Ceaiul, băutura preferată a britanicilor, are efecte benefice împotriva maladiilor cardiace, îmbunătăţeşte activitatea cerebrală şi contribuie la prelungirea vieţii. Autoarea acestui studiu, expertul în nutriţie Carrie Ruxton, consideră că cercetările sale au reuşit să demonteze câteva dintre miturile referitoare la băuturile cofeinizate pe bază de ceai, cafea şi cacao.
Nutriţionista britanică a comparat rezultatele obţinute în urma a 47 de studii independente pentru a ajunge la această concluzie.
Cofeina conţinută de aceste băuturi, în opinia expertei britanice, scade riscul de declanşare a infarctelor şi a atacurilor cerebrale, făcându-i pe oameni să se simtă mai vioi, iar starea lor de bună dispoziţie este stimulată.
Carrie Ruxton consideră că doza optimă de cofeină pentru un adult este de 400 de miligrame pe zi, această cantitate fiind echivalentul a opt ceşti de ceai sau patru ceşti de cafea, cantitate ce oferă organismului nivelul optim de antioxdianţi şi de flavonoizi conţinuţi de băuturile cofeinizate.
Aceste băuturi au efecte benefice şi asupra copiilor, însă în cazul lor, doza trebuie limitată la 95 de miligrame pe zi, echivalentul a două ceşti mici de ceai sau al unei ceşti mici de cafea cu o concentraţie slabă.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Carrie Ruxton
Vizualizari: 370
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Pastor marginas
Acum 1 oră
Ghita
Acum 1 oră
Sibianul
Acum 1 oră
Alta Persoana
Acum 1 oră
Văsălie Noroi