Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Centura Sibiului recupereaza. La capitolul acte

Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu a autorizat, în sfârşit, cariera de pământ de la Slimnic, folosită pentru pământ de umplutură la centura ocolitoare a Sibiului. Şi tot la capitolul recuperări, Instituţia Prefectului anunţă că pot începe exproprierile rămase nefăcute până acum la secţiunea întâi a variantei ocolitoare. Autorizaţia de mediu pentru "Groapa de împrumut material de umplutură" de la Slimnic a fost emisă de APM Sibiu pe 2 septembrie anul acesta. Eventualele contestaţii împotriva acestei decizii mai pot fi depuse până pe 23 septembrie. Autorizaţia de mediu a fost emisă după ce Turnul Sfatului atenţiona încă de acum câteva săptămâni că acest document lipseşte încă de la reînceperea lucrărilor la centura ocolitoare a Sibiului. Beneficiarul autorizaţiei este SC Max Boegl Aeroport Sibiu SRL. În fine, astăzi, Instituţia Prefectului a anunţat că "pot începe exproprierile imobilelor proprietate rămase neexpropriate, pe traseul centurii ocolitoare a Sibiului – varianta de ocolire a municipiului Sibiu". Anunţul prefecturii se referă la secţiunea întâi, aflată în lucrări din 2004. "Expropriator este statul român, prin Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADN) – SA, aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI). HG 1001 aprobă suma globală estimată de 3.400 mii lei, ca justă despăgubire, alocată de la bugetul de stat, prin bugetul MTI", mai anunţă reprezentanţii Instituţiei Prefectului. Exproprierile au fost legiferate prin publicarea în Monitorul Oficial de ieri, 14 septembrie, a unei hotărâri de guvern, cu nr. 1001/2009, hotărâre care face referire la aceste proceduri de achiziţionare de teren necesar lucrărilor. Potrivit autorităţilor centrale şi a reprezentanţilor PD-L de la Sibiu, lucrările la centura ocolitoare a Sibiului ar trebui să se încheie anul viitor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

sibianu'

Acum 14 ani

Sunt curios stadiul general al lucrarilor care este? 40% sau 50% executate
Raspunde

un sibian

Acum 14 ani

ce companie aservita PDL este castigatorul licitatiei pentru tronsonul 2? Nu ne mai aburiti cu autorizatii de mediu, etc.
Raspunde

mim

Acum 14 ani

nu mai conteaza cine o face-macar s-o faca-asta e cel mai important.
Raspunde

altu'

Acum 14 ani

...nu destul nici "macar s-o faca"...s-o faca si bine !!!..ca daca nu peste 3 ani trebe faculta alta, care iar dureaza 10 ani.....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus