Vineri,
19.04.2024
Partial Noros
Acum
7°C

Bani? Noi?

Cât cheltuie un partid într-o campanie electorală? Oficial, nimic. Neoficial, cât îl ţine punga. La negru. Spălare de bani? Nu. Oficial.
Liberalii sibieni spun despre democrat-liberali că au de achitat la fondul de campanie al partidului câte 40 de mii de euro de organizaţie. Despre ei spun că nu au de achitat nimic. La liberali, neoficial, totul se plăteşte din buzunarul fiecăruia, după posibilităţi. Partidul să rămână curat ca lacrima. „La prezidenţiale vom cheltui tot cât am cheltuit la europarlamentare. Oficial, în campania pentru alegerile europarlamentare, la Sibiu nu am cheltuit nimic. Neoficial, pot spune că s-au cheltuit ceva sume de ordinul milioanelor. Câteva zeci de milioane”, spune franc preşedintele interimar al PNL Sibiu, Mircea Cazan.
Democrat – liberalii susţin că la ei totul se face pe faţă. „Este o aiureală ce se spune. Noi le-am spus directorilor să achite o indemnizaţie lunară de o sută de lei, atât”, spune Cornel Ştirbeţ. Neoficial, fiecare director pus în funcţie de liderul PD-L Sibiu, Ion Ariton, trebuie să achite câte 4.000 de lei pentru campania electorală. Există şi dovada. Directorii au fost înştiinţaţi de această decizie direct pe telefonul mobil: prin SMS.
Social-democraţii sunt aşa cum îi ştim: nici usturoi nu au mâncat, nici gura nu le miroase. Deşi se ştie că şi aici cotizează fiecare director pentru campania electorală a prezidenţiabilului Mircea Geoană, nimeni nu suflă o vorbă. „Cum să le cerem bani directorilor? Asta ar însemna să facem deturnare de fonduri. Noi ne vom face campania electorală pe donaţiile membrilor şi a simpatizanţilor. Fiecare dă după posibilităţi. Eu, de exemplu, achit lunar 200 de lei pentru partid”, spune preşedintele PSD Sibiu, Ioan Cindrea.
 
Scrutinul pentru alegerea preşedintelui României va avea loc duminică, 22 noiembrie 2009, urmând ca al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, dacă va fi cazul, să se organizeze pe data de 6 decembrie 2009. Preşedintele României, Traian Băsescu,  şi-a început mandatul în data de 21 decembrie 2004, iar mandatul va expira în data de 21 decembrie, în acest an.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus