liechtestein,Andora sau alte state mici.Daca nu se ajunge la un numitor comun atunci sa ne despartim amiabil de Romania.Ma gandesc la copii mei care vreau sa aibe o viata decenta.M-am saturat de Romania.Vreau sa fim bogati ca si Luxemburg sau alte state mici bogate din UE.Vreau autonomie pentru Sibiu.Economica si administrativa.La revedere Romania.Sa incepem proiectul Sibiu o tara noua pe harta Europei.
Raspunde

x

Acum 10 ani

dupa cum scrii realizam cat de pigmeu esti.
Raspunde

alex

Acum 10 ani

sibian mi-ai ghicit dorinta asta imi doresc si eu pentru sibiu un stat indepedent atunci va fi extraordinar oricum ne deosebim de Romania suntem adevarati europeni. Asa ca trebuie sa fim indepedenti. Sa votam la referendum revizuirea constitutiei si sibiul indepedent.
Raspunde

regponalistu

Acum 10 ani

Foarte bine sa va fie brasovu capitala da jos ghearele de pe Sibiu.Sa vedeti ce bine o sa va fie impreuna.
Raspunde

Dan

Acum 10 ani

Fraţilor nu vă mai enervaţi de fabulaţiile unor frustraţi. Capitala regiunii se desemnează după 5 criterii clare stabilite de U.E. printr-o rezoluţie din anul 2001, şi anume: 1.istoric; 2.geografic; 3.social; 4.cultural; 5.mediu. Dacă mai stabilesc guvernanţii noştri şi alte criterii e altceva dar de acestea trebuie să ţină cont. După toate aceste criterii pe primul loc se află oraşul Sibiu de aceea şi aceste atacuri - probabil au înţeles şi ceilalţi primari care este adevărul.
Raspunde

@Dan

Acum 10 ani

Esti simpatic ...exact asa au facut in Slovacia si Polonia ..ultimile tari care au procedat la regionalizare..... Nici macar nu I a interesat despre componenta economica ...cazul Poloniei...sau directia fluxurilor de populatie... Stai ai dreptate.....am uitat sa spun ...in Polonia au facut regionalizarea infunctie de interesul polonezilor..si nu in functie de cel al minoritatii germane....dar asta e Polonia La noi dupa cum spune colegul tau Samuel...incercam politic..cu ajutorul lui Klausie ..si asta sigur ar putea sa fie o solutie, desi dupe interviul de ieri de la antena 3...postul sibienilor ..mi s a parut un pic resemnat.. Eu vreau sa spun ca incercarea moarte n are...si atunci cineva o sa propuna un studiu unde vor ..romanii...moldoveni olteni dobrogeni sa fie sediul Romgaz si Transgaz...stii ce inseamna asta pt Sibiu...primii 2 mari angajatori , aprox 34 % din Pib ..si cam 36 % din sumele varsate la buget.... Medias saracul oras moare cu totul...iar sibienii se vor trezi si vor realiza cat le a adus Klausie si cat I a facut sa piarda Klausie.. Sa stii ca OMV PETROM are sediul in Bucuresti...desi chiar si acum cam 29 % din productie se face in Prahova.
Raspunde

@Dorin Florea

Acum 10 ani

Mai Napoleon Bacaran, ca asa ti-e adevăratul nume,ai inebunit? Dacă tu ti-ai schimbat numele cu unul de scena,crezi ca poţi schimba si realitătile asa cum vrei tu?
Raspunde

SIB

Acum 10 ani

Ala de se da \"sibian\" si vrea independenta este bozgor care posteaza din Ungaria:Country: Hungary hu flag State/Region: Vas City: Szombathely Latitude:47.2333 (47° 13′ 59.88″ N) Longitude:16.6167 (16° 37′ 0.12″ E)
Raspunde

hi, hi, hi

Acum 10 ani

Auzi colo: independenta pentru poporul sibian si tara Sibiu. Multi idioti pe lumea asta!!!!!!!!!!!!!!!
Raspunde

@Napoleon Bacaran

Acum 10 ani

Puţini stiu ca eşti BRASOVEAN.....
Raspunde

@Napoleon Bacaran

Acum 10 ani

Puţini stiu ca eşti BRASOVEAN.....
Raspunde

@SIB

Acum 10 ani

Nu te mai da rotund berbecutzule cu descoperirile tale despre locul transmiterii mesajului: Se vede ca nu ai auzit de retele anonimizate. Ai invatat ceva si te dai rotund. Mai bine taci si matura-i calea in fata lui Johannisel. Daca ajunge Sibiul in locul Brasovului (Care intr-adevar merita!!!) capitala regionala, este, realmente exclusiv meritul lui.
Raspunde

@sibiu

Acum 10 ani

De ce va bateti joc de un om care are o opinie ..poate subiectiva dar are aceleasi drepturi ca noi toti.. Samuel...uite datele de la Romgaz ..cam 31 % se extrage din regiunea centru ..din urmatoarele zone in ordine descfescatoare..Sarmasu..Zau de Campie .Nades..Medias..si Deleni Vezi si tu cate sunt in judetul Sibiu Cat priveste independenta Sibiului ca si Luxemburg ..cred ca e de fapt o problema a regiei apa din orasul Sibiu.. Nu am stiut ca , Klausie va trateaza cu Xanax pe toti ..si probabil s a intors tarziu de la Bucuresti si a uitat sa puna pastilele in apa...la fel cum altii in alte timpuri puneau pastilele de Cyclob b.. Cat timp stati in Sibiu ..e lartial si problema noastra dar mai mult a voastra...dar daca incepeti sa iesiti in tara devine o problema nationala. Asa ca propun celor din alte localitati sa ii incurajati sa ramana acasa .. Asa e baieti ..Sibiul e Gradina Maicii Domnului..e Paradisul musulman..e Shangri La..ce va trebuie voua Romanica..stati acolo si de la inaltimea alesului oras..lasati pe toti ceilalti in pace...sunenteti fericiti..ce va mai trebuie.. Alo alo..Ministerul Sanatatii..va rugam mai mult Xanax
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Nu va mai obositi sa va stoarceti creierii despre subiectul regionalizare. Eu propun o varianta extrem de simpla care are si justificare istorica, doar doua regiuni, Transilvania si Vechiul Regat.
Raspunde

Ptr.Sib 20

Acum 10 ani

UITA-TE IN OGLINDA SI DUPA AIA DESCHIDE GURA.
Raspunde

sibian

Acum 10 ani

FRANTA SI GERMANIA ESTE MOTORUL LUXEMBURGULUI.DE CE NU AR FI SI SIBIUL INDEPENDENT.NU VAD UNDE ESTE PROBLEMA?PE MINE MA DOARE IN COT DE ROMANIA.VREAU CA SIBIUL SA FIE FINANCIAR INDEPENDENT DE ROMANIA.BUCURESTIUL SUGE MULTI BANI DE LA SIBIU.SE DESCURCA SI SINGUR.FARA BUCURESTI.JUDETUL NOSTRU ESTE CAPABIL SA SE GESTIONEZE SI SINGUR.AVEM GAZ,FABRICI PUTERNICE.UN NUMAR DE LOCUITORI SIMILAR LUXEMBURGULUI.LASATI NATIONALISMUL DEOPARTE.NU MAI SUNTEM IN ANII 1900.TOTUL SE SFARSESTE LA BANI.SIBIUL ESTE AL 5 LEA ORAS CARE DA BANI LA BUGETUL STATULUI.CAND PRIMESTE BANI DE LA BUCURESTI ESTE PE LOCUL 39 DIN 42 JUDETE.IL INTREB PE ACEST DOMN ILUMINAT CARE A POSTAT MESAJUL DE LA NR.20:\"CE CASTIGI DACA ESTI NATIONALIST?\"AI O VIATA MAI DECENTA.EU VREAU CA SI COPII MEI SA TRAIASCA MAI BINE.VREAU SA NU MAI PLATESC TAXE IN STANGA SI IN DREAPTA.VREAU UN SIBIU INDEPENDENT.NU VREAU SA PLATESC NIMIC LA BRASOV,BUCURESTI,MURES SAU UNDE O SA FIE CAPITALA REGIONALA.VREAU UN PROIECT CARE SA DESPRTA SIBIUL DE ROMANIA.STAT IN STAT.PUTEM SA NE DESCURCAM SI SINGURI.FARA BRASOV SAU BUCURESTI,MURES SAU ALBA.AICI ESTE VORBA DESPRE EVOLUTIE.NU NATIONALISM.CUM LUXEMBURG A REUSIT.NOI SIBIUL DE CE NU AM REUSI.ACCEPT CRITICILE DAR IN LIMITA BUNULUI SIMT.NU ACCEPT MOJICIA.FRANTA SI GERMANIA ESTE MOTORUL LUXEMBURGULUI.SIBIUL DE CE NU AR FI?
Raspunde

unu

Acum 10 ani

bai broscoi frustat si plin de ifose tu nici la unghia mica a lui JOHANNIS nu ajungi mai COPY - PASTE daca nu va invata admnistratie viitoru PRIM -MINSTRU A ROMANIEI voi in continuare erati o comuna mai mare de care nu a auzit nimeni tu multumestei ca ati facut troc cu boc,scripcaru,pinalti,berceanu,basescu,anastase etc deturnari de fonduri ati confundat bugetu romaniei cu propile voastre interese tu daca ai ceva in bibilica aia de ii zici cap ia istoria veche si noua si vezi daca vreo data tg mures a fost inaintea SIBIULUI SI INCA ceva mai capsuna tu crezi ca echipa aia EUROPEANA DE EVALUATORI ATRIBUIA SIBIULUI TITULU DE CAPITALA EUROPEANA mai frustatule nu vedeti ca ride europa de voi faceti sluji la BRUXELESS s-a va faca si pe voi capitala culturar EUROPENA cita frustare ati acumulat mai libidinosule si vezi iati contarani care au umplut zona de nord a judetului ia lasat pe MEDIESENI FARA locuri de munca si atentie la DNA ca de ajunje JOHANNIS prim ministru tu si gasca portocalie veti raspunde penal pentru deturnare de fonduri in perioada de trista amintire pentru majoritatea ROMANILOR pe care iati adus la sapa de lemn
Raspunde

@joseph @28 @unu

Acum 10 ani

Joseph eu sunt bucurestean ca sa nu existe dubii .. Eu sunt de acord cu tine ..Transilvania si celelate regiuni istorice ar trebui sa fie noile regiuni de dezvoltare din Romania..fara ca sa te superi as face capitala la Cluj @unu...Mai \"frustatule\" cum \"ia\" furat \"bugetu\" Mediasului ca nu inteleg...de \"iati\" adus la sapa de lemn.. @28 Hmmmm o o dee cu independenta totala a Sibiului..dar as fi curios ...nu cred ca totusi multi sibieni sunt de acord cu tine...as fi curios ce zice @20 la comentariul meu
Raspunde

SIB

Acum 10 ani

Repet: \"sibian\" cu IP 77.221.41.49 este bozgor care posteaza din Ungaria:Country: Hungary hu flag State/Region: Vas City: Szombathely Latitude:47.2333 (47° 13′ 59.88″ N) Longitude:16.6167 (16° 37′ 0.12″ E) . Imbecilii astia mongoloizi doar \"autonomie\" au in cap si se ajuta pentru atingerea scopului de prietenii lor cei mai buni, nemtii, ca doar impreuna i-au asuprit pe romanii din Ardeal!
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Bucurestene, ce pacat ca ponţii şi antoneştii au alte palnuri şi nu ne baga in seamă! Da\' cu capitala ma supar, sa stii, ca io vreau la Sibiu!
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Bai Sib, tu ai o fixatie, daca \"sibian\" o fi la bai in Ungaria si comenteaza de-acolo? Apropos de mongoloizi, sa stii ca sunt sanse foarte mari ca si tu sa fii vreun urmas de-a lui Ginghis Han, ca au demostrat astia stiintific ca doua treimi din barbatii planetei au o leaca de ADN de-al maritului conducator.
Raspunde

Ptr.31

Acum 10 ani

Are o fixatie pentru mine.Cred ca ma place.Locuiesc in Ungaria temporar.Domiciliul meu este in SIBIU.Poate o sa ne intalnim fata in fata intr-o buna zi.Sa stam la o bere.
Raspunde

sibian

Acum 10 ani

Nu conteaza unde locuiesc.Problema se pune in felul urmator.Incerc sa te fac sa intelegi ca SIBIUL poate mai mult si fara BUCURESTI sau BRASOV.Oricare ar fi Capitala.Sibiul trebuie sa se trezeasca la realitate.Putem oferi copiilor nostri sansa istorica de a trai mai bine.Doar independenti putem trai mai bine.Putem fi mult mai productivi.Fara sa mai platim taxe si impozite la Bucuresti,Brasov sau mai stiu eu unde.
Raspunde

sibian

Acum 10 ani

Ptr.ce sa fiu nationalist.Romania si-a batut joc de generatii intregi.Sa ne trezim la realitate.Hai sa nu mai mancam rahat.Am mancat destul.Alta este istoria.Alta este realitatea.Nu cea pe care Biserica, Televiziunea,Oamenii politici ne-o arata.Vrem un trai mai bun.Vrem sa traim mai bine.Dar, nu sub aripa Romaniei.Ajunge.Au supt destul...
Raspunde

sibian

Acum 10 ani

Acest Dragnea are de ales intre Brasov si Targu Mures.Sibiul nu vrea sa faca parte din nici o regiune.Proiectul meu va fi trimis la Bruxelles si Londra.Sibiul va deveni independent in maximum 3 ani de zile.
Raspunde

sibian

Acum 10 ani

Odata cu alegerile locale din 2016 se va discuta scoaterea Sibiului de pe harta Romaniei si Independenta totala a Sibiului fata de Romania.Asta o garantez cu mana pe BIBLIE.Infiintarea unui nou stat SIBIU.Capitala la Sibiu.Proiectul este in curs de finalizare si cel tarziu in luna iunie sau iulie o sa fie inaintat la Bruxelles.
Raspunde

sibianca

Acum 10 ani

constat cu multa fericire ca va e frica de SIBIU! ASA SI TREBUIE. noi suntem NOI si asa vom ramane! voi sunteti VOI si nu aveti ce cauta langa NOI!
Raspunde

@ 38 sibianul mazilit in Hungaria

Acum 10 ani

Hai ca am ras de m-am spart cu noul stat Sibiu. Si rolul tau care este, faci parte din guvernul in exil aflat la Szombathely in Ungaria sau esti doar secretarul guvernului si doar ai redactat proiectul pentru Bruxelles? Noul stat Sibiu o sa fie republica sau monarhie, iar pe Klaus Iohannis il facem presedinte sau rege, alaturi de Cioaba, sa avem regat bicefal? Si nu in ultimul rand: la spitalul de psihiatrie din Szombathely aveti apa calda sau beneficiati doar de dusuri scotiene?
Raspunde

@joseph

Acum 10 ani

Haha noi i am votat deci e exclusiv vina noastra.. Cat priveste statul independent Sibiu tot nu m ai lamurit... Oricum bine ca nu mai posteaza agramatul ala ..ca era groznic
Raspunde

@joseph

Acum 10 ani

Haha noi i am votat deci e exclusiv vina noastra.. Cat priveste statul independent Sibiu tot nu m ai lamurit... Oricum bine ca nu mai posteaza agramatul ala ..ca era groznic
Raspunde

sibian 1

Acum 10 ani

eu cred ca sibiul ca si nivel de trai este pe locul 1 in tara asta!
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Ba s-avem pardon, tu i-oi fi votat, io, nu! Si ce sa te lamuresc io cu statul independent Sibiu, sa te lamureasca ăla de-i la băi, in Ungaria. Eu ti-am spus ce vreau, Transilvania cu capitala la Sibiu (hai fie si la Cluj, aici putem negocia), biserica greco catolica, cu conducere papala nu sub opinca Marelui Alb. Asa, si-as mai vrea, sa intru in schengen, sa avem viza de america, autostrada Sibiu-Arad-Timisoara, curse ieftine de avioane peste tot in Europa, concerte cat mai multe de jazz, nevasta tanara si frumoasa, de(-i)vreme acasa, copii cuminti, cam astea....
Raspunde

VM

Acum 10 ani

Franta este puternic centralizata totul in jurul Parislui,,,si este bine,,,, ,,,deci problemele vor exista in continuare in Romania si daca va fi regionalizarea ,daca cei care gestioneaza si conduc sint la fel de lipsiti de imaginatie ,de competenta ,de corectudine ,,,,ar trebui sa fie mai multa unitate nationala ,spirit civic si social ,dorinta ca intr-adevar oamenilor si tarii sa le mearga bine ,ar trebui pus capat coruptieie ,cei care au o situatie mai buna ar trebui sa participe si ei la dezvoltarea tarii si la binele social ,ar trebui consultati specialisti ,oameni cu experienta pentru a scoate tara din probleme ,,,,fara patriotism ,spirit civic .corectitudine ,,,nu va fi bine niciodata ,,,
Raspunde

sibian

Acum 10 ani

Patriotismul sa il lasam deoparte.Cand merg acasa si copii imi sar la gat.Nu le pun pe masa patriotism.Sa fim seriosi.Ce conteaza acum in prezent.Banul.Nu ai bani.Mirosi a prost.sa fim seriosi.Mai lasati patriotismul si nu mai stiu eu ce spirit civic s.a.m.d.De 24 de ani Romania are probleme grave.De 24 ani vorbim ca sa ne aflam in treaba.Gata cu gargara.Sa terminat.Ori la bal ori la SPITALUL DE NEBUNI din SZOMBATHELY.Cred ca o sa ma imprietenesc cu ciudatul de la nr.40.Care este de fapt un om cu capul pe umeri.Se spala cu H&S.
Raspunde

VM

Acum 10 ani

este adevarat ce spuneti in sensul ca viata este tot mai scumpa si mai grea ,,,problema este ca in acesti 23 de ani nu s.-a facut nimic sau aproape nimic ,s-au imbogatit doar unii ,,,tocmai aceasta este problema oamenii trebuie sa aiva perspective si este nevoie de schimbari radicale ,,,cam asta am vrut sa spun anterior
Raspunde

FONDURI EUROPENE

Acum 10 ani

2013 este anul in care Fondurile Nerambursabile Europene se acorda si la noi la fel de usor ca in statele member ale Uniunii Europene ! Detalii pe site-ul www.fondurieuropenenerambursabile.ro
Raspunde

zoli

Acum 10 ani

Primarul din Tgmures este din Brasov si se numea Bacaran pina sa se insoare cu fata Tov secretar PCR Florea. Atrecut prin toate partidele: PCR, PNTCD.... Adevarul este ca reuseste sa insele populatia din Tirgumures sa-l voteze. In campania electorala purta camasa verde!
Raspunde

Misu

Acum 10 ani

Vai!.. Vai!.. E plina lumea de prosti!..
Raspunde

@sibian,

Acum 10 ani

esti genial! Ai gasit -oriunde ai fi -solutia.Nu fi egoist, nu salva doar SIBIUL ci intreaga tara :facem 200 de minicomitate mici care se vor imbogati mai ca Luxemburgul de o sa crape de ciuda jermanica care a cazut in capcana unificarii. Maro de necaz se vor imparti si ei, dar va fi prea tarziu :banii vor fi la noi! Parpangel din republica monarhiceasca.
Raspunde

@51

Acum 10 ani

Nu e bine ...eu zic sa onfacem pe cartiere si sa cerem vize unii la altii..si atunci Europa o sa se sperie si intram cu totii in Scenghen...e dus rau tipul zau
Raspunde

alex

Acum 10 ani

eu sustin sibiul indepedent ar fi extraordinar! sa se faca referendum!
Raspunde

@53

Acum 10 ani

Bai , eu am crezut ca lumea glumeste..voi chiar suntetzi tzaca....cum naibii sa crezi in independenta politica a Sibiului.. Daca pierdem gazul..ajungem mai rau ca si Covasna..macar aia au cartofi
Raspunde

sibian

Acum 10 ani

Gazul nu il pierdem.Cine vrea gaz sa plateasca.Daca Restul tarii vrea gaz sa plateasca.Asta este economie de piata.De ce sa mearga totul la Bucuresti?Fraieri mai sunteti mai romani.Sibiu ca si tara se poate gestiona si singur.Sa vedeti cum o sa vina banii in Sibiu.Sibiul are un potential economic extraordinar.Putem sa mergem mai departe si fara Bucuresti.Voi nu vedeti fraierilor ca sug tot ce se poate suge din Ardeal.Sunteti orbi.Impart peste tot:Moldova,Oltenia,Dobrogea.In acele regiuni sub dezvoltate.Cat sa mai platim??INDEPENDENTA TOTALA FATA DE ROMANIA.Vor sa duca gazul la Bucuresti.Sa il privatizeze.Sa il vanda la straini.Fraierilor.Treziti-va din fotoliile comode.O sa fie vai de capul nostru.Acum ori niciodata Sibiul liber fata de Romania.Independent.
Raspunde

brasovean

Acum 10 ani

Gazul este preponderent in judetul Mures !! Ati avut noroc ca sa facut sediul la voi, dar daca se muta pa pa economie in Sibiu, 2 miliarde de euro a fost cifra de afaceri a companiilor transgaz si romgaz (Jumatate din Pib-ul Sibiului). Aveti 3 atuuri fata de Brasov: aeroportul (care sufera pierderi de 3 mil de euro in fiecare an, banii comunitatii) centura la nivel de autostrada (care nu are legaturi cu alte autostrazi) transgazu si romgazu (care daca vi le muta Nita intrati in faliment...)
Raspunde

@brasovean

Acum 10 ani

Ma brasovene vezi de voi ca sinteti vai mama voastra,sinteti campioni mondiali la gimnastica.Stati cu o mina in buzunarul bugetar si cu alta in buzunarele Sibiului,de aia sunteti unde sineti ca ginditi cum sa ne falimentati ,iar robinetele sint la noi asa ca vi-l inchidem cind vrem noi.
Raspunde

regionalistu

Acum 10 ani

ptr primaru de tirgusor-vezi ca mai avem un oras de recuperat de la voi si anume Sighisoara care n-are nici in clin nici in mineca ceva comun cu tirgusoru si judetu vostru.Dupa aia puteti sa faceti pe rind capitala cu brasovu-bineinteles fara Sibiu in componenta.
Raspunde

catalina

Acum 10 ani

bine zis...sa te ierte Dumnezeu
Raspunde

clujean

Acum 10 ani

s-ar putea, totusi, sa zica florea ceva: ***www.brasov.net/brasov-capitala-in-regiunea-centru/ muresul sta mai prost decat sibiul doar la pib/locuitor. populatia orasului sibiu e doar SENSIBIL mai mare decat a tg-muresului, iar adevarul a publicat un articol luna trecuta unde arata ca muresul a atras mai multi turisti decat sibiul: ***adevarul.ro/locale/targu-mures/galerie-foto-muresul-luat-fata-sibiului-numarul-turisti-1_5154251800f5182b855c3681/index.html ps. zicea careva ca trebuieste recuperata sighisoara de la mureseni: prietene, sighisoara a fost doar 20 de ani cu sibiul in acelasi judet, comitat sau ce forma de organizare politica a mai avut transilvania: pre-1918 era capitala comitatului nagy-kukullo, in preioada interbelica a fost capitala judetului tarnava mare, apoi vreo 6 ani in judetul sibiu, apoi vreo 12 ani in judetul brasov, care cuprindea si orasul sibiu. iar apoi s-au format actualele judete. practic sighisoara e mai mult mureseana decat sibiana. asa poti cere, banuiesc, si bistrita sau reghin, ca si ele au traditie saseasca (banuiesc ca dupa asta te-ai luat tu) daca vrei sa faci revendicari, poti incepe eventual cu orasul sebes, care in toata istoria lui a fost in comitatul szeben, si doar dupa 1918 a fost dezlipit de sibiu. dar hai sa fim altfel, ca suntem ardeleni toti: facem o regiune mare cu capitala la cluj si gata. vrei?
Raspunde

clujean

Acum 10 ani

inca o chestiune: tot mai sus cineva scria ca muresul nu are niciun festival important. are: festivalul medieval de la sighisoara, care e cel mai mare de acest gen din tara. si pana anul trecut avea peninsula, care era mult mai important decat artmania din sibiu. e drept, incepand cu anul asta clujul i l-a \"rapit\" tg-muresului, ceea ce e pacat... si nu sunt \"anti-sibian\", din contra: am locuit in sibiu cativa ani (am locuit in strand, pe strada vasile carlova, vis-a-vis de intrarea in strandul propriu-zis) si daca nu m-ar lega familia de cluj si as putea alege un oras in care sa traiesc, acesta ar fi cu siguranta sibiul.
Raspunde

@clujan

Acum 10 ani

Interesant clujane ce ai scris..nu am stiut situatia administrativa a Sighisoarei..totusi daca poti sa mi explici ce are in plus Clujul...in afara legaturilor de familie... Uite eu sunt brasovean ..si daca nu as sta in Brasov as alege Bucuresti
Raspunde

clujean

Acum 10 ani

la mine ce are in plus clujul? atat. m-am insurat in cluj, cu o clujeanca de-a mea. nu ma incanta in mod deosebit, dar probabil lucrul asta e valabil mai mult pentru ca-l cunosc CHIAR asa de bine. ori ma intrebi de ce as pune capitala ardealului la cluj? pentru ca nu ii contesta nimeni. din partea mea sa fie capitala la alba iulia sau sibiu, celelalte capitale istorice ale transilvaniei (da, toate astea 3 orasele au fost capitale), sau in oradea, brasov sau tg-mures... mi-e indiferent
Raspunde

@clujean

Acum 10 ani

Ihi sa ti traiasca si sa va bucurati de viata impreuna...si cam asa e ia mai da I in colo cu regionalizarea lor cu tot
Raspunde

unu\'

Acum 10 ani

@clujean:\'\'m-am insurat in cluj, cu o clujeanca de-a mea. nu ma incanta in mod deosebit...\'\' Amice,postarile pe Turnul Sfatului nu-ti vor simplifica viata conjugala.La voi,in Cluj,nu sunt consilieri maritali?Ori duceti lipsa de profesori de romana,da\' nu vreti sa spuneti?
Raspunde

clujean

Acum 10 ani

prietene de pe strada plopilor (sau doua strazi mai incolo), eu ii stiu pe sibieni cu bun-simt. ma refeream, evident, ca orasul cluj nu ma incanta in mod deosebit. cat despre cum scriu eu, tind sa cred ca nu esti in masura sa ma corectezi. adica pana la urma nu cred ca un tamplar poate sa-ti dea un diagnostic medical, nu? consider c-am respectat subiectul discutiei si am avut destul respect pentru cei cu care am vorbit. asa e ardeleneste, pana la urma, fra. sau ma insel?
Raspunde

unu\'

Acum 10 ani

@66:Scuze,am fost mirlan!
Raspunde

clujean

Acum 10 ani

nu-i o problema... cum am spus, cunosc bunul simt sibian. ce vroiam eu sa spun e ca are dorin florea dreptatea lui - putina cata e - si este normal sa traga de ea cat poate. pana la urma e in interesul orasului pe care-l conduce. fie vorba intre noi, dorin florea e brasovean de loc, ar fi fost culmea sa atace exact orasul din care vine. stiu la fel de bine ca muresenii il detesta, dar daca urmaresti raportul etniilor din oras vei intelege de ce anume e tot timpul ales primar. si e un lucru confirmat de locuitori, nu doar o banuiala facuta la citirea unor procente. cunosc foarte bine si orasul tg-mures si stiu ca e la fel de adevarat ca NU are cum sa concureze cu sibiu sau cu brasov. e mult peste celelalte orase din regiune, e adevarat, dar departe de astea doua, CU TOATE CA stiu ce linkuri am pus eu intr-un comentariu anterior. nu are sens discutarea si rafuiala cu brasovenii sau targumuresenii pentru ca oricum nu o sa fie un referendum care va decide unde e capitala. asta e o hotarare ce va fi luata, asa cum e \"normal\" la noi, intr-un birou miticesc. si cum am spus. pe mine, ca si clujean, m-ar durea in cot daca mi-ar pune capitala la oradea. ca ala ar fi singurul oras care ar putea pune ceva pretentii
Raspunde

unu\'

Acum 10 ani

@68:Imi cer inca o data scuze pentru nesimtire.Veind la subiectul regionalizarii,as arata ca atit Dragnea cit si Iohannis au declarat ca scopul regionalizarii este egalizarea dezvoltarii componentelor(judetelor).Daca iau de bune declaratiile,ca sibian ar trebui sa recunosc \'\' superioritatea\'\' Brasovului sau Muresului,sperind ca vom primi fonduri de dezvoltare mari(nu atit de mari ca Alba,Covasna si Harghita).Partea proasta e ca m-am lecuit de \'\'naivitate\'\' si am convingerea ca batalia pentru centre(sau capitale)regionale e doar o batalie a orgoliilor personale si a \'\'aranjarii tablei de sah\'\' pentru urmatoarele alegeri locale.Nu-s sigur ca Sibiu-Capitala Regionala e careul de asi mult-dorit!Evident,s-ar putea sa ma insel!
Raspunde

clujean

Acum 10 ani

gata băi , ajunge cu scuzele. te-ai căccat pe poteca mea, eu mi-am șters-o de dantura ta cea cariată și acum suntem prieteni. ok ?
Raspunde

clujean

Acum 10 ani

EXACT! nu e nevoie sa recunosti vreo superioritate: cat conteaza ca muresul (judetul adica) are mai multi locuitori decat sibiul (judetul)? cat conteaza ca sibiul (orasul) are mai multi locuitori decat tg-muresul? cum se cuantifica istoria brasovului si cum cea a sibiului si in cazul asta de ce nu se cuantifica si istoria orasului alba-iulia? cum am zis, lucrurile astea sunt niste atribute care nu vor fi luate in considerare cand se va alege capitala, iar alegerea se va face la un birou, dintr-un targ pdl (partid care are oarece putere in ardeal) - usl (conducerea tarii). insa eu sunt absolut convins ca sibianul ori brasoveanul de rand nu vor simti NICIO schimbare a calitatii vietii (raportat cu... sa zicem, daca ar ramane actuala organizare a tarii). de ce? pentru ca omul de rand va ramane cu aceleasi probleme cu care s-ar confrunta si fara regionalizare - lipsa locuri de munca, educatie la pamant si sistem sanitar catastrofal. pentru ca astea se vor conduce tot de la bucuresti, pe filiera ministerelor. bun. sa presupunem ca johannis este cel mai competent si eficient politician din regiunea centru si ca ajunge guvernator. sibiul oricum l-ar pierde ca primar, fie ca e capitala regiunii in oras - sibiu, fie ca e la tg-mures (tot ca exemplu, dar sa nu implicam alte orase decat cele din articol). ce l-ar impiedica sa conduca la fel de eficient regiunea din tg-mures? de gestiunea orasului sibiu oricum nu se poate ocupa el. DAR! tot asa competent cum este, johannis \"sibianizeaza\" regiunea si aduce ceva-ceva investitori in regiunea lui, cumva creaza o stabilitate economica. tot asa, bugetul sibian-brasovean (adica din cele mai puternice judete) va permite \"sponsorizarea\" judetelor sarace (harghita-covasna, presupunem) in asa fel incat har-cov primesc bani mai multi din \"ajutoare\" decat primeau in 2013 in conditiile in care sibiu si brasov raman cu mai multi bani (sponsorizeaza doar harghita + covasna si atat) decat in 2013. ce se va intampla? exod al moldovenilor in brasov si al oltenilor in sibiu. din regiunile vecine sarace. si sunt convins ca esti constient de \"exodul\" asta, fiind sibian. automat -> lipsa locuri de munca, inca o tura de investitii suplimentare, iar sistemul educational si medical sunt inca la pamant. dupa cum vezi, discutia despre \"unde-si va avea regiunea capitala\" e inutila... un om competent poate conduce regiunea de oriunde. asta daca la conducere vor fi intr-adevar cei competenti. la fel, indiferent unde e capitala, un incompetent poate sa bage toate orasele din regiune in pamant. cat despre distributia fondurilor de dezvoltare, un guvernator COMPETENT, BINE INTENTIONAT SI EFICIENT sibian din capitala sibiu poate foarte usor sa trimita mai mult in harghita. ca poate acolo e nevoie mai mare si el lucreaza spre binele regiunii
Raspunde

clujean

Acum 10 ani

ce noroc ca ne scrie ip-ul dupa nume...
Raspunde

evaluator

Acum 10 ani

Chiar nu inteleg de ce sa facem capitala la cluj .Cine va facut pe voi capitala.Va faceti voi singuri asa ca fiti capitala voastra si atit si mai terminati cu visurile voastre de preamarire si nu va mai credeti capitala.
Raspunde

@clujean

Acum 10 ani

Si inca ceva.Tu crezi ca Sighisoara are ceva in comun cu Muresu sau cu Sibiul,Mediasul,Agnita.Asa ca scuteste-ne ca prea multe mirlanii sau tesut in jurul Sibiului si vedeti-va de treaba voastra ca Sibiul nu va avut niciodata grija asa cum aveti voi grija sa sabotati si sa subjugati judetul asta.Ia mai vedeti-va de treaba voastra si lasati Sibiul in pace frustratilor ca v-ati facut multe din banii furati de la noi in timp ce noi am suferit si ar trebui sa se schimbe roata sa vedeti si voi cum e sa fii furat,sabotat,subjugat,dictat peste capetele voastre s.a.
Raspunde

clujean

Acum 10 ani

la ce anume te referi? cluj - capitala transilvaniei? e ca titlu neoficial, cum e iasul pentru moldova sau craiova pentru oltenia. nu are nicio semnificatie economico-politica. cluj - capitala regionala? pai in regiunea de care apartine clujul niciun alt oras nu face concurenta. eventual oradea, dar foarte discret. dupa cum stii, in regionalizarea noua clujul si sibiul nu vor fi impreuna, deci nu inteleg sensul intrebarii
Raspunde

clujean

Acum 10 ani

te referi la cultura saseasca? de ce ar fi sighisoara orientata spre sibiu si nu spre brasov? da-mi voie sa presupun ca nu esti sas, deci probabil nu e relevanta pentru tine apropierea cultura saseasca a orasului sighisoara. de ce n-ai amintit de sebes, care a fost in toata istoria lui de pana la primul razboi mondial legat de sibiu, iar acum e apropiat de alba-iulia? tot asa, sibiul va revendica si fostul sächsischs regen (reghin de acum) si fostul bistritz (actualul bistrita), tot pe ideea \"culturii sasesti\"? cine anume a furat de la sibiu? eu, ca si clujean? in prezent, din ardeal clujul e judetul care primeste cei mai putini bani inapoi de la bugetul de stat, cuantificat in procente. din toata transilvania doar judetul maramuresul nu se poate auto-sustine, deci nu reusesc sa inteleg cum anume \"v-am furat\". mai ales ca banii din cluj, sibiu, brasov, samd merg in bucuresti si de acolo se face imparteala. uite harta, sa nu zici ca te mint: ***storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/3936/9444892/3/harta-bg-bl.png proventul reprezinta raportul dintre cati bani am primit fata de cati am dat bucurestiului. altfel spus sibiul daca da 100 de lei, primea de la bucuresti (si nu cluj, care nu avea nicio treaba cu banii sibiului) 57.6 lei, iar clujul penrtu aceeasi suma primea 44 lei.
Raspunde

@75

Acum 10 ani

Clujean tu fa un tur pe comentariile forumului si ai sa intelegi atitudinea celor din Sibiu. Marlanul 74...caci marlan e...se leaga de tine ca esti clujean ..de mine ca sunt bucurestean..e o stare de fapt in urbea lor micuta..asta e ...eu zic ca ai avut noroc cu sotia ta clujeanca...o seara buna
Raspunde

clujean

Acum 10 ani

nu, din fericire nu-i asta atitudinea generala a sibienilor. am locuit in sibiu cativa ani si mi-am facut o parere destul de clara.
Raspunde

@78

Acum 10 ani

Poate gresesc...dar la ce citesc..ma ingrozesc... Oricum ce spui tu imi da o umbra de sperantza..
Raspunde

recunosc

Acum 10 ani

capitala internationala a romilor , capitala internationala a capuselor
Raspunde

gazist vechi

Acum 10 ani

ati auzit de rezerva de gaz metan noul sasesc agnita pelisor sadinca
Raspunde

@74

Acum 10 ani

De ce-s mirlan?Ca va spun adevarul si nu va place? v-ati coalizat in rele impotriva Sibiului.Si apropo ce cautati pe forumurile noastre?Citi sibieni vedeti sa comenteze la voi?Ce sa caute Sighisoara la brasov?Mirlan esti tu.
Raspunde

@77

Acum 10 ani

Ce sa caute Sighisoara la Brasov.Vezi distanta Medias,Agnita,Sighisoara?Iar tu mai bucurestene vezi de orasul tau si nu mai fa mirlan pe nimeni daca suferi de frustrare.
Raspunde

@83

Acum 10 ani

Hmmmm..repet.. N am nicio parere despre Sighisoara si Medias..dar insist 74 a fost marlan cu , clujeanu\", iar tu esti ff slab la limba romana...de fapt probabil esti asa un pic slavofil ....cu scoala facuta la comunistii sibieni..
Raspunde

@82

Acum 10 ani

Uite..foarte simplu ca sa intelegi si tu mai usor... Esti marlan pentru ce ai scris.....si agramat pentru cum ai scris.. Eu zic sa incetam ...intrebi niscaiva \"pretini \"din Sibiu si ei , sunt sigur ca iti vor arata unde ai gresit..ok?
Raspunde

@85

Acum 10 ani

Am impresia ca nu intelegi absolur nimic.Ma faci agramat deoarece scriu cuncentrat si la obiect ptr.ca n-am timp sa scriu pisvaser sa-ti traduc tie ce si cum,iar sa faci mirlan pe cineva ca spune adevarul mi se pare deplasat..
Raspunde

86

Acum 10 ani

E simblu mai sibiene.....ca nu va invata germana la scoala asta inteleg..de ai piswasser...e pisvaser la tine..litera w o ai si pe tastatura ta valaha.... Mai grav e ca ai intrebat ..si nimeni nu ti a spus...ca marlan se scrie cu a si nu cu I....la aia se referea cu slavofilia. Dpdv continut nu ma bag ca aia e treaba clujeanului..si nu ma priveste. Insa ar trebui sa ti vezi lungul nasului..de cetatean al unui mic burg transilvan nu sa fii asa tafnos. A..stai am uitat tu stai in Sibiu ..singurul oras de 3 stele in Michelin Green Guide...se strica de ras cei care cunosc cand va ce scrieti....
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

amice 86, daca tot vrei sa fii calofil, atunci e pischwasser!
Raspunde

@joseph

Acum 10 ani

Imi pare rau termenul acceptat in limba romana e piswasser de fapt in engleza e scris cu schalfess..ma rog nu asta era o greseala fantastica.. MARLAN ..era problema zic eu .. Vezi eu am studiat ce mi ai spus ..cu freier..si ti am dat dreptate 80 %....am gasit un studiu al Academiei care spune ca ar veni din idish. Cat priveste Michelin..fara sa te superi doar asa sa fim corecti... Avem Manastirele pictate..3 stele Dragomirna 3 stele Sibiu 3 stele Transfagarasan 3 stele Horezu Valcea 3 stele PREJMER 3 stele Biserica Neagra 2 stele Strada sforii 2 stele Asta in Green Book...care e cu obiective In Red Book care are restaurante si hoteluri..avem un singur restaurant fara niciun hotel Restaurantul se aflanla sectiunea orase mici ..si se numeste ....te las pe tine sa il cauti..daca nu il gasesti iti dau eu numele Astavasavsa fim cum spune amicul tau sibian ...concentrati si la obiect..o zi buna
Raspunde

@88

Acum 10 ani

Am uitat Delta Dunarii..3 stele..scuze pentru cei din Delta
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Of, barosane, ce le mai amesteci! Scharfes s, nu schalfes, inseamna ascutit, ce treaba ai cu engleza, cand noi vorbim de germana, apoi, cuvantul pischwasser e o corcitura romano-germana, piş vine de la ***si wasser înseamnă apă, şi impreună inseamnă un lichid diluat care nu-i bun de nimic, dar pentru că il asimilam ca un termen german, atunci trebuie sa scriem conform gramaticii germane, in germana ş se scrie sch, exceptie facand cazurile cand st sau sp se pronunta şt, respectiv şp. Iar cu Michelin si ce mai spui tu pe-acolo, nu cred ca ai avut discutia asta cu mine.
Raspunde

@91

Acum 10 ani

Uite de aia imi place de tine ca esti baiat destept...fata de ala cu Michelin...care se crede doar destept.. Acum insa te am prins un pic ..cum m ai prins tu cu fraier... Nu e germano roman cum am crezut si eu la inceput...desi uite un secret am 8 ani de Honterus...acum nu te lega ca altii de cum scriu pe o tastatatura samsung ..ai inteles ce am vrut sa spun cu s.. Uite ce am aflat eu..cuvantul e maghiaro ..german....vezi un mic avantaj sa fii din Brasov...la fel ca si PishiMargit...apoi a aparut in limba engleza prin lansarea unui brand de bere dulce..culmea nu sarat...hihi..de catre un tip cu origine maghiaro transilvane...brandul e din nou pe val...si e scris pisswasser beer... Asa deci nu e deloc un Honterus Deutch..ci un termen consacrat.. Oricum esti un baiat destept si ok ..imi face placere sa ma \"contrez\"cu tine fata de altii care cum vad un IP de Brasov deja incep sa blesteme
Raspunde

pruteanu

Acum 10 ani

In sfarsit citesc comentarii scrise corect gramatical! Incepusem sa le duc dorul! Bravo, domnilor! Cat despre subiect, eu nu prea sunt de acord cu principiul regionalizarii... Teoretic, poate fi o idee buna, dar practic se va demonstra ca este foarte greu (daca nu chiar imposibil) de aplicat. Eu as opta pentru iesirea Romaniei din UE. M-am saturat sa le inghit \"europenilor\" toti rahatii pe care ni-i infunda pe gat. Vreau sa fiu roman si atat!
Raspunde

@93

Acum 10 ani

Ia de aici ca sa te doara \"capu\" asa de dimineata..ce naibii am innebunit cu totii ..astia sunt reprezentantii nostril..nu suntem in stare de o discutie corecta si civilizata...ca doar nu e razboi..si tot nu tine seama de vrem noi...totusi.. 7. dumitru (IP 5.15.75.13) bai catavencule frustat mai poti fi va doare orce se spune la superlativ de SIBIU batica tu crezi ca SIBIUL a fost ales CAPITALA CULTURI A EUROPEI de niste neica nimeni ca tine tu vi din orasele alea de isi dau note singuri da nui baga nimeni in seama numai aici pe plan national si in legatura cu multi turisti care se duc la statiunile din juru brasovului aia majoritatea vin cu gentuta in spate cu 2 fleci de carne si inopteaza sub codri la SIBIU vine aia din vestu EUROPEI cu multi euroi si inca o complectare pentru frustarea ta de ce crezi ca se deruleaza la SIBIU o gramada de evenimente culturare si sportive de top in EUROPA [FESTIVAL DE JAZZ DE TEATRU DE FILM DE CICLISM SINGURA ETAPA DE RALIURI CARE SE PUNCTEAZA RALIU RECUNOSCUT DE FEDERATIA MONDIALA DE RALIURI si putem continua inca o jumatate de pagina asa ca mai lasa frustarea si dute acolo unde este bine ca noua la adevarati SIBIENI suntem mindri cu orasu nostru si nu ne bagam in ciorba celorlanti frustati (09:43:37)
Raspunde

SIB (IP 5.15.229.199)

Acum 10 ani

sunt SIB (IP 5.15.229.199) retardat dupa tata...o zii buna k dau fuga la vestem sa o aduc pe aia ce ma fatat, acasa k iar au prinso gaborii la produs in tiruri turcesti....
Raspunde

cas13

Acum 10 ani

johannis penalul nu va mai poate ajuta. doar sa va mai prosteasca ca si pana acum de patro ori a patru ani
Raspunde

ion

Acum 10 ani

vreti conflicte etnice, haideti la targu mures. La sibiu, romanul voteaza pentru minoritar, la targu mures se fura doar pe buletin romanesc
Raspunde

cititor

Acum 10 ani

***adevarul.ro/locale/brasov/brasovul-merita-capitala-regiunii-centru-dacaobtine-titulatura-doi-candidati-s-ar-putea-lupta-functia-guvernator-1_511c9dc6344a7821183b2d26/index.html#
Raspunde

Corneliu

Acum 10 ani

Ce o tot dati acolo cu Sibiul caruia-i trebuie autonomie ca sa nu mai trimita bani catre Brasov? Stiu ca Sibiul are multi oameni care nu-s obisnuiti sa judece singuri, dar putem face un exercitiu. Daca Sibiul colecteaza taxe si impozite de 100 de lei pe care le trimite la centru, primeste inapoi 57.60 lei; daca Brasovul trimite la centru 100 de lei, primeste inapoi 46.10 lei. Asta in procente. ***storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/3936/9444892/3/harta-bg-bl.png Si trimite la centru mult mai multi bani decat trimite Sibiul, aprox. de doua ori mai mult. No, sa-mi spuneti acum care judet e mai bogat si care e mai castigat in raport cu capitala tarii. Ce republica Sibiu?! Nu reusesc astia din HARCOV sa-si obtina autonomia cu tot sprijinul UDMR si al Ungariei, iar voi vreti autonomie pentru c-ati visat urat? Nu se obtine autonomie pentru ca unora vi se pare Sibiul rupt din Rai sau ce stiu eu ce alte argumente inepte. Chiar vi se pare Sibiul atat de nepastuit in relatia cu Bucurestiul? Ce-ar trebui sa mai zica brasovenii?! Da, Targu-Mures are cu vreo patru-cinci mii de locuitori mai putin decat Sibiul, dar jud. Mures are peste 200.000 de locuitori peste judetul Sibiu si zic ca nu trebuie desconsiderat. Are aeroport, are facultati bune, spitale bune si atrage turisti mai multi decat jud. Sibiu. Daca capitala regionala va fi la Brasov, Johannis ar ramane primarul vostru, cu rol de vice-presedinte in PNL, o functie importanta, si n-ar trebui sa va temeti. La fel de posibil e ca Sibiul sa nu fie capitala a regiunii, dar Johannis sa fie guvernator si ar trebui sa aveti in continuare incredere in el ca va contribui la dezvoltarea Sibiului.
Raspunde

@Corneliu

Acum 10 ani

Maestre, cam faci propaganda pe aici. Nu ne trebuie regiuni! Nu sunt destui bugetari la Bucuresti? Mai avem nevoie de inca 10 regiuni cu structuri administrative? Iar conscursul asta cu Sibiul Brasovul sau Tg. Muresul este o chestiune mai mult de orgoliu.. ce-ai vrea? Sa se aplece lumea si sa inchine ode altui oras? Referitor la mandria sibienilor privind orasul lor, aceasta se refera mai mult la dezvoltarea avuta in ultimii ani. Brasovul era mare dinainte. Sibiul s-a dezvoltat recent, avand ramase de pe vremea \'d-lui\" preponderent industrie usoara, care s-a evaporat dupa \"revolutie\". Ti-as putea aduce o sumedenie de argimente pentru care oricare din orasele mentionate mai sus ar putea fi declarate capitala regionala, insa nu are sens. Din punctul meu de vedere, un atu important pentru un oras in a deveni capitala regionala, ar fi chiar o dezvoltare mai slaba a acestuia. Astfel, decizia de a fi un oras sau altul capitala, va avea la baza o decizie politica si nu una economica, chiar daca in spatele argumentarii se vor aduce si elemente economice, sociale si culturale. Bafta!
Raspunde

Corneliu @100

Acum 10 ani

Da, mi-am exprimat crezurile. Multi m-au amuzat, dar nu tu. Tu mi-ai dat o replica consistenta. Respect opiniile tale, cu unele sunt de acord. Am postat doar azi pe aici, n-am prea avut ce face si am postat de fiecare data sub acelasi nume, numele meu. Regionalizarea nu-i de dorit pentru ca astia n-au reusit sa ne faca pe noi, poporul sa intelegem avantajele reale ale acestei idei si, in acelasi timp, se creeaza sentimentul unei dezradacinari. Cum o sa ne numim: \"centristi\", \"centrali\", \"regiocentrali\"? Universul nostru s-ar schimba intrucatva. Dar regionalizarea este dorita de toate partidele politice cu toate ca nu stiu de ce li se pare o idee atat de buna, si exista o mica retinere doar din partea UDMR. Prin urmare, ei stiu ce interese au, dar cred c-o vor face fara sa le pese de ce vrea populatia. Vor face altfel doar daca populatia isi va striga cu voce tare pasurile. In sfarsit, sunt brasovean, am calatorit mult prin tara, am vazut multe; tu ai tot dreptul sa ma crezi subiectiv, dar eu zic ca daca s-ar face regiunile si-ar trebui aleasa o capitala in zona centrala, cea logica ar trebui sa fie Brasovul. Cu respect, Corneliu.
Raspunde

BA NAROZILOR

Acum 10 ani

ROMANIA ESTE SINGURA TARA NEINPARTITA PINA ACUM . Acest fapt rivnesc balauri , cancelariile occidentale . Vechi DACI se intoarce in mormint .
Raspunde

sub 50

Acum 10 ani

Se intoarce, ca e sub 50 milioane. Se intoarce sau se rasuceste? \"Narod\" este cuvant sudist
Raspunde

bravo

Acum 10 ani

capitala internationala de comedie a romilorrrrrrrrrrrrrrrr
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus