X

Fite cu chineji. La mall

Dacă e mall, e China. Nu, nu la haine sau la jucării mă refer, deşi e plin de chinezărisme. Zic de papa. Haleală. Ştiţi, mâncare. Orice mall din ţara asta lată are un restaurant chinezesc. Unele reuşite, altele fake-uri veritabile. Dar e musai să fie măcar un restaurant chinezesc că altfel nu e clientul mulţumit. De exemplu, la mall-ul din Băneasa, chinezii împart standul cu japonezii. La chinezi e tot timpul plin, la japonezi de-abia de mai trece câte un client la zece minute. Deşi mâncarea poate e mai bună. Dar no, e în trend să mânânci la chinezi.
Şi dacă am încercat chinezii centrali, am decis să îi testăm şi pe cei periferici. De fapt, pe cei din Şelimbăr, dacă e să fim foarte exacţi. Sigur cunoaşteţi restaurantul Yummy Yang, deci n-are sens să vă explic cum îl găsiţi. E suficient indiciul că este în mall. Pentru că la cât de mare e mall-ul sibian, scuze, şelimbărean, n-aveţi cum să îl rataţi. Dacă sunteţi chiar lipsiţi de orice urmă de orientare turistică, e situat între magazinul Leonardo şi cinematograful 3D. Surprinzător pentru un restaurant chinezesc, Yummy e foarte ieftin. Şi bun. Nu se califică pentru foarte bun dintr-un singur motiv pe care o să îl explicăm mai târziu. Iar e ieftin pentru că s-au gândit la o şmecherie foarte interesantă. O combinaţie de meniuri în cantităţi mai mici dar servite împreună, care, evident, costă mai puţin. Astfel, pentru 25 de lei puteţi alege un box. Cam ca cel de la KFC dar mult mai plin şi cu mâncare mai bună. Box-ul e compus din două preparate, un boţ de orez simplu şi o salată de varză. Başca o cola gratis, ca să simţiţi promoţia. Iar cu patru feluri de box-uri la îndemână chiar aveţi de unde alege. L-am ales pe cel cu mai multe feluri de vită, una iute şi una dulce. Orezul n-are niciun gust. Probabil de aia am terminat jumătate din sosul de soia, ca să simt ceva pe papile când înghit. Vita e extraordinară la gust, foarte reuşită, doar că seamănă un pic tălpică de papuc. Probabil provenea din ceva furajată alergată excesiv înainte să fie sacrificată pe altarul dătător de carne restaurantelor chinezeşti. În rest, absolut niciun reproş. Servirea este ireproşabilă. Ambele chelneriţe au fost extrem de amabile. Au închis urgent aerul condiţionat când au văzut că frigul ne mână către cealaltă parte a încăperii, deşi mai erau alţi clienţi în restaurant, care poate erau mai călduroşi. Însă, acelaşi reproş care îl fac tuturor chelnerilor de la chineji, aş fi vrut să mi se recomande ceva fel mai şpeşăl, că poate nu fac cea mai bună alegere, poate bucătarul a inventat vreo nouă minune şi papilele mele ratează şansa să o deguste.
Oricum, runda prin mall îşi face toţi banii. Deşi nu respiră chiar aceleaşi fiţe şi figuri ca cele din capitală şi provincialul nostru simte nevoia să fie în trend. Aşa că găzduieşte fel de fel de inovaţii vestimentare, cu siguranţă scoase din şifonier doar pentru mall, una mai fistichie decât alta. Ba şi mai mişto sunt ţigăncuşele, spilcuite şi cu cei mai frumoşi cocoşei atârnaţi de gât. A, ce era să uit. M-a dat pe spate ambianţa. Era să mă înec cu boţul de orez când au început să pună Frank Sinatra. Şi au dat şi boxele mai tare. Tari chinejii de la Yummy.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

8 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Corina

  Bine, bine cu Frank Sinatra am inteles dar cu complementul direct in acuzativ, ce-ai avut? Te-ai gandit vreodata ca reprosul “care” il faci tuturor chelnarilor nu e luat in seama din cauza modului agramat in care il formulezi?
  P.S.: Complementul direct in Acuzativ se formeza cu ajutorul prepozitiei simple “pe”. Fa o proba!

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  dani

  prietene, daca cu asa ceva iti omori timpul, inseamna ca ai o problema mare, iar daca ai ceva impotriva mancarii chinezesti ai o problema si mai mare, daca vinzi mancare buna, ieftina si mai ales sanatoasa inseamna ca esti ‘ok’, asta spune tot, tine-o tot asa, pe a noastra si pe a chinezilor!;)

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Rodica

  Ma-ntreb cu nesatioasa curiozitate: ce a fost in capul personajului (intre degustator si vrut jurnalist) cand a scos smechereste aparatul sa pozeze ce are inainte, in timp ce sorbea Cola varata… smechereste… Dom’ne, tu esti multumit de ce ai scris ? Cusiguranta, ca hartia suporta orice!

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Cronică de restaurant
 • Contact