Joi,
18.04.2024
Parțial Noros
Acum
5°C

Centura Mediasului a ramas fara bani

Cinci oraşe nu vor mai primii banii de la Banca Europeană pentru construirea unor centuri ocolitoare. Braşovul a reuşit să construiască şoseaua de centură din fonduri locale şi guvernamentale, însă Târgu Mureş, Bacău, Reghin şi Mediaş vor trebui să mai aştepte. Ministerul Transporturilor a contractat un împrumut de la Banca Europeană pentru aceste cinci centuri. Însă din studiile de fezabilitate a reieşit faptul că din suma împrumutată nu se puteau realiza decât 2 dintre aceste centuri. Consiliul Local Mediaş a aprobat chiar în şedinţa de ieri, trecerea drumului principal din oraş în patrimoniul Ministerului Transporturilor, sperând la fondurile venite de la Banca Europeană. "Procedurile s-au lungit, studiile de fezabilitate au stabilit că nu se pot face decât două centuri, iar în aceste condiţii, Banca Europeană a decis să nu prelungească împrumutul. Ministerul de Finanţe a fost şi el de acord să nu se prelungească împrumutul. Banii nu sunt o problemă, bani putem lua oricând, dar nu ne permite spaţiul fiscal", a declarat Radu Berceanu, ministrul Transporturilor. "Anul trecut, Ministerul Transporturilor a avut buget 1.4% din PIB. Cehia a avut 4.7 iar Ungaria 3.9. Banii noştri se duc pe pensii şi pe salariile bugetarilor în loc să meargă la investiţii. La Mediaş putem relua lucrarea oricând, doar să avem finanţare. Depinde de planul de investiţii pe anul viitor", mai spune Berceanu. Tot din lipsa banilor, transportul feroviar între Braşov şi Sibiu rămâne în continuare paralizat. Podul de la Cârţa, distrus în urma inundaţilor din vară nu va fi refăcut în cursul acestui an, din lipsă de finanţare. "Lucrările durează patru luni de zile, dar deocamdată nu avem bani. Sperăm ca în ianuarie să putem să dăm drumul lucrărilor iar în mai să poată fi dată linia în funcţiune", adaugă Radu Berceanu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

1 comentarii

ilie

Acum 14 ani

bai pe aici sa nu mai dati ca mama dracului e a voastra, dupa ce ca nu ati facut nimic veniti acum cu scuze, pdl nenorociti
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus