Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
14°C

Sase dintr-o lovitura: Cu o semnatura, primarul Agnitei inmulteste bugetul cu patru

Şase milioane de euro vor ajunge la Agnita din fonduri europene, pentru reabilitarea şi modernizarea arterei principale a oraşului. Contractul de finanţare prin Programul Operaţional Regional va fi semnat mâine, 8 septembrie, la Agnita în prezenţa reprezentanţilor Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, ai Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru şi ai Consiliului Judeţean. Conform proiectului, se va reface întreaga structură a arterei principale, astfel încât aceasta să poată suporta creşterea traficului şi creşterea greutăţii vehiculelor, odată cu finalizarea lucrărilor la cele 2 autostrăzi care traversează judeţul. De asemenea, de la un capăt la celălalt al oraşului vor fi trotuare moderne, prevăzute cu facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi. Pe ambele părţi ale drumului, în apropierea trotuarelor, se vor realiza piste pentru biciclişti, care vor fi marcate şi semnalizate corespunzător. Totodată, numărul de locuri de parcare amenajate şi marcate va fi dublat, iar staţiile de autobuz vor fi şi ele refăcute şi amenajate, arată reprezentanţii Primăriei Agnita. Durata proiectului este de 25 de luni de la semnarea contractului de finanţare. Investiţia este cea mai mare din Agnita din ultimii 20 de ani, oraşul fiind al treilea din ţară care îşi reabilitează drumurile prin Programul Operaţional Regional. Din perspectiva bugetului oraşului Agnita, 6.000.000 de euro (reprezentând 25.500.000 lei - adică 255 de miliarde de lei vechi) înseamnă întreg bugetul localităţii pe 4 ani. Proiectul a avut, iniţial, 1.200 de file. împreună cu proiectul tehnic şi clarificările din fiecare etapă, depăşeşte astăzi 2.500 de file pentru fiecare exemplar, iar Agnita este singura localitate din judeţ care a câştigat o asemenea finanţare. Celelalte proiecte (în număr de două) au fost realizate de Consiliul Judeţean şi vizează reabilitarea drumurilor judeţene Sibiu - Agnita şi Jina - Şugag.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

7 comentarii

otto

Acum 14 ani

sa dea domnul si mai mult acest oras merita mult mai mult
Raspunde

Dan

Acum 14 ani

Mare lucru intr-adevar ... acuma mai ramane sa isi bata joc mesterii romani de acesti bani, ca tare se pricep la asta, de asemenea sa se lucreze cu materiale de calitate ca nu faci chestia sa tina 2-3 ani. Spor la lucru!
Raspunde

ghiula

Acum 14 ani

sa vedeti portofelul lui CURCEAN CA VA FI CA PERNA DIN DORMITORUL MARE
Raspunde

DAN

Acum 14 ani

CURCEAN E CA NICA A LUI CREANGA ( SAPTE DINTR-O LOVITURA CU CEASLOVUL)
Raspunde

paul

Acum 14 ani

ete nah,,,lasa-til pe curcean in pace bine ca face poza aia e c-ma veche drumul araata altfel acum k a fost reparat
Raspunde

hai

Acum 14 ani

alti bani , alte lucrari(doi incarca trei descarca)
Raspunde

ghiula

Acum 14 ani

Si totusi Curceanu este cel mai activ primar in ce priveste intocmirea de proiecte de investitii. (dintre primarii fosti ai orasului)Din toate proiectele tot se vor finanta cateva.Consider ca merita sa fie felicitat dupa atata osteneala.Candva o sa-l ajut si EU.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus