X

Paste cu fructe de mare

Reţetă venită de peste mări şi ţări, din însorita Italie, de la un amic mare amator de bucătărie italiană, în special pentru vinul nelipsit din faţa farfuriilor aburinde. Fructele de mare nu trebuie să facă neapărat parte dintr-un meniu pretenţios sau exagerat în prezentare. Un meniu de fiţoşi, ca să o spunem pe aia dreaptă. Pe de altă parte, macaroanele sunt cele mai des asociate cu brânza, mâncarea copilăriei pe care o primeam cel puţin de două trei ori pe seară. Apoi, transformate în spaghetele milaneze în care foloseai pentru sos tot ceea ce se găsea prin frigider, salam, şuncă, ciuperci, brânză şi te miri ce mai ascundeau rafturile îngheţate.
Spaghetele cu fructe de mare sunt foarte uşor de gătit. Cel mai complicat aspect e al alesului. Fructele, ca şi peştele, sunt foarte sensibile, se strică repede. Şi nu poţi avea încredere nici măcar în cele vândute gata congelate.

De aceea, e bine să fiţi foarte atenţi în momentul în care le alegeţi. Dacă vi se par că miros prea puternic, mai bine vă gândiţi să alegeţi alt meniu.
Pentru patru porţii de spaghete cu fructe de mare aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 500 de grame de cocktail de fructe de mare, 200 de grame de creveţi decorticaţi mici, 200 de grame de inel de calamar, 200 de grame de surimi, 100 de grame de creveţi decorticaţi mari, o jumătate de pachet de unt, un pahar de vin alb, o jumătate de ţelină, o cutie de spaghete Barilla no. 5.
Ţelina se taie firicele cât mai subţiri şi se căleşte în ulei de măsline până se rumeneşte. Atunci vine momentul ca untul să sfârâie în tigaia încinsă până se topeşte definitiv şi începe să bolborosească. Înainte de a fi puse în tigaie, fructele de mare se spălă foarte bine şi se lasă la scurs. Apoi se adaugă în tigaie şi se toarnă peste paharul de vin. Sare, piper, condimente la alegere. Pătrunjelul dă o aromă potrivită fructelor de mare. În acelaşi timp, puneţi la fiert şi spaghetele. Sosul şi fructele de mare se lasă pe foc în jur de 20 de minute, cu tigaia acoperită. Lăsaţi sosul să scadă în funcţie de cum vă place, mai apos sau mai concentrat pentru că fructele de mare fierb repede. Turnaţi apoi spaghetele peste şi amestecaţi încă cinci minute, ca să prindă gustul. Şi mai păstraţi un pahar de vin la masă.

de Geimi Olivăr

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

2 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Georg

  -Carnea de pasare, in special de pui..este usoara, se digera usor, placuta..si mai ales..SANATOASA…(Sfatul Medicului la ceau-tembeliziune)

  -Nu e pasare ca porcu\’ …
  raspunde Ardeleanu-Vegetarian.
  Georg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Cronică de restaurant
 • Contact