Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Solutia anti-sforait: 16 dolari!

Cercetătorii britanici anunţă că au reuşit să oprească cu succes sforăitul. Preţul plătit pentru a scăpa de respiraţia zgomotoasă din timpul somnului costă 6 dolari! Soluţia este extrem de simplă: constă doar într-o injecţie în cerul gurii. Această procedură medicală duce la rigidizarea ţesutului care acoperă spatele cerului gurii. Astfel, cerul gurii nu mai vibrează în timpul somnului, iar sforăitul zgomotos încetează instantaneu. Nu mai puţin de 15 milioane de persoane din Marea Britanie sforăie frecvent noaptea. Problema este cauzată de respiraţia pe gură din timpul somnului. Presiunea aerului inspirat şi expirat prin gura produce vibraţiile sonore.
Noua metodă a aparut, de fapt, înca de acum şase ani în Statele Unite. În acest răstimp a fost testată experimental, iar rezultatele excelente au facut ca injecţia să ajungă şi în Europa. Procedura durează doar două minute şi se face în urma unui anestezic local. Pacienţii pot pleca acasă imediat fără a resimţi vreo urmă de durere.
În cadrul unui studiu-experiment în care a fost injectat un eşantion de 60 pacienţi, 40 dintre aceştia au scăpat complet de sforăit, în cazul celorlalti fiind observate ameliorari, scrie cotidianul britanic Daily Mail.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 425

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus