Vineri,
19.04.2024
Partial Noros
Acum
2°C

Pititi in spatele realitatii

În ciuda înregistrării ilegale, în cazul Chiriac – Roşca Stănescu – Macovei s-a petrecut un şantaj de presă. Munca de ziarist de investigaţii nu este una deloc uşoară. E genul de presă care nu se practică în conferinţe de presă iar rezultatele nu ies din comunicate trimise pe mail. Cele mai greu de obţinut informaţii sunt cele de investigaţie. Informaţiile pe surse, cum se numesc ele generic. Şi da, uneori, presa de investigaţie sare un ponei, în descoperirea informaţiile necesare. Dar acum s-a sărit calul. Niciun motiv legat de gazetărie nu poate împinge un ziarist de investigaţii la un şantaj atât de grosolan precum cel petrecut în speţa ignorată cu atâta desăvârşire de presa naţională pe principiul corb la corb nu scoate ochii. Sau şi mai bine, pe principiul „e campanie electorală şi toţi avem un ţel”. S-o spunem pe aia dreapta. Pe Băsescu l-a costat enorm înregistrarea Hayssam. A trebuit să le-o întoarcă cumva. Palma a venit extrem de bine direcţionată, doar toată lumea îşi aduce aminte că Roşca Stănescu a stat la aceeaşi masă cu Patriciu şi Tăriceanu când ultimul dintre ei şi-a câştigat porecla Râzgândiceanu. Ce au în comun cele două înregistrări? Ambele sunt ilegale, ambele au apărut în campanie electorală, ambele sunt direcţionate înspre lideri politici. Dar toate aceste aspecte comune scuză cumva obiectul înregistrării? Pentru simplul fapt că înregistrarea este una ilegală, asta nu înseamnă că nu s-a petrecut un şantaj. Şi aş putea să bag mâna în foc că Macovei a fost blindat de microfoane, pentru că ştia foarte bine cu ce şacal se aşează la masă. Cu Naşul. Coaliţia mediatică anti-Băsescu nu este cu nimic mai bună decât preşedintele. Eşecul băsescian a adus, concomitent şi derizoriul în care se scaldă cea mai mare parte a presei centrale. Iar mogulii nu fac altceva decât să îi pună pe tavă preşedintelui „duşmanul de clasă” de care avea atâta nevoie. Băsescu ştie că nu poate câştiga orice fel de alegeri cu o campanie liniştită. Are nevoie de un front, iar în prostia ei, media îi oferă frontul. Dacă timp de o lună de zile nu s-ar fi auzit nimic de Băsescu la televiziunile de ştiri, preşedintele n-ar fi trecut nici măcar de primul tur.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

2 comentarii

joe

Acum 14 ani

Mai coloratule vezi ca pe ziaristul ala, la fel de santajist ca tine si cu nume la fel de 'romanesc' ca si al tau, il cheama ChiriEac, chiar daca este greu de pronuntat...
Raspunde

dodecaedru

Acum 14 ani

am facut un exercitiu de imaginatie sa-mi inchipui daca interviul inregistrat in "secret" cu toate vulgaritatile sale ar trebui tradus intr-o limba civilizata , de ex. in franceza, in germana, in engleza, dar imaginatia mea nu mi-a ajuns si credeti-ma am experienta, am tradus profesional scrisori ale hotilor romani din puscarie care trebuiau cenzurate inainte de a fi trimise acasa. E o rusine pentru tagma si pentru tara.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus