Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

La Casa Frieda mai bine cumperi aur decat sa mananci

Cum recunoşti un restaurant bun? După numărul de clienţi. Cu cât e mai mare, cu atât se presupune că restaurantul e mai bun. Să zicem că de multe ori funcţionează dar, pe de altă parte, poţi să te şi ţepuieşti mergând după dicton. Casa Frieda. Aţi auzit de ea? Dacă nu aţi auzit, probabil ştiţi de restaurantul „Restaurant”. în buricul târgului, pe Nicolae Bălcescu, faţă în faţă cu agenţia loto. Pe vremuri funcţiona acolo un restaurant jumătate birt jumătate fast-food, devenit între timp pensiune/restaurant/chioşc de ţigări. Terasa de la Casa Frieda e locul ideal ca să afli cum mai merge economia subterană, cu cât se mai dă gramul de aur, cât poţi pierde sau câştiga la o partidă de table şi că e imposibil să câştigi partida aia dacă adversarul dă 4-4, 3-3 şi apoi 5-5. Chiar dacă gureşii tăi amici te susţin din răsputeri. Corso-ul Sibiului, dar şi terasa cu acelaşi nume lipită de cea de la Casa Frieda, abundă de dubioşi. Le-aş spune interlopi, dar mi-e că se supără adevăraţii interlopi când află că un ceas de aur se vinde la 70 de lei gramul pentru că „e foame mare, frăţică”. Şi că nici nu îşi plătesc partida pierdută la table. Dialogul savuros de pe terasa vecină a făcut să treacă repede timpul necesar bucătarului să încălzească ciorba de văcuţă. în meniu, smântâna trecută cu 1 leu, ardeiul iute cu 50 de bani. Ai presupune că sunt trecute în meniu ca să fie comandate. Dar nu vă deranjaţi, că vin cu zama chiar dacă nu v-aţi dorit nici una nici alta. Şi, evident, şi pe nota de plată. Ciorbiţa de văcuţă seamănă mai degrabă a tocană cu mult sos. Groasă, plină de legume şi cu carnea, surprinzător, destul de bine fiartă. Mă gândesc că aşa ar avea gustul ciorba de cazarmă, dar cum n-am făcut armata nu ştiu dacă am potrivit combinaţia foarte bine. Să zicem că are gustul unei ciorbe de cantină. Poate pentru că m-a văzut că notez ceva în caiet şi s-a gândit că o să îi fac un pic de reclamă, chelnerul probabil că a vrut să facă puţin mişto de mine. Altfel nu-mi explic de ce a pus farfuriile, oliviera, coşul de pâine şi sucul în toate cele patru colţuri ale mesei. Noroc că am mâinile lungi şi am ajuns la toate. Că de ridicat de pe scaun, nici vorbă. Poate doar dacă reuşeşti să convingi vecinul cu care stai spate în spate să se ridice el primul ca să poţi da scaunul în spate suficient cât să te strecori afară. Dacă ar renunţa la mesele din soare la care oricum nu se aşează nimeni ar obţine ceva mai mult loc pentru clienţii lor înghesuiţi. Tot la capitolul mişto-uri, mă gândeam că dacă spui pui umplut cu ciuperci şi caşcaval cu salată de murături şi cartofi prăjiţi, din şi cu cartofi prăjiţi se înţelege că ar trebui să îi şi primeşti. Sau poate nu înţeleg eu mişto-urile fine. Aşa că am mâncat puiul cu garnitură de chifle vechi şi legume aşa zis murate, de parcă ar fi fost plimbate două minute prin Marea Neagră şi după aceea aşezate în borcan. Acum, m-ar bate Dumnezeu să zic că mâncarea a fost rea, că n-a fost. Dar n-a fost nici bună. Casa Frieda e locul unde poţi să iei masa iar singura realizare a dejunului e că nu te mai gândeşti la mâncare până seara şi eşti cu burta plină. Altfel, nu-ţi lasă niciun gust. Nicio amintire culinară care, să fim sinceri, se găseşte din ce în ce mai greu prin restaurantele sibiene. Săptămâna aceasta n-am avut noroc. Să sperăm că nimerim mai bine data viitoare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

25 comentarii

SM

Acum 14 ani

Imi scapa mie sau nu e semnat articolul? Eu am mancat de zeci de ori acolo si chiar a fost buna mancarea si, nu in ultimul rand, ieftina, cea mai ieftina din Sibiu cred, cel putin din centru e sigur cea mai ieftina (o ciorba de legume costa 3,5lei si e foarte buna). Ca pe acolo se invart tot felul de colorati este adevarat. Dar mai mult de jumatate din clienti sunt turisti, si astia nu cred ca vin sa manace prost. Nu stiu de ce dar imi suna a anti-reclama comandata acest articol si nu cred ca e bine sa porniti pe un drum de genul asta... Dar ma rog, e treaba voastra cum va faceti politica ziarului. Pofta mare!
Raspunde

Cineva

Acum 14 ani

Am mancat sambata seara la Casa Frieda si mancarea a fost excelenta,servirea Ok si preturile foarte bune.Articolul desigur ca e comanda, probabil data de Ovidiu Roman, cel care e finul lui Ioan Cindrea, sef PSD Sibiu. Imi pare rau ca acum dupa ce ati schimbat formatul ziarului si nu mai sunteti aparent patronati de vreun Cercel sau Carabulea aveti acealeasi metehne.
Raspunde

M

Acum 14 ani

Eu am mancat ani intregi acolo. Mancarea e ieftina si buna. personalul e acelasi de multi ani (semn ca patronul e serios si tine la oameni). Pe centru chiriile sunt mari, de aici si articolul asta. Lupta pentru supravietuire e fantastica, iar voi ar trebui sa scrieti lucruri concrete.
Raspunde

client

Acum 14 ani

Si eu am mancat de zeci de ori acolo si mancarea e foarte buna la preturi mici iar personalul amabil.
Raspunde

client

Acum 14 ani

Si eu am mancat de zeci de ori acolo si mancarea e foarte buna la preturi mici iar personalul amabil.
Raspunde

Anca

Acum 14 ani

Articol confuz scris alandala, fara sare si piper ..in plus nesemnat.. De la un restaurant central cu pret ieftin nu poti astepta fineturi culinare.. Atata timp cat e curat, servirea buna, macarea nu e rea, sa ne bucuram ca exista! Si sigur sunt destui cei ce se ridica fericiti de la masa..fie si numa' pentru ca si-au potolit foamea, si-au odihnit picioarele, au schimbat zambete cu vecinul -ce nu s-a suparat ca s-a ridicat sa faca putin loc..
Raspunde

George

Acum 14 ani

Un restaurant curat cu mancare buna si ieftin.Sunt curios cine a scris articolul asta....se pare ca incepeti cu stangul ...nasol articol si mincinos
Raspunde

dan

Acum 14 ani

eu am mancat acolo si nu mi-a placut servirea si nici mancarea asa ca nu mai tot ridicati in slavi ca nu e restaurantul vostru!un local urat!pa
Raspunde

Luka

Acum 14 ani

Eu nu sunt din Sibiu, dar in fiecare saptamana, miercurea, ma cazez la Casa Frieda(inca de anul trecut). Tot de atunci, cina de miercuri si micul dejun de joi, le iau tot la Casa Frieda. Trageti voi concluzia...
Raspunde

hai eject...ziarist vandut

Acum 14 ani

mancarea e buna,la fel si servirea altfel nu ar fi plin tot timpul ! se pare ca autorul articolului care s-a chinuit din rasputeri sa ne convinga cat de nasol e la casa frieda uita un lucru:bufnita,insieme,galery,the place,kiss(sau cum dracu iimai zice, ca vara e crasma iar iarna magazin de toale),kebab house etc...sunt f aproape....du-te acolo i-ati banii pe articol si dupa mananca....sa vezi tu mancare si preturi pe gustul tau ..adica de cacat
Raspunde

un realist

Acum 14 ani

toti parliti manca la casa frida toate ieftinelile asa ca voi mancaciosi de la casa frida taceti ca sunteti niste amarati la care nu le pasa ce mananca,Roman e taticu la toti patroni astia mici
Raspunde

aharas

Acum 14 ani

eu vin in fiecare vara acolo numa sa mananc ciolan e super mai ales personalul(in special baietii aia tineri care stiu sa gumeasca sa mai spuna un banc,unii dintre ei vb germana engleza italiana"catalin parca daca imi aduc bine aminte am vb numa in germana cat am f pe acolo" mitica oricum la bufnita si toate celelalte stau preparatele si 2 luni congelate ca nu se vand pe cand la frida ciorbele se fac si de doua ori pe zi sa fim seriosi eu ii acord nota 10 restaorantului si personalului si potronului o sa vedem peste vreo 2 ani ca o sa se inchida toate fast-fudurile
Raspunde

anonim

Acum 13 ani

eu chiar nu cred ca la restaurant frieda e mancarea e nasoala...am mancat odata la unul din restaurantele lui roman...e varza...mai ales nu stiu ce inseamna igiena ..ospatarii nu stiu sa vorbeasca cu clientii ...iar roman e un sef de doi bani....angajeaza tot felul de tarani acolo...pizzeri ca iti fac turta in loc de pizza..si ospatari carele cad sucul din mana...asa ceva la casa frieda nu gasesti...
Raspunde

simona

Acum 13 ani

cine a scris articolul asta ...e un invidios....si sigur a fost platit pentru a face anti-reclama....
Raspunde

Nicoleta

Acum 13 ani

Roman asta este un mafiot, la fel ca tas-o si masa. Mie personal imi da greata, il cunosc de vre-o 20 de ani, pe atunci era cam vai de capu lui, avea noroc cu ce fura taticutu de pe la Mirsa unde era director si cu ce scotea curva de masa de la parinti ca sa nu lase corigenti copii. Apoi a utilizat-o citiva ani pe creatoare de copi in moda, plagia fashion Cisnadie Norina Stoica (femeia cu bot de cal) ca sa puna la punct alta filiala mafioata cu asa zise prezentari fantoma si magazine stil china si asa continua si in ziua de azi, find ´´finutul lui Cindrea´´Pasarila de frate-sau alt hot cu fata de imbecil, va aduceti aminte de taxiurile PRO? Sau mai bine zis mafia TAXI PRO. O familie de escroci profesionisti!!!!!!!!!!! AAAAAAAA Cisnadie, imi pare rau dar tu nu faci parte din familia Roman, scuze am uitat pe tine te-a folosit si continua sa te foloseasca ca pe o cirpa, jajajajaja Dar ce mai conteaza bitangul la-i facut cu altul, pai......
Raspunde

arthur

Acum 12 ani

poi numa tarani manaca acolo si saraciile probabil ca si voi sunteti ca ei
Raspunde

adi

Acum 12 ani

daca nar fi frida si unicum toti tzarani ar mere la roman,ala se bucura ca exista frida ca nare toti prapaditzi la terase,roman oricand poate sa faca preturi pt saraci da voi nu puteti face clienti adevarati clar
Raspunde

Mary

Acum 10 ani

Rusine pt acest articol mincinos! Am mancat si eu de mai multe ori acolo cand am fost in tranzit prin Sibiu. Nu pot sa uit ce mancare buna, consistenta , ce portii mari si gustoase erau la preturi destul de mici comparativ cu alte terase/restaurant. Nu degeaba e mereu FULL acolo!!
Raspunde

Nicoleta

Acum 9 ani

un realist (IP 188.24.229.191) \'toti parliti manca la casa frida toate ieftinelile asa ca voi mancaciosi de la casa frida taceti ca sunteti niste amarati la care nu le pasa ce mananca,Roman e taticu la toti patroni astia mici (20:05:39)\' Se presupune ca tu esti un om inteligent si plin de bani\' un smecheras ce sa mai\'. Inainte de a deschide gura verifica daca si creierul a fost conectat...si scrie corect toti parliti= toti parlitii. manca=mananca. Aceasta este o actiune de denigrare insa nu functioneaza. Casa Frida are prea multi clienti fideli care nu iau in seama actiunile rau voitoare ale celor care au terasele goale si crapa de ciuda , ptr ca , la Casa Frida e plin mereu.
Raspunde

Nicoleta

Acum 9 ani

arthur (IP 188.24.207.163) poi numa tarani manaca acolo si saraciile probabil ca si voi sunteti ca ei (00:30:21) Putem vedea din exprimari \'cine e taran\' , si cum se face selectia clientelei.
Raspunde

Mary

Acum 9 ani

Ce articol stupid si mincinos. Auzi tu ce nemultumire: ciorba era \"groasa si plina de legume si carne\", pai si cum vroiai sa fie? chioara, sa o bei cu paiul? Si sa nu-ti scada juma de calorie daca intinzi mana dupa sare, suc si alte cele puse pe masa \"in cele patru colturi\". Penibil !
Raspunde

whatever

Acum 7 ani

Bai taranule, chelnerul ti-a pus chestiile in toate cele 4 colturi ca probabil nu avea clipsuri la indemana ca sa prinda fata de masa sa n-o sufle vantul, dar de unde sa stii "mataluta"? Ciorba este o zeama groasa plina de carne si legume ca asa trebuie sa fie, daca era mai zemoasa/apoasa era supa sau "zama lunga/stock", sibienii inteleg mistourile iar tu daca ai venit la restaurantul ala plin de sictireala, normal ca ai primit ce-ai dat. acuma ar mai fi si partea a doua, daca chelnerii sunt noi, bucatarii la fel, pentru ca fiecare om in sine are atitudinea si personalitatea lui si percepe in mod diferit. eu personal iti spun, am mancat la Casa Frieda cum n-am mancat nicaieri in Sibiu, ba chiar mi-am adus si parintii acolo si le-a placut.
Raspunde

Marta Felicia Burlacu

Acum 7 ani

Am citit cu mare atenție articolul și cu și mai mult interes. Nu mi.au plăcut miștourile, pentru că sunt o persoană extrem de riguroasă în tot ce fac și gândesc, dar ... o să mai întind antenele în stânga... în dreapta....o să cuget și.o să iau aminte. Nu.s omul care dau calificative așa ușor. ,, Mănânci un sac de sare cu un om si tot nu.l cunoști,, vorba romanului.
Raspunde

Denisa

Acum 6 ani

Buna ziua, Mi se pare aiurea ceea ce ati relatat, de cate ori am servit masa acolo a fost super ok. Personalul amabil,servirea prompta,mancarea buna,suficienta nu o cauti cu lupa in farfurie si preturile acceptabile. E usor sa denigrezi pe cineva prin comentarii rau intentionate!
Raspunde

Costi

Acum 5 ani

Spatiul un pic cam mic raportat la numărul de mese , in rest totul la superlativ . Un cetățean simplu ,cu rădăcini de la tara .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus