Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

13 minute de rabdare

E la modă să-ţi cumperi legumele din Piaţa Cibin. La fel de "la modă" e şi să mergi cu maşina după astfel cumpărături şi nu oricum, ci tocmai până în buza pieţei. Iar de când strada Morilor s-a închis, pe strada Piaţa Cibin (strada care înconjoară locul cu acelaşi nume) sibienii îşi dovedesc că au răbdare în a respecta moda. De ce să lase ei maşina în parcările aflate la trei minute de mers pe jos (cum e generoasa parcare de la benzinăria Rompetrol)? De ce să aleagă ei rute alternative în a merge înspre strada Alba Iulia (ocolind, e adevărat, pe străzile Nicolae Teclu, Constituţiei, Coposu, Andrei Şaguna)? Nuuu! Şoferii sibieni preferă înghesuiala şi cozile. 13 minute, fără câteva secunde. Atât timp trecea, săptămâna trecută, pentru ca o maşină, indiferent de numărul cailor putere, să parcurgă cei 300 de metri, măsuraţi de pe strada Malului, intersecţie cu Piaţa Cibin, şi până aproape de închisa stradă a Morilor. Iar cum sibienii sunt conservatori, ei vor alege aceeaşi rută în continuare, în ciuda faptului că şi a doua parte a străzii Morilor (cea dinspre şoseaua Alba Iulia) a fost închisă pe o bandă. Fapt care mai bifează o coadă de câteva minute pe Aleea Filosofilor. Şi încă o chestiune testată cu cronometrul pornit - coada de la Piaţa Cibin durează aproape tot timpul zilei. Cei care vor vrea să ocolească această zonă în drum spre strada Alba Iulia şi vor alege strada Coposu vor economisi aproximativ patru minute. Cu tot cu semafoarele din drum.

Traian Deleanu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus