Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Monica Barladeanu lanseaza Francesca la Sibiu

Începînd de vineri, 30 octombrie, lungmetrajul Francesca în regia lui Bobby Păunescu este prezent şi în cinematografele din Sibiu. Francesca va fi proiectat la Cinema Arta în perioada 30 octombrie - 5 noiembrie.

Lansarea va fi marcată de o proiecţie de gală – vineri, 30 octombrie 2009, la ora 19:00. Regizorul Bobby Păunescu însoţit de producătorul Cristi Puiu şi de actorii Monica Bîrlădeanu, Dorian Boguţă şi Mihai Dorobanţu vor fi prezenţi la proiecţie şi vor intra în dialog cu cinefilii sibieni.

În septembrie, filmul a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Veneția, fiind selectat în competiţia secţiunii „Orizzonti” unde sînt prezentate cele mai noi tendinţe din cinematografie.

Francesca a avut premiera naţională la începutul lunii octombrie şi în prezent rulează în cinematografele din Bacău, Cluj, Constanţa, Craiova şi Târgu Mureş. Filmul a adus în sălile de cinema, în cele 4 săptămâni de la lansare, peste 13000 de spectatori.

Francesca (Monica Bîrlădeanu) este o tânăra educatoare al cărei vis este să plece in Italia. Aflată în căutarea unei vieţi mai bune, Francesca este pregătita să înfrunte orice, chiar şi reţinerile apropiaţilor săi. Planul este ca Miţă (Doru Boguţă), iubitul ei, să ajunga şi el în Italia, de îndată ce-şi va încheia micile afaceri de care se ocupa în România. Numai că evenimentele se precipită nefericit, adevăruri dureroase ies la iveala şi priorităţile se schimbă.

Din distribuţie, alături de Monica Bîrlădeanu fac parte Doru Boguţă, Luminiţa Gheorghiu, Teodor Corban, Doru Ana, Mihai Dorobanţu, Dana Dogaru etc.

Filmările au avut loc in iulie-august 2008 iar post-producţia s-a finalizat în aprilie, anul acesta. Filmul, al cărui buget total a fost de 700.000 Euro, este produs de Mandragora Movies şi îi are ca producători pe Cristi Puiu şi Bobby Păunescu. Imaginea filmului este semnată de Andrei Butică, cu care Mandragora Movies a colaborat şi la „Moartea domnului Lăzărescu”.

În România filmul este prezentat cu sprijinul financiar al partenerului de promovare Intesa Sanpaolo Bank, parte a unuia dintre cele mai solide grupuri bancare din Italia şi din Europa.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus