Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

O societate murdara

Ce şansă are un copil talentat să ajungă să îşi exprime geniul în România şi nu prin concursuri de căutat vieţi ratate, prin Marea Britanie sau Germania? Ce şansă are un copil genial din România să îşi pună intelectul în slujba celorlalţi, să răzbată din manelismul sistemului de învăţământ, să scape de problema existenţei şi să poată să obţină pe baza competenţei, un post foarte bun? Dacă tu ai observa la copilul tău semne clare ale unui geniu în ale matematicii, fizicii, computerelor, ce ai face? Unde te adresezi să cauţi sprijinul societăţii care să îţi ajute copilul să îşi dezvolte aptitudinile? Chiar dacă trece de băncile şcolii, tânărul-geniu se va autoeduca să renunţe la visele sale, în timp ce va lucra ca barman, pentru a îşi plăti chiria şi pentru a nu îşi lăsa părinţii pe drumuri. Nu va avea bani să studieze "part time" în America, precum fiica preşedintelui Băsescu. Nu va avea bani pentru facultăţi de dincolo, care să îi recunoască şi să îi pună în valoare talentul. Iar, în România, calităţile sale vor fi practic inutile. Va fi transformat într-un constructor sau căpşunar de o societate care nu face altceva decât să îşi distrugă indivudualităţile. Sunt sigur că mulţi copii talentaţi s-au născut în România ultimilor 20 de ani. Azi, cel mai probabil, lucrează în cadrul unor multinaţionale, la ghişeele de vânzare. Au credite şi familie şi nici nu mai îndrăznesc să se gândească la ce ar fi putut face. Într-o Românie coordonată de Marian Vanghelie şi scufundată de un clovn, Traian Băsescu, într-o Românie manelizată, contaminată de nepotisme, într-o ţară în care doctorii trăiesc din şpagă, iar meseria cea mai dorită este de vedetă-porno, posibilitatea unui tânăr de a îşi pune în valoare calităţile excepţionale este aproape de zero. Şi, cum ar putea fi altfel, când valorile promovate de cei care stabilesc regulile în ţara asta, parlmanetarii, sunt manelizate şi îmbibate cu fraudă, fudulie şi prostie? Valorile teatrului românesc, cele care încă mai trăiesc, au ajuns vedete în telenovele de slabă calitate, "la cererea publicului". Despre geniile din matematică, fizică sau muzică, auzim la ştiri, rar, foarte rar şi numai atunci când au 14-15 ani. Când devin mai mari, se pierd ori peste hotare, ori în mocirlă românească. O mocirlă din care nimeni nu mai scapă decât dacă fuge de aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

6 comentarii

heptagon

Acum 14 ani

aici trebuie sa va contrazic! In primul rand sunt mii de programe de burse de care profita copiii romani dotati mai mult ca oricare europeni, pe urma daca citesti palmaresul ametitor al ministrilor propusi de Croitoru, unii de numai 35-36 de ani cu certificat de inventator de la 13 ani, doctorate si masterate luate concomitent pe 4 emisfere ale lumii chiar inainte de terminarea studiilor in Romania, toate cu bursa internationala, trebuie sa crezi ca in Romania cu talente deosebite poti ajunge si ministru.
Raspunde

iaho si gugle

Acum 14 ani

ce idiot heptagon asta.
Raspunde

xx

Acum 14 ani

ai dreptate heptagon eu stau de 30 d ani in west si spun ca miai spuso din inima si sper ca in milemium 22 sa fie altcumva
Raspunde

Vasile Aiftimioaiei

Acum 14 ani

Societatea Romaneasca este asemanatoare dar este si deodebita decat celelante societati. Este asemanatoare, ca este alcatuita din indivizi. Este diferita, pebtru ca indivizii vorbesc cu pu1e, pizde, coaie , mui, fuutaiuri si altele de care mi-e rusine sa le mai pomenesc.
Raspunde

xx

Acum 14 ani

te ai vazut odata in oglinda IP 92.82.77.65
Raspunde

briza

Acum 14 ani

"O societate murdara"....."din care nimeni nu mai scapă decât dacă fuge de aici." Acesta este de fapt adevarul, din cauza asta am ajuns aici, fugim. Noi fugim mereu. Oare cine este de vina? nu cumva ne place aceasta fuga de a nu face nimic, de a trai in aceasta mediocritate in care geniile nu au ce cauta?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus