Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Pasarea de foc incalzeste inimile

Voi aţi avea tupeul să apăreţi pe scenă în faţa a 1000 de oameni?
 Mai multe fundaţii şi organizaţii din România şi străinătate au luat o sută de tineri din toate mediile sociale, i-au învăţat să danseze şi să fie uniţi, le-au fost alături câteva săptămâni, şi au pus pe scenă un spectacol care a uimit la Bucureşti peste o mie de spectatori. Mâine seară, de la ora 19:00, sibienii pot vedea spectacolul „Pasărea de foc” la Casa de Cultură a Sindicatelor.
 Ideea aparţine asociaţiei „Jungen Rumanen eine Chance!”, care împreună cu If Magic Events a organizat un fel de casting în mai mult oraşe din ţară. Tinerii interesaţi să facă parte din proiect au venit singuri. Foarte mulţi dintre ei sunt tineri care provind din familii zbuciumate sau au o istorie violentă. Sunt tineri din centre de plasament, hipoacuzici sau care suferă de Sindromul Down. Un singur lucru îi leagă: niciunul nu a dansat vreodată pe scenă.
Profesionişti cu renume european în coregrafie şi lumea spectacolelor comunitare au pus în scenă un eveniment bazat pe muzica lui Igor Stravinsky – Pasărea de foc. Profesionişti precum Royston Maldoom sau Josef Eder.
Din cei o sută de tineri fac parte şi 15 sibieni. Provin de la liceul Onisifor Ghibu şi Centrul de plasament Gulliver. Doi dintre ei sunt atât de talentaţi încât deţin roluri principale în acest show. „De ce nu ar fi buni? Este normal, este firesc pentru orice fiinţă umană să dorească să fie bună, să fie frumoasă, să reuşească!”, spune despre ei coregraful Josef Eder. „Nu contează că sunt copii din România, Luxemburg sau Bulgaria”, mai adaugă acesta.
„Am ales Sibiul pentru a prezenta o a doua reprezentaţie a „Păsării de foc” pentru că se află într-o regiune foarte deschisă, atractivă, cu multe investiţii germane. Sponsorul nostru principal, EON Gaz, ne-a incitat să venim aici. Apoi ne-am gândit că este o regiune foarte potrivită pentru ca proiectul nostru să de dezvolte şi să meargă mai departe”, a declarat Monique Gruber, preşedintele Asociaţiei „Jungen Rumanen eine Chance!”.
„Pasărea de foc” a avut premiera săptămâna trecută la Bucureşti, peste o mie de spectatori fiind încântaţi de proiect. Peste o mie de oameni au învăţat că tineri despre care mai toată lumea spune că nu sunt pregătiţi pentru viaţă şi pentru societate sunt pregătiţi să apară pe scenă şi să fie minunaţi împreună. Dacă sunteţi curioşi ce înseamnă dans comunitar puteţi afla mâine seară la Casa de Cultură a Sindicatelor, de la ora 19:00.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

a.b.

Acum 14 ani

am fost, am vazut. efectul: mi s-a sculat in jos, asa de misto ce a fost show-ul. noroc cu o meseriasa , gurista de pe centura (tel: 0745.320.343) !!
Raspunde

Sc

Acum 14 ani

Bravo lor! Ce se va intampla cu acesti copii dupa acest eveniment?.. Vor avea sanse sa continue a studia in acest domeniu daca o doresc? ..oare e posibil sa le aratam ca se pot bucura de lucruri frumoase, nu numai o singura data in viata?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus