Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Interviu Johannis: Nu se pune problema de a fi fost folosit


Ieri, Lucian Croitoru încerca să treacă prin furcile caudine ale Parlamentului propriul său guvern, Klaus Johannis, primarul desemnat de majoritatea formată din PSD, PNL, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale, se afla la Sibiu. Şi nu vede cu ochi buni ceea ce se întâmplă la Bucureşti. Nici referendumul, nici lupta politică ce adânceşte criza economică.

Reporter: Astăzi aţi fi putut fi în Parlament, pentru investirea cabinetului Johannis. Vă încearcă o urmă de regret?
Klaus Johannis: Nu. Astăzi va fi supus votului cabinetul alcătuit de prim ministrul desemnat, domnul Lucian Croitoru. Nu cred că era necesară sau oportună prezenţa mea acolo.

Rep.: Vă simţiţi folosit, în vreun fel, în jocurile politice ale candidaţilor la alegerile prezidenţiale?
K. J.: Nu. Nu cred că se pune problema de a fi folosit. PNL, PSD, UDMR şi grupul minitorităţilor naţionale sunt cei care sprijină canditatura mea la această funcţie şi şi-au reafirmat sprijinul în repetate rânduri.

Rep.: Exceptând jocul politic, aveţi încredere în vreunul dintre miniştrii propuşi de d-l Croitoru, care ar fi acesta şi ce îl recomandă pentru un post de ministru?
K. J.: Nu doresc să comentez pe această temă. Rep.: Cota dumneavoastră este în continuă creştere. Credeţi că se datorează imaginii dumneavoastră, realizărilor dumneavoastră sau faptului că proveniţi din etnia germană iar românii nu mai au încredere în români? K. J.: Acest val de simpatie din partea cetăţenilor nu poate decât să mă bucure şi să îmi dea certitudinea că ma îndrept într-o direcţie bună. Cred că faptele definesc orice persoană şi cred că cel mai bine faptele vorbesc. În ceea ce priveşte etnia unui om, nu cred că acest element propulsează sau nu un politician sau un administrator de oraş. Cred că e exagerat să spunem că românii nu mai au încredere în români.

Rep.: Credeţi că această notorietate crescută este o rampă suficientă pentru lansarea într-o candidatură la nivel înalt, la funcţia de preşedinte?
K. J.: Nu acesta este scopul. Cred că cel mai pozitiv fapt este acela că vizibilitatea crescută pentru persoana mea înseamnă o vizibilitate crescută pentru Sibiu ceea ce este foarte bine.

Rep.: Vedeţi funcţia de premier ca una de administrator sau ca una pur politică? V-ar fi consfinţit imaginea de bun gospodar sau cea a unui politician de temut?
K. J.: Cred că ambele sunt valabile. Un bun premier, fie că aparţine unui partid politic sau nu, trebuie să fie în primul rând un bun administrator.

Rep.: Credeţi că partidele opozante preşedintelui au greşit când au respins în Parlament referendumul care oricum ar fi avut loc?
K. J.: Nu. Cred că fiecare parlamentar şi-a exprimat punctul de vedere.

Rep.: Care este părerea dumneavoastră despre acest referendum şi dacă îl veţi vota, cum veţi vota?
K. J.: Cred că în această etapă este inutil. Actualul Parlament este investit pentru încă 3 ani şi nu era imperativă acum decizia asupra unui parlament unicameral sau bicameral. Prioritatea în acest moment este găsirea unor soluţii pentru ieşirea din criza politică şi economică.

Rep.: Consideraţi dictatorială atitudinea preşedintelui României faţă de criza politică?
K. J.: Cred că preşedintele a avut mai degrabă o atitudine inadecvată situaţiei politice şi economice în care se află ţara. Criza politică trebuia rapid rezolvată pentru a putea astfel să fie luate măsuri concrete şi clare pentru ieşirea din criza economică.

Rep.: Credeţi că Sibiul va avea de suferit în situaţia în care preşedintele Băsescu va câştiga un nou mandat iar Guvernul va fi condus de Partidul Democrat-Liberal?
K. J.: Nu cred. Am reuşit împreună cu echipa de la Primărie şi cea de la Consiliul Judeţean să ducem la bun sfârşit proiectele de interes pentru oraş. Sigur că sprijinul de la centru este oricând binevenit pentru administraţia locală.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

6 comentarii

joe

Acum 14 ani

Ba asa este, mincinosule, esti folosit de alti corupti la fel ca tine. Aici te-au folosit miliardari de carton Carabulea, Ghise,Vonica, firmele germane si austriece, inclusiv bancile de la care ai facut imprumuturi colosale in numele Sibiului si pe care le vom plati noi!Esti omul mafiotilor la nivel national si taticul mafiei sibiene. Sictir!
Raspunde

joe

Acum 14 ani

Ma uit acum la fotografia lui Johannis. Asta-i plin de bube in cap nu doar la figurat, ci si la propriu. Ai tu figura de premier, ma broasca raioasa? Never!
Raspunde

pt napolitana

Acum 14 ani

bai joe toti astia ai lui base va cedeti zei ? (joe e zeus in denumirea romana). Zeus alias dom'profesor alias base e doar o portocala imbibata in whisky, iar tu esti doar o napolitana expirata cu multe e-uri. Pai cum draq poti vorbi tu de johannis cand base are o fata de caramida injunghiata. Cat despre bubele lui, e adevarat, nu le are pe fata, ci in creieri si la ficat de la atata alcool.
Raspunde

remus

Acum 14 ani

lui joe: esti mare cretin, o demonstrezi, constant, de mai multa vreme, si este de mirare ca te mai baga cineva in seama, in afara de mine, eu, doar ca sa-ti traga niste scatoalce verbale. spune-mi, tu, mortaciune, ce ai facut tu bine pentru sibiu si sibieni cel putin cat negru ai sub unghii decat asa-zisii "miliardari de carton", pe care-i tot denigrezi?! dar, nu uita ca Dumnezeu este Sus si nu da cu bata, asa ca n-o sa-ti moara prea multi inainte, jigodie!
Raspunde

joe

Acum 14 ani

Bai,Remus, si tu esti constant acelasi avocat al lui Carabulea, al ca carui vocabular se reduce la un singur cuvant: "mortaciune". Lasa, daca tot ti-e asa drag cuvantul asta, ca e loc in mausoleul facut de tac-tu pentru voi toti, ca Dumnezeu nu doarme!
Raspunde

remus

Acum 14 ani

lui joe: te credeam mai inventiv, mai original, dar, de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere... ramane cum am stabilit: esti o mortaciune si asta-i starea ta naturala, atata timp cat o sa denigrezi oameni care tie, jigodie, nu ti-au facut nimic rau. problema ta este ca nu pricepi sensul si semnificatia cuvantului mortaciune...asta-i!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus