Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Aprobarea proiectului de pe Sitex a fost amanata

La propunerea Comisiei de urbanism din cadrul Consiliului Local, primarul Sibiului, Klaus Johannis, a retras proiectul referitor la ansamblul rezidenţial din Pădurea Dumbrava. Investiţiei promovate de omul de afaceri sibian Ilie Carabulea îi mai trebuie puţin studiu, sunt de părere consilierii locali. "Mai întâi s-a aşteptat avizul de mediu care a sosit în cursul acestei zile. Dar, Comisia consideră că mai trebuie discutat şi analizat regimul de înălţime", a declarat viceprimarul Virgil Popa, cel care a condus şedinţa Consiliului Local de azi.

Proiectul retras prevedea aprobarea PUZ-ului şi a documentaţiei RLU pentru Ansamblul rezidenţial Dumbrava, documentaţii solicitate de Sitex Dumbrava SA. Intenţiile imobiliare ale lui Ilie Carabulea includeau construirea a peste 1.300 de apartamente pe cei peste 80.000 de metri pătraţi ai fostei fabrici de covoare Sitex. Decizia retragerii proiectului în scopul unei analize mai detaliate a fost salutată de arhitectul Marius Timofte, membru al Ordinului Arhitecţilor din România filiala Sibiu - Vâlcea. Reprezentanţii asociaţiei arhitecţilor au trimis, la finele săptămânii trecute, o scrisoare către conducerea Primăriei Sibiu, în care atenţionau asupra deficienţelor incluse în proiectul supus votului consilierilor locali. "Sperăm că şi această părere a noastră a fost luată în considerare în decizia de a retrage proiectul de pe ordinea de zi. Suntem o organizaţie de profesionişti şi cred că avem o părere pertinentă în ceea ce priveşte urbanismul. Până acum, în acest domeniu, la Sibiu, au apărut şi zgârieturi, care nu mai pot fi acoperite", a spus Timofte.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

eu

Acum 14 ani

na Marius acum cred ca ti-l faci dusman pe d-l Carabulea.
Raspunde

vasile

Acum 14 ani

Mare graba cu acest proiect si toate plecaciunile conducatorilor politici fata de Carabulea. Mare minune ca au amanat aprobarea. Cei de la mediu au respectat intocmai indicatiile partidului. Au respectat oare procedura?! Dupa ce au cerut modificari si completari ample n-au mai facut consultari publice... Democratia asta e grea... Propun pentru cei care vor sa avizeze un astfel de proiect, sa mediteze la conventiile internationale semnate de Romania, ...de la etajul 17 , din mijlocul Padurii Dumbrava.
Raspunde

ana

Acum 14 ani

daca vor apropa acest proiect pot fi siguri cei din primarie ca nu vor mai fi votati a doua oara de nimeni :d
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus