X

Sa nu patam corola de minuni a Sibiului

Traian Deleanu

E vorba de o decizie simplă: să vorbeşti sau nu despre lucrurile mai puţin plăcute, ca să nu spunem lucruri rele ori chiar mai rău? Să asociezi imaginea Sibiului şi de lucruri negative? Evident, e un lucru dăunător, iar preşedintele Consiliului Judeţean, Martin Bottesch, normal că realizează acest lucru.
Prin urmare, nici nu mă aşteptam ca reacţia domniei sale în urma articolului de săptămâna trecută, legat de neregulile de la Aeroport, să fie una aprobatoare. Cum ar veni, să sară cu gura pe constructori, pe consultanţi, să dea cu ei de pământ şi să spună că au făcut o lucrare proastă. Doar, în cele din urmă, Sibiul este singurul oraş din România care are un aeroport nou. O investiţie extrem de bună, pe care nimeni nu ar trebui să o conteste pentru faptul că a fost iniţiată şi terminată.
Dar de la aplauzele pentru cei care au muncit să se întâmple acest lucru şi până la a închide ochii la orice lucru ce nu stă la locul lui e cale extrem de lungă.
Aeroportul a costat enorm de mulţi bani pentru posibilităţile Sibiului: 274 de milioane de lei, fără TVA, adică peste 70 de milioane de euro. Prin urmare, cu toată stima pentru Martin Bottesch, a spune că încercăm să creăm o imagine falsă Aeroportului doar prin faptul că semnalăm nişte nereguli evidente la o astfel de investiţie e un pic deplasat.
Sunt lucruri greşite, care nu trebuie lăsate aşa. căci există şi acest risc, după cum a fost semnată şi recepţia lucrărilor la pistă, deşi apa încă bălteşte în preajmă.
Din păcate, la Aeroport s-au petrecut atât lucruri hilare – de genul uşilor prea mici de la remiza de pompieri -, cât şi lucruri grave. Din păcate, e foarte greu de demonstrat cine s-a numărat printre subcontractanţii celor care primit lucrările. Deşi mai toată lumea spune că sticlăria aeroportului a fost montată de firma vicepreşedintelui Consiliului Judeţean din acea vreme. Firmă la care, printre asociaţi, se numără şi unul dintre cei mai bogaţi oameni ai judeţului. Şi acesta este doar un exemplu, care ridică semne de întrebare asupra motivelor care au stat la baza scumpirii lucrărilor.
Scopul generos nu trebuie să scuze costurile exagerate şi neregulile cât de mici.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  heptagon

  nu cred ca la judet se tin secret firmele care au executat lucrarile de constructie la aeroport, asa ca o lista transparenta cu cei raspunzatori ar fi bine venita; pe urma termenul de garantie nu e depasit ( data receptiei lucrarilor + 2-5 ani), daca materialele au fost gresit alese raspunde cel care a facut documentatia, daca au fost gresit puse in opera, cel care a executat-o, responsabilitatea ar trebui sa fie fara echivoc. Cel putin daca s-au perceput tarife europene pentru consultanta, etc. sa fie si raspunderea ca in celelalte tari europene.
  Lui Norman Foster de ex. i-a retinut Berlinul 4 milioane de euro din onorar pentru cupola de la Reichstag pentru mici greseli de excutie, asa numai ca exemplu…

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  art

  Domnule Deleanu va felicit pt. articol.
  Va rog sa faceti o ancheta sa ne lamurim si noi locuitorii Sibiului de ce este tinuta inchisa de mai bine de doi ani strada Mihail Kogalniceanu. De la inceputul acestui an nu s-a mai lucrat deloc, strada e nou asfaltata, constructorii au plecat si totusi a ramas inchisa. E vreun experiment pe nervii nostri? Strada M. Kogalniceanu e o strada importanta care face legatura intre strada Lunga, Piata Cibin si Calea Turnisorului. Si ca sa fie tacimul complet, acum 2 luni au inchis si strada paralela T. Vladimirescu ca sa construiasca o “chiftea” in intersectie si pe care o numesc ei sens giratoriu! Va rog sa mergeti in zona sa vedeti unde sint “banii dumneavoastra”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact