Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Aproape falite, dar in Liga I

Cu CSU Voinţa doar în Divizia C, fotbalul sibian pare la pământ. Şi, pentru suporteri, chiar este. Vorbim de fotbalul masculin, pentru că cel feminin stă mult mai bine, cel puţin pe hârtie. Echipa de fotbal feminin FC SMEF Inter este în primul, dar şi singurul eşalon al României. "Din cauza mentalităţii oamenilor, fotbalul feminin nu este deloc încurajat. Oamenilor le este frică şă-şi trimită fetele la acest sport din cauza unor posibile accidentări. Ba chiar mai rău, părinţii vin cu fetele de 18 ţinându-le de mână. Gândiţi-vă că la 22 de milioane de oameni, cât are ţara asta, sunt doar 400 de legitimări la fotbal feminin. Pe când în alte ţări numărul legitimărilor este triplu, la numai câteva milioane de locuitori. Teama de schimbare, de noutate duce la neîncurajarea fetelor să practice fotbal", a spus Mihăiţă Stănescu, antrenorul Interului feminin. Echipa stă foarte prost financiar. Fetele nu primesc niciun ban, ba mai mult, echipamentele de joc sunt împrumutate de la băieţii de la şcoala de fotbal. "Când am plecat la Craiova să jucăm, înainte cu o zi băieţii au avut meci. Am spălat şorturile seara dar nu au avut timp să se usuce până a doua zi când plecam. Nu am avut ce să fac decât să le ţin pe bordul autocarului să se usuce ca să aibă fetele cu ce să joace. Şi transportul ne dă mari bătăi de cap. Autocarul îl conduc eu când mergem în deplasări, eu sunt ca un tată pentru fete. Federaţia Română de Fotbal ne decontează transportul cu 1,8 lei pe kilometru parcurs. Dacă avem meci la o distanţă de 250 de kilometri ne dă gratis o masă. Dar, în general nu plecăm aşa departe şi fetele vin de acasă cu mâncare", a povestit Stănescu. În ciuda tuturor impedimentelor, sibiencele se descurcă bine în prima divizie, iar unele sunt la un pas de echipa naţională. Alexandra Fleşariu a jucat deja un meci la naţională, în Portugalia. Şi celelalte jucătoare au fost luate în vizor pentru prima reprezentativă. Echipa de fotbal feminin nu duce lipsă nici de spectatori. "La Craiova au fost 5 spectatori dintre care doar unul era cunoscut de-al fetelor. La Sibiu vin mulţi oameni, rude, presă. Sunt mulţumit de public", a mai spus Stănescu. După primele trei etape, FC Inter stă destul de prost în clasament, cu trei înfrângeri şi un loc 11 din 12 echipe. Însă optimismul exultă. "Noi sperăm sperăm la un loc în primele opt la sfârşitul campionatului. La noi este bine pentru că nu poţi pica în liga a doua dacă termini campionatul pe ultimul loc pentru că nu există o a doua ligă", mai adaugă antrenorul.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

7 comentarii

dragan

Acum 14 ani

doamna ziarista habar nu are de fotbal,nu a fost niciodata la stadion asa ca nu cred ca este potrivita sa isi dea cu parerea despre fotbalul masculin,cit priveste fotbalul feminin important pentru ziarista este sa participi sa o furi cu 5,9,11 la 0 dar sa scri frumos despre fotbalul feminin din sibiu care de fapt nu exista.
Raspunde

cipi

Acum 14 ani

pai anuntati ora si locul unde jucati si promit k voi fi acolo
Raspunde

alexandra

Acum 14 ani

la cati bani vin de la grupele de copii,ai putea sa ti echipa lejer.....pe luna un copil plateste 1-1,5 mil...si sunt peste 45 de copii..deci...
Raspunde

...

Acum 14 ani

"În ciuda tuturor impedimentelor, sibiencele se descurcă bine în prima divizie"..nu zau? rezultatele nu confirma ce zici tu acolo..parerea mea e ca ar trebui ca autoritatile sa-si intrepte atentia si sa sprijine financiar sporturile cu traditie in sibiu nu sa investeasca aiurea in sporturi noi in care trebuie ani buni sa ajungi la rezultate..sprijiniti baschetul masculin, gimnastica, voleiul, fotbalul masculin, inotul, patinajul..nu poti investi in toate ramurile si nu poti sa fi bun la toate sporturile asa ca mai bine sprijiniti sporturile cu traditie in sibiu si lasati bazaconiile astea..
Raspunde

pt 4

Acum 14 ani

nu uita ca fotbalul nu a ajuns niciodata sus....dar uitate la alte sporturi...gimnastica-inot-patinaj..sporturi care au ajuns in varful piramidei(camp.olimpici-mondiali-europeni)...lasa-i pe altii sa judece ceea ce sustine!!!
Raspunde

...

Acum 14 ani

te contrazic sibiul a avut performante frumoase in fotbal chiar si internationale cupa balcanica plus cateva sezoane onorabile in A..dar asta este fotbalul atrage cei mai multi spectatori n-ai ce sa faci..dar eu sunt de acord sa sprijine cateva sporturi 5-6 la care sa avem rezultate deosebite si de asta am zis gimnastica, inot, patinaj..dar trebuie sustinute si sporturile cu priza mare la public fotbalul si baschetul masculin si voleiul dar atat nu trebuie sa avem o multitudine de sporturi sustinute de stat pentru ca nu o sa avem destui bani si o sa-i impartim in prea multe parti..daca vor alte sporturi "exotice" sa gaseasca finantare particulara nu sa astepte mila de la stat..sau veniti cu rezultate deosebite si aratati ca meritati banii..
Raspunde

mayabd

Acum 14 ani

tipa cu nr 22 e cea mai sexy jucatoare si cea mai buna jucatoare de la INTER SMEF
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus