X

Colectie de animale impaiate, donata ULBS

Facultatea de Ştiinţe din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu a inaugurat astăzi noul Laborator de zoologie a vertebratelor.

Marea majoritate a exponatelor din laborator sunt animale împăiate strânse într-o viaţă de vânătorul şi colecţionarul Costică Vraciu şi donate universităţii de Popei Hădărean din Mediaş. Este vorba despre zeci de animale sălbatice prezente în fauna de pe raza judeţului Sibiu şi din Transilvania.

„Domnul Hădărean a dorit să doneze această colecţie Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu deşi a fost presat de multe instituţii din ţară, inclusiv de instituţii din Cluj-Napoca sau muzeul din Târbăveni”, a declarat rectorul ULBS, Constantin Oprean. Cu această ocazie Oprean înmânat medalia ULBS fiicei colecţionarului Costică Vraciu, dispărut dintre noi.

„Sunt bucuros să spun că se inaugurează ceva deosebit pentru studenţii noştri. N-a fost greu să găsim spaţiu, n-a fost greu să gândim proiectul, a fost greu să găsim o maşină adecvată pentru transportul exponatelor”, a declarat şi Dumitru Batâr, decanul Facultăţii de Ştiinţe.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact