Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Cindrea: E in pericol democratia in Sibiu! Trihenea: Se respecta legea!

Preşedintele PSD Sibiu, Ioan Cindrea, a reclamat astăzi că democraţia în judeţ este în pericol din cauza democrat-liberalilor şi a prefectului Constantin Trihenea. Cindrea susţine că vicepreşedintele PD-L, Cornel Ştirbeţ a întocmit personal listele cu preşedinţii şi vicepreşedinţii secţiilor de votare pentru alegerile din 22 noiembrie, la Instituţia Prefectului. "Numai la insistenţele noastre s-a decis tragrea la sorţi a preşedinţilor şi vicepreşedinţilor secţiilor de votare, aşa cum este normal", a spus astăzi Ioan Cindrea. "Mi se pare foarte grav că tot ce ştiam noi că vor face pentru fraudarea alegerilor au făcut. Ieri s-a încercat să se impună lista prefecturii cu preşedinţii şi vicepreşedinţii secţiilor de votare. Este pentru prima oară când un prefect încearcă să-şi impună lista. Am reuşit să-i forţăm să voteze lista numai după multe discuţii. Şi eu am fost prefect şi eu am organizat alegeri, chiar pe cele din anul 2000, eram numit politic, dar niciodată nu am încercat aşa ceva, nu am încercat să schimb niciodată un om dintr-o secţie, nu se poate face aşa ceva. Vă spun că democraţia în judeţul Sibiu este în pericol", a declarat Cindrea.
Prefectul Constantin Trihenea spune că la întocmirea listelor s-a respectat legea, iar Cornel Ştirbeţ nu a paticipat la nicio întâlnire la prefectură. "S-a respectat legea. Colegii mei au întocmit o listă pentru a putea fi transmisă spre validare la Auoritatea Electorală Permanentă. Au fost implicate toate partidele în acest proces, iar această listă a fost trimisă la Tribunal pentru a se trage la sorţi preşedinţii şi vicepreşedinţii secţiilor de votare. Democraţia în Sibiu nu este în niciun pericol. Domnul Ştirbeţ nu a participa la nicio întâlnire la prefectură, se va purta doar o corespondenţă cu toate partidele, pentru a se întocmi corect listele cu reprezentanţii partidelor care vor fi în secţiile de votare, pentru a nu exista greşeli de cod numeric, de nume, sau de altceva, începând de săptămâna viitoare", a replicat Constantin Trihenea. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

xx

Acum 14 ani

ete puIa de cu zori si pana in seara.
Raspunde

ce si ce

Acum 14 ani

mai boule daca tot ai fost de acord cu revolutia din 89 trebuie sa recunosti ca mai avem de treaba impreuna si chiar daca nu ne plce trebuie sa ne supunem mjoritati.
Raspunde

mimi

Acum 14 ani

ce a facut antonescu ca parlamentar in 20 de ani....absente multe.
Raspunde

ax

Acum 14 ani

Cindrea,iarasi esti prost. Mars afara jegule cu Prostanacul tau cu tot.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus