Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Proprietarul parcului de retail din Selimbar cauta fonduri suplimentare

Fondul britanic de investiţii Argo Real Estate Opportunities Fund, proprietarul parcului de retail de la Şelimbăr, intenţionează să atragă fonduri suplimentare de la acţionari în vederea finalizării unui proiect în Odesa şi pentru a asigura lichidităţi."Fondurile vor fi folosite pentru finalizarea Riviera Shopping City din Odesa, pentru a asigura lichidităţi suplimentare companiilor de proiect din România care au acordat concesii la închiriere anumitor chiriaşi, pentru a menţine nivelurile de ocupare a spaţiilor, precum şi pentru capitalul de lucru al fondului", se arată într-un anunţ al Argo Real Estate Opportunities Fund.Reprezentanţii fondului precizează că acordarea concesiilor la chirii pe termen limitat a creat dificultăţi în rambursarea creditelor accesate pentru cele două proiecte. Detalii despre valoarea fondurilor pe care Argo intenţionează să le atragă de la investitori vor fi disponibile în următoarele 30 de zile. Fondul a achiziţionat în 2006 centrul comercial European Retail Park Sibiu de la dezvoltatorul imobiliar BelRom, pentru 83 milioane de euro, tranzacţie care a marcat intrarea investitorului britanic pe piaţa românească. La momentul achiziţiei, parcul de retail avea o suprafaţă de 47.000 de metri pătraţi, fiind ulterior extins cu 37.000 de metri pătraţi, în urma unei investiţii de peste 32 milioane de euro.Chiriaşii parcului sunt hipermarketul Carrefour, retailerul de mobilier Mobexpert, precum şi magazine ale reţelelor Real, Baumax şi Media Galaxy. Argo Real Estate Opportunities Fund, înregistrat în Guernsey, a fost lansat în luna august a anului 2006, cu un capital de 100 de milioane de euro. Fondul vizează achiziţii de proiecte de spaţii comerciale deja finalizate, dar şi finanţarea unor investiţii în curs de execuţie. Ţările ţintă sunt România, Bulgaria, Republica Moldova şi Ucraina.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus