Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Au venit, au vazut, au plecat. In rest, nimic

Ministrul Transporturilor a participat, împreună cu premierul Emil Boc, la o vizită de lucru la Sibiu, care a vizat verificarea lucrărilor la centura ocolitoare a oraşului, după care, cei doi, au plecat cu elicopterul mai departe către autostrada Transilvania. Potrivit constructorilor Max Boegl şi Geiger, tronsonul I al centurii Sibiului este aproape finalizat. În acest moment, din 17 poduri, doar trei mai sunt în lucru, din 8 pasaje 5 sunt realizate iar trei din patru noduri sunt deja finalizate. "Mai avem de încheiat nişte mici probleme legate de exproprieri. Am decis să deviem sistemul de canalizare al oraşului cu 35 de metri în loc să îl trecem printr-un tunel în loc să facem un ocol de 200 de metri pe sub şosea", au transmis reprezentanţii constructorilor celor doi demnitari. Problemele încep însă în legătură cu tronsonul II al centurii. Licitaţia pentru acest tronson a fost câştigată de Vectra Service, firmă apropiată Partidului Democrat-Liberal, oferta consorţiului Max Boegl-Geiger, care deja se află cu utilajele pe centură, fiind respinsă. Rezultatul licitaţiei a fost contestat de o firmă din judeţul Argeş, care a avut cel mai mic preţ licitat. "Contestaţia a fost respinsă, sper ca în 10 zile să semnăm contractul şi ordinul de lucrări", spune premierul Emil Boc. Termenul de execuţie al lucrării este de 14 luni de la data începerii. În cazul în care contractul nu va fi semnat la începutul lunii noiembrie, centura Sibiului nu va putea fi finalizată până în decembrie 2010, moment în care expiră memorandumul de finanţare cu ISPA. ISPA a finanţat 75% din costurile lucrărilor la centura Sibiului.
Semnarea contractului de construire a autostrăzii care va lega localităţile Comarnic şi Braşov deschide Ministerului Transporturilor posibilitatea încheierii mai multor contracte de acest gen pe întreg teritoriul României. Licitaţia pentru acest tronson de autostradă a fost încheiată în luna mai a acestui an. Imediat însă a urmat o serie de contestaţii, care au ajuns chiar şi la Înalta Curte, dar care au fost rezolvate favorabil Ministerului Transporturilor în urmă cu câteva săptămâni. Din acel moment, reprezentanţii Ministerului s-au aşezat la masa negocierilor cu cei ai consorţiului de firme care a câştigat licitaţia. "Am negociat cu ei timp de aproape o lună de zile, timp în care am tot lucrat pe marginea contractului. După ultima discuţie, reprezentanţii concernului au rămas să prezinte patronilor concluziile şi să decidă asupra modificărilor. Sper să reuşim să semnăm contractul în o săptămână, maxim 10 zile", a spus Radu Berceanu, ministrul Transporturilor, aflat într-o vizită la Sibiu. După Comarnic-Braşov, cel mai important tronson de autostradă ce va fi realizat în concesiune este Piteşti-Sibiu. "Tronsonul Piteşti-Sibiu este unul foarte complicat de realizat şi probabil va fi concesionat pe trei tronsoane mai mici. Este o lucrare scumpă şi complicată. Deasemenea, tot în concesiune va fi realizată şi marea centură a Bucureştiului", mai spune Berceanu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

13 comentarii

un Eu

Acum 14 ani

Ne pierdem prin tribunale cu contestatii si timpul trece si vine 2010 decembrie si banii ISPA se duc si apoi sa vedem cu bani se mai face drumul sa nu uitam 75 % DIN BANI SUNT ISPA SI 25 % DE LA MINISTER
Raspunde

cozma

Acum 14 ani

pipicuristii mai sunt astia de la pd-l :))
Raspunde

Sami

Acum 14 ani

Si totusi, in ciuda vestilor buna care au venit dinspre centura in ultima vreme, sunt imbecili care sa gasesc sa critice in aceasta privinta, Guvernul si Ministrul Transporturilor... Vad ca multe lume nu poate sa identifice vinovatii, care sunt fosta guvernare, in timpul careia nu s-a facut mai nimic la centura noastra. Pot spune doar vai de noi, ca astfel de oameni au drept de vot...
Raspunde

dan

Acum 14 ani

au venit la sibiu si cu un alt scop inafara de a cheltui bani publici pe plimbari cu elicopteru? sa vada ce? pricep ceva din lucrari cei 2? daca imi aduc bine aminte, acum vreo 20 si ceva de ani, mai era cineva care se plimba pe santiere sa isi dea cu parerea...
Raspunde

ADRIAN

Acum 14 ani

MEI SCARBA DE ACEST DOMN TRAIAN BASESCU.MIE SCARBA.A AVUT OM LA MINISTERUL TRANSPORTURILOR PE ACEST OLTEAN "RADU PERCEANU".RUSINE DOMNILOR SI MAI VENITI LA SIBIU PTR.VOTURI.RUSINE.RUSINE.RUSINE.VA BATETI JOC DE ACEST ORAS DE 10 ANI DE ZILE CU CENTURA ASTA.DAR NU-I NIMIC VINE SI RANDUL NOSTRU ACUM LA ALEGERI DOMNULE BASESCU.SA VEDEM CE MAI ZICETI.RUSINE.NE-ATI MINTIT CA TRAIM BINE.TRANSILVANIA SA SE DESPARTA ECONOMIC DE ROMANIA SI CU ASTA BASTA.DACA NU O SA TRAIM CA MOLDOVENII.I-AM TRAS DESTUL DUPA NOI SI PE AIA.GATA.HOTILOR.IAR ACEL DOMN ARITON CU NESIMTIREA LUI NU FACE NIMIC SA FIE BINE.CENTURA VA FI GATA IN 2012.VA SPUN EU.IAR NOI SIBIENII NE-AM CAM SATURAT DE ACESTI PARLAMENTARI.CINDREA,ARITON,NEAGU UN BETIV ORDINAR.IAR FIUL SAU AI POARTA URMA.SPARGE CLUBURILE DIN SIBIU IN DOUA.DOMNILOR SA FIM MANDRI CA INCA IL AVEM PE JOHANNIS.DACA PLEACA KLAUS SE DUCE SIBIUL DRACULUI DE RAPA.NEAMTUL TOT NEAMT ESTE.GOSPODAR.
Raspunde

RAZVAN

Acum 14 ani

DACA D-NUL JOHANNIS VA PLECA ATUNCI FDGR-UL TREBUIE SA VINA CU ALT CANDIDAT.DOMNUL BOTTESCH SAU OVIDIU GANT SUNT SANSE REALE PTR.PRIMARIA SIBIULUI.CAT DESPRE ROMANII CANDIDATI(CINDREA,TRIHENEA,NEAGU,ARITON,STIRBET) SAU ALTII UN MESAJ:SIBIUL NU ESTE PTR.VOI.SUNTETI TOTI NISTE HOTI NOTORII.ACEST ORAS TREBUIE CONDUS GOSPODARESTE.IAR VOI NU SUNTETI GOSPODARI.SUNTETI NISTE HOTI.NOTORII.COMUNISTI CARE NU MAI MURITI ODATA.MIE SCARBA DE VOI.
Raspunde

hi,hi

Acum 14 ani

Razvan si Adrian=acelasi sas analfabet care rade de prostia romanilor si-i invita sa aleaga tot sasi ca sa fie in continuare slugile lor. PTIU!
Raspunde

EUU

Acum 14 ani

Ar trebuii sa le fie rusine,de ce nu dau si tronsonul doi unor oameni capabili,care au dovedit ca sunt in stare sa faca ceva,pai nu ca astia nu fac parte din rahatul ala de PDL dupa care se intampla toate lucrurile.Nu se poate sa dai tronsonul doi din lucrarea altei firme doar ptr ca cei care sunt la conducerea firmei actuale nu fac parte din PDL.Crde ca o sa vedem noi centura gata(al doilea tronson)asa cum l-am vazut pe primul facut de cei de la Todinii.Astia care cica au castigat o sa faca ca si cei de la Todini si o sa-i suflati de praf si pe ei si centura pe hartie IMBECILILORRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
Raspunde

RUSINE

Acum 14 ani

Nesimtiti dracului se plinba pe bani nostricu elicopteru fara rusine sunt niste nesimtiti i nfrunte cu chioru de basescusa se duca dracului sa nui mai vedem prin ARDEAL pe hoti astea ca neam cam saturat de ei sa o ia si pe turcana anariton si toata gasca lornoi ardeleni sa ne despartim odata de mitici astea ca nu fac nimica pentru noisi cind vin in ARDEALsa intre cu pasaport asa merita hoti vin acum ca au nevoie de voturi dar ma gindesc ca ARDELENI nui mai poti minti cum mint pe mitici.DRAGILOR GINDITI BINE CIND MERGETI LA VOR ''HAI PE EI ARDELENI'' SA AUZIM NUMAI DE BINE
Raspunde

pt desteptu de sami

Acum 14 ani

ti-am lasat un coment si pt ieri, dar azi ai depasit masura bai portocaliu mucegait ce esti. Hai ma ameninta-ne ca daca nu-l votam pe betivul de zeus ne tai pensiile si salariile. sau ce-ar fi sa aveti drept de vot numai voi, bORCII, portocalii, nenorocitilor. ne taiati si dreptul la vot sau ce? Nu vi-i rusine ma?
Raspunde

Sami

Acum 14 ani

Da, tie iti dau dreptul sa te duci la spitalul nr. 3 pentru tratament anti-paranoia...
Raspunde

pt sami

Acum 14 ani

Lasa-ne....lasa-ne daca nu iese base... se dizolva pdl-ul...:)) si scapam si de acesti oameni
Raspunde

apolitic

Acum 14 ani

nesimtiti sunt cei folosesc un vocabular murdar intr-un coment. astfel ne dam seama de cultura sustinatorilor "platiti" de partidele antibasesi, de gradul lor de"inteligenta "artificiala impusa de superiori prin ingradirea libertati de opinie a celorlalti.Sfat :asa nu convingeti pe nimeni!!!inventati alta strategie sau folositi sabloane daca nu sunteti in stare sa ganditi si sa va exprimati intr-un mod mai eficient.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus