Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Lasati culorile in pace!

Au trecut mulţi ani de atunci. Trei sferturi dintre tinerii din sala Transilvania nici nu erau născuţi pe vremea când CSU juca în divizia B, în culorile alb şi negru. Pe atunci, universitatea sibiană ţinea de Babeş-Bolyai din Cluj şi folosea culorile Universităţii. Noua identitate a echipei de baschet sibiene a venit o dată cu noile culori, galben şi albastru. Cu o nuanţă de verde în vremea în care echipa se numea Foresta. Pe culorile galben-albastru, suporterii au croit faimoasa galerie a Sibiului, cunoscută, invidiată şi apreciată în toate sălile de baschet din România. A apărut apoi cel mai mare steag al unei galerii de baschet. Şi el, galben albastru. S-au confecţionat tricouri, şepci, fulare. S-au cumpărat trompete şi folii colorate. Da, tot în galben albastru. Dintr-o dată, tot ce ştiam a dispărut. Memorialul Elemer Tordai a început cu o mână de suporteri nedumeriţi, care nu ştiau dacă e cazul să desfacă fularele şi să le fluture. Jucătorii erau îmbrăcaţi în alb şi negru. Orice altă combinaţie de culori să fi fost şi lovitura n-ar fi fost atât de puternică. Dar culorile Clujului, marea rivală? Unde le-o fi fost mintea? Cum ar fi ca de mâine, Steaua să joace în alb roşu? Sau Dinamo în roşu albastru? Sau U Cluj în vişiniu? Ce echipă sportivă din lumea asta largă ar purta aceleaşi culori ca marea rivală. Şi nu e o furie ultras ci a suporterului simplu, care a învăţat că în sala Transilvania se cântă „inima noastră e galben-albastră”. Clubul a replicat în nota-i caracteristică. „Nu e treaba ta, nu trebuie să te intereseze pe tine, vezi-ţi tu de treabă”. Pare o nimica toată, o chestiune complet lipsită de importanţă. Are sens să deschidem subiectul tradiţiei? Al ataşamentului faţă de culori? Nu, pentru că n-ai cu cine! Feuda numită CSU Sibiu e condusă de grofi iar cei 2000 de iobagi nu merită o explicaţie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1010

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

2 comentarii

CJ

Acum 14 ani

Sunt clujan dar sustin 100% ideea articolului. Alb-negru defineste Universitatea Cluj, galben-albastru (intr-adevar cu escapada verde "forestiera") CSU Sibiu. Sigur, Banica defineste asehotzii dar asta e alta poveste. :D. Curios cum se iau deciziile astea...mai ales acum in momente de criza, cand cel mai important capital - care ar trebui sa suplineasca lipsa banilor - este atasamentul suporterilor. Dar nu are rost sa dezvoltam, e bucataria interna a clubului, dar "farmecul vietii" cu care se lauda Rapidul se pare ca este o permanenta si in orasul vostru. :) Bafta in noul campionat indiferent de culori si asteptam cu nerabdare infruntarea traditionala tur-retur (si poate si playoff). Numai U.
Raspunde

mi-io

Acum 14 ani

verificati a cui e firma care vinde echipament clubului si veti intelege tot!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus