X

Trei spatii verzi refacute in Sibiu si o noua arteziana

Primăria Sibiu va solicita finanţare nerambursabilă din partea Guvernului pentru reabilitarea a trei scuaruri din Sibiu, aflate “în stare de degradare evidentă”: scuarurile Ţiţeica, Petofi Sandor şi Piaţa Cluj. Este vorba de o suprafaţă totală de peste 11.000 de metri pătraţi de spaţiu verde, alei pavate sau locuri de joacă.

Suma totală necesară reabilitărilor este de aproape un milion de lei, din care contribuţia financiară a Sibiului este de aproximativ 176.000 de lei. “În prezent, cele trei scuaruri sunt în stare de degradare evidentă, având unele componente cum ar fi pavimentul aleilor, scările de acces, mobilierul urban deteriorate sau învechite, necorespunzătoare exigenţelor de arhitectură şi civilizaţie ale unui oraş modern.

Prin proiectul propus se intenţionează creşterea funcţionalităţii acestor locaţii prin realizarea unor miniparcuri de tip «peisager natural» cu funcţiune mixtă: de promenadă, odihnă, recreere şi contemplare”, se arată într-un proiect aprobat săptămâna trecută de consilierii locali. Administraţia locală intenţionează să acceseze fondurile necesare prin Programul naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi.

În afară de reabilitarea propriu-zisă a spaţiilor verzi, aleilor şi locurilor de joacă, din cei aproape un milion de lei se urmăreşte şi dotarea cu mobilier urban: 27 de bănci de odihnă, 16 coşuri de gunoi ecologice, 20 de stâlpi decorativi de iluminat fotovoltaici, o nouă fântână arteziană, două module de joacă pentru copii şi şapte toalete ecologice. În plus, în cele trei scuaruri vor fi plantaţi 892 de arbori şi arbuşti, noi garduri vii şi peste 3.500 de flori anuale şi bienale.

Reprezentanţii Serviciului de administrare a spaţiilor verzi din cadrul Primăriei, noua fântână arteziană va fi amplasată în Scuarul Ţiţeica. “Implementarea proiectului duce la creşterea suprafeţei spaţiilor verzi de la 18 mp per locuitor, suprafaţa existentă, la 18,027 mp/locuitor”, mai arată reprezentanţii Serviciului amintit.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

6 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sigmund Freud

  Johannis are obsesia cu fantani arteziene din lipsa de erectie. Este constatat stiintific faptul ca barbatii carora nu le functioneaza propria tasnitoare proiecteaza sau construiesc tasnitori (arteziene) artificiale.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Catre admin

  Bravo administratorilor ca afiseaza in sfarsit IP-urile la comentarii. Bine era sa fi fost asa si la Sibiu Standard. Pacat ca acum eu nu va mai citesc prea des.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Tzobaxus RPD

  pentru entuziasmatul de la postarea 2: este o realizare covarsitoare si faptul ca se pot afisa si diacriticile ( acum nu le pot folosi ). si intr-adevar, de cand se afiseaza IP-urile comentatorilor, numeni nu mai are curajul sa scrie puIe, pizde, coi, floci, mui !!!!

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  oblio

  eu as dori sa stiu daca se are in vedere maidanul de pe Siretului, din spatele magazinului Ciresica. E oribil, mizerie, loc de intalnire a tiganilor si a haitelor de caini vagabonzi care oricum ii gasesti in tot orasul… Oare cand ii vine randul? Era bine sa se ocupe de maidan si sa-l transforme in parc acum cat se lucreaza la strada….

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  CATALIN

  EU SUNT CURIOS DE CE NU SE ARE IN VEDERE CRESTEREA spaţiilor verzi de la 18 mp per locuitor, suprafaţa existentă, la 180 mp/locuitor PRIN INGRIJIREA SPATIILOR VERZI DIN JURUL TUTUROR BLOCURILOR, DIN MOMENT DE PRIMARIA SUPORTA DOAR O MICA PARTE DIN INVESTITIE….

  O CHESTIE IMBECILA SI NECIVILIZATA E CA NU SE SPECIFICA UN TERMEN AL EXECUTARII ACESTEI LUCRARI. E ATAT DE GREU SA SPUNEM, SA STIM CA DE EX. IN 15 FEBRUARIE AVEM ACESTE SPATII?

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact