Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Inghesuiala la Zoo Sibiu

„In 2006 am început lucrări ample de modernizare şi extindere a Grădinii Zoologice Sibiu care astăzi are un aspect plăcut şi atrage foarte mulţi vizitatori. Investiţiile făcute de municipalitate în acest obiectiv îşi confirmă astfel scopul şi rentabilitatea ” a declarat primarul Klaus Iohannis.


Grădina Zoologică din Sibiu a primit în 2005, an premergător demarării proiectului de modernizare şi extindere, un număr de aproape 80.000 de vizitatori. în 2009 numărul vizitatorilor aproape s-a dublat. Până în prezent obiectivul a fost vizitat de aproximativ 138.000 de vizitatori.

„Am investit peste 4 milioane de lei în perioada 2006 – 2009 în lucrări ce au vizat extinderea spaţiilor destinate animalelor şi îmbunătăţirea condiţiilor pentru acestea. Am investit şi în aspectul grădinii zoologice prin recondiţionarea lacurilor şi a aleilor.” a declarat primarul Klaus Iohannis.

Una din lucrările de amploare demarate şi finalizate în 2006 a fost cea de reabilitare şi reamenajare a barajului aflat în incinta Grădinii Zoologice. Pentru a asigura vizitatorilor şi un spaţiu de recreere în cadrul Grădinii Zoloogice, a fost amenajată o terasă pe malul stâng al lacului.

în perioada amintită au fost extinse spaţiile destinate lupilor, urşilor, jaguarilor, lupilor albi, leilor, tigrilor, mistreţilor, maimuţelor şi ierbivorelor. A fost finalizată şi amenajarea unei fântâni arteziene plutitoare pe lac, reabilitarea barajului Lacului II şi amenajarea unei noi reţele de canalizare care este racordată la reţeaua de canalizare a oraşului.

în 2008 municipalitatea a finalizat procedura prin care aproape un hectar a fost scos din fondul forestier pentru a extinde suprafaţa rezervată animalelor. Suprafaţă totală a Grădinii Zoologice Sibiu este acum de peste 15 hectare.

In luna iulie 2009 au fost finalizate şi lucrările de extindere si modernizarea a spaţiului destinat papagalilor şi reptilelor.

Datorită extinderii mari a lucrărilor, Serviciul Public Grădina Zoologică a elaborat în 2006 un plan etapizat de conformare cu normele legale, care se întinde pe o perioadă de 5 ani. în acest răstimp, Grădina Zoologică Sibiu va efectua toate lucrările de modenizare şi extindere necesare pentru a fi în conformitate cu normele europene în acest domeniu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus