Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Camere de filmat in toate scolile unde se da Bac-ul

Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu a realizat o centralizare a tuturor şcolilor din judeţul Sibiu care au camere de filmat în dotare, pentru supravegherea candidaţilor la examenul de Bacalaureat din vara viitoare. Pe lângă numeroasele modificări care au fost aduse modului de organizare şi desfăşurare a examenului de Bacalaureat, candidaţii vor mai fi şi filmaţi în timpul probelor. Săptămâna trecută toate şcolile din judeţul Sibiu au raportat Inspectoratului Şcolar dacă sunt dotate sau nu cu camere de filmat. Spre surprinderea inspectorilor şcolari, numai puţin de 18 unităţi şcolare din judeţ sunt dotate în momentul de faţă cu camere de filmat. Inspectorul şcolar general, Constantin Catrina, explică însă că nu toate sunt însă şi folositoare pentru supravegherea candidaţilor la Bac. Şcolile care vor fi centre de examen au nevoie de camere pentru interior, cu o bună rezoluţie. „Am realizat această centralizare la solicitarea ministerului. Am şi trimis ministerului datele pe care le-am primit de la şcoli. Ei vor să vadă ce camere avem pentru organizarea Bacalaureatului în 2010 şi supravegherea elevilor”, a declarat Constantin Catrina. Cele mai dotate şcoli din judeţ din punct de vedere al supravegherii video sunt: Liceul „Gheorghe Lazăr” din Avrig, care are montate 16 astfel de camere de filmat, Grup Şcolar Construcţii Mşini Mârşa – cu 12 camere de filmat şi Şcoala „Mihai Eminescu” din Mediaş care are şi ea montate 11 camere de filmat. Bine dotate cu camere de filmat, din punct de vedere al spaţiului de care dispun şi al numărului de elevi care învaţă acolo, sunt şi şcolile din câteva sate şi comune sibiene. Spre exemplu la Grup Şcolar „Timotei Cipariu” din Dumbrăveni există montate şase camere de filmat iar la şcoala „Daniil Popovici Barcianu” din Răşinari sunt montate nouă camere. De asemenea, camere de filmat mai au şcolile din comunele Racoviţa, Bârghiş, Axente Sever sau Mârşa. Nici şcolile din judeţul Sibiu nu se lasă mai prejos. Una dintre cele mai cunoscute şcoli sibiene care a adoptat sistemul Big Brother este Colegiul Naţional „Octavian Goga”. Colegiului i se adaugă şcoala cu clasele I – VIII numărul 20, Grup Şcolar „Avram Iancu”, şcoala cu clasele I-VIII numărul 8 şi şcoala cu clasele I-VIII „Mihai Eminescu”. Supravegherea examenului de Bacalaureat nu este tocmai o noutate la Bucureşti. Conform agenţiei de presă NewsIn, fostul ministru şa învăţământului, Ecaterina Andronescu a declarat încă de la sfârşitul lunii septembrie că se intenţionează filmarea elevilor în timpul examenului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus