Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
6°C

Traiene, te-a citit Mrs. Buni

Mrs Buni are 76 de ani, împliniţi chiar în ziua în care preşedintele Traian Băsescu (Trăian, în titlu) a decis să-l nominalizeze pe Liviu Croitoru pentru funcţia de prim-ministru al României. De dimineaţă a făcut gogoşi (Mrs. Buni, nu Trăian), iar spre seară a stat să urmărească talk-show-urile politice. Este foarte supărată pe Trăian. Extrem de supărată. „Pe ăsta nu-l clinteşte nimeni dintr-o hotărâre. Hotărârea e o calitate, dar să rămâi fixat într-o hotărâre, e prostie”, explică Mrs. Buni, ca pentru ea. Ştia de la început că nu-l va nominaliza pe primarul Klaus Johannis. „E încăpăţânat ca un catâr”, spune sec proaspăta sărbătorită. Nu-i iubeşte pe liberali, dar nici pe social-democraţi. Dar îl urăşte pe Traian Băsescu. Cu patimă. Tot în ziua când Mrs. Buni a împlinit 76 de ani, a sunat telefonul. (Telefonul fix, nu cel mobil, pentru că pe cel mobil uită mereu să-l încarce şi aşa rămâne total nefolositor). O voce feminină a rugat-o să-i răspundă la câteva întrebări pentru un sondaj. „Ce părere aveţi despre Traian Băsescu?” „Un nesimţit care ne duce ţara de râpă, doar pentru că este prea orgolios”, a venit prompt răspunsul. „Cum vă descurcaţi cu pensia?” „Dacă am sta după ei, am muri de foame, domnişoară!” „Cu cine veţi vota?” „Cu Băsescu în niciun caz! Cu unu mai tânăr şi cu capul mai limpede”, a răspuns Mrs. Buni fără să dea alte detalii. „Aţi vota de exemplu cu Sorin Oprescu?” „Nu voi vota cu niciun Oprescu. E prea bătrân, să stea în pensie”, a replicat Mrs. Buni. Nu a închis telefonul. A înţeles că e vorba de o campanie telefonică pentru Sorin Oprescu, dar nu a închis telefonul. A aşteptat cuminte ca operatoarea să-şi termine treaba şi să pună toate întrebările. Apoi a închis telefonul şi şi-a făcut un ceai. Ei cu politica, ea cu bătrâneţea. Îl ştie şi pe Klaus Johannis. Şi el o ştie pe ea. Când o vede pe stradă, o salută şi o întreabă în germană „ce mai faceţi?” Mrs. Buni are părul alb, alb, şi ochii albaştri. Buni nu i-a răspuns niciodată, pentru că nu ştie germană, chit că seamănă a săsoaică. Îi zâmbeşte doar şi dă din cap în semn că e bine. Mrs. Buni s-a născut undeva în Rusia, dintr-o mamă poloneză şi tată român. Părinţii s-au cunoscut într-un lagăr din cel de-al doilea Război Mondial. Povesteşte că i-a votat pe Gheorghe Gheorghiu Dej şi pe Ceauşescu din obligaţie. Pe Trăian l-a votat că a crezut în el, iar acum este crunt dezamăgită. Nu mai aşteaptă nimic de la el, pentru că i-a văzut limitele. Nu s-a săturat de România, nu înjură, răspunde politicoasă la întrebări şi crede într-una în viitor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

voi

Acum 14 ani

pe ce strada? Johannis per pedes? ai imaginatie de scriitor de carti pt. copii.
Raspunde

lol

Acum 14 ani

Cine-i Mrs, Buni, piticul cu barba alba care te inspira pe tine si pe Leonida Lari sau calugarul Vasile, al lui Constantinescu, acum sub acoperire?
Raspunde

comanda de la Primarie

Acum 14 ani

O portie de articol anti Basescu,cu putina garnitura de vrajeala,o floricica pe ici pe colo. La cat e de desteapta mata-mare,vrem sa candideze la presedentie.Am trait sa o citesc si pe asta.Marele sas a salutat pe cineva.Mrs.Buni e imaginatia ta bolnava,cu creier spalat de seful tau de la Primarie.Cica presa libera?!Sictir!
Raspunde

Din sibiu

Acum 14 ani

Si pe mine m-a salutat Joha. Odata era pe jos, odata de pe bicicleta.
Raspunde

Ion Ion

Acum 14 ani

Cum l-am cunoscut io pe Joha: odata , mai acum vreo doua luni de zile, eram intre-un parc. Bai nene si m-o trecut o cufureala sora cu moartea!! Acu', ce era sa fac? M-am bagat dupa boscheti , si ca un viteaz m-am usurat!! Atunci a aparut si Joha, m-a salutat, l-am salutat si m-a intrebat: "Ce va mai lipseste , mein Herr?" Iar eu i-am raspuns cu inocenta, ca imi trebuie niste curpapir. "Stai asa, ma duc pana la primarie si iti aduc eu un sul intreg!"- mi-a raspuns Joha, zambind sagalnic. Dupa doua minute apare si Primarul, asudat dar fericit ca poate fi de folos. Mi-a oferit hartia igienica, m-am igienizat, apoi am mai schimbat doua-trei vorbe si ne-am despartit prieteni. Asa l-am cunoscut io pe Joha.
Raspunde

Cisnadianu' Turmentat

Acum 14 ani

Bratule, nici nu stii ce mic incepi sa devii...cand pun mouse-ul pe foto...si nu numai!
Raspunde

@ ion ion

Acum 14 ani

dupa exprimarile "academice" din comentariul tau am mari indoieli ca sti sa folosesti hartia igienica...argumentez si prin faptul ca ti-ai facut nevoile intr-un loc public ( chipurile...)
Raspunde

pt. 7

Acum 14 ani

Scuza-l pe ion la patrat.Probabil a vomitat si el saracul.Si a confundat c.... cu gura si s-a sters si el la ce foloseste mai des si e mai obisnuit sa duca mana. Ioane, gura e la cap nu la ....Sau la tine nu e nici o diferenta intre ele? Sigur
Raspunde

Ion Ion

Acum 14 ani

IP 212.77.219.80 si IP 188.24.243.87 = doi ciudoşi. Sunteţi doi invidioşi pe prietenia mea cu Primarul. Ce nu vă convine băi săracilor? Că m-am uşurat după boscheţi, unde zaceţi voi beţi turtă? O fi după boscheţi loc public, undeva trebuia să livrez încărcătura toxică, ce naiba. Era mai bine dacă mă uşuram pe tine , ăsta de la IP 188.24.243.87? Păi vezi băi fraiere , că astfel te-am salvat de la ruşinare perpetuă. Culmea este că tot tu sari cu gura in căcatul din boscheţi- deh, neam de coprofag (se vede după distribuitorul tău de internet, RDS). Hai, să aveţi poftă!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus