Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Adevaratul Sibiu online

Până ajunge Google Street View la Sibiu îi invităm pe domnii de la Consiliul Judeţean şi pe cei de la Asociaţia Judeţeană de Tursim să viziteze site-ul www.norc.ro. Odată intraţi, să caute oraşul Sibiu şi apoi să se gândească ce puteau face cu 60.000 de euro. Dacă nu ştiaţi, atât a cheltuit în anul de graţie 2007, cel cu Capitala Culturală, Consiliul Judeţean Sibiu şi Asociaţia Judeţeană pentru Turism, pentru un proiect care nu face nici cât jumătate din ce au realizat băieţii de la norc.ro pe site-ul lor. Pe româneşte, oamenii cu site-ul s-au plimbat pe majoritatea străzilor importante din oraş, au fotografiat tridimensional totul şi apoi au pus imaginile cap la cap. La final a rezultat un site simplu, uşor de utilizat (fără să trebuiască să descarci soft-uri şi programe anume făcute!), prin care te poţi plimba on-line prin Sibiu. Ca să ne lămurim de acurateţea site-ului am căutat câteva repere importante din oraş. Se văd limpede ca lumina zilei. Şi din faţă şi din spate. În comparaţie, acum vreo doi ani Consiliul Judeţean şi Asociaţia Judeţeană pentru Turism au lansat, după o mică întârziere, site-ul www.sibiu3D.ro. Ideea lor era să atragă turişti oferindu-le mai întâi posibilitatea de a se plimba virtual prin centrul istoric al Sibiului. Rezultatul nu a fost nici pe departe cel anunţat, site-ul fiind unul greoi, iar plimbarea prin centrul istoric asemănându-se mai mult cu un joc Mario făcut de un puşti de 14 ani. În momentul în care a fost lansat, conducerea Consiliului Judeţean spunea că noul site se va transforma într-o veritabilă carte de vizită pentru oraşul nostru. Traficul de care se bucură astăzi site-ul arată că foarte puţină lume a ajuns să pună mâna pe cartea de vizită a Sibiului. Încheiem comparaţia aici şi vă mai spunem doar că în afară de Sibiu mai pot fi văzute pe norc.ro cam toate oraşele mari din ţară. Asta dacă cumva n-aţi trecut niciodată prin Craiova şi sunteţi curioşi să vedeţi ce aţi pierdut.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

viorel

Acum 14 ani

sibiu3d este cea mai mare porcarie realizata vreodata in sibiu in materie de internet, s-au irosit multi bani (75000 euro, nu 60) pentru ceva care pur si simplu nu functioneaza. Chiar daca ar functiona sub nicio forma n-ar fi vorba de sibiu in 3 dimensiuni ci de o spoiala gen Mario. La fel au dat rateu si cu noul site oficial realizat de firma Sobis, site care arata identic cu toate site-urile facute de Sobis pentru ca folosesc acelasi template. Cat priveste norc nu se compara cu Google street view, distanta dintre imagini este mult prea mare, dar este OK
Raspunde

sasul

Acum 14 ani

Nu ati priceput! Consiliulu Judetean Sibiu este ...Primaria 2 a lui Johanis. Era nevoie de Martin B. pt al doilea sediu . Fondurile se impart de la judet, nu? In echipa de la judet e in continuare un personaj cheie, fost conducator care sub diferite denumiri e tot acolo si ..imparte bani!
Raspunde

Blanca

Acum 13 ani

nustiu nustiu
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus