Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Blocul de pe Eroilor, blocat. Cei 400.000 de euro investiti `raman casa`

Ridicarea unui imobil cu 18 apartamente pe strada Eroilor, la numărul 19, a fost blocată pentru a doua oară de consilierii locali. Cum în ultimul timp numărul proiectelor de hotărâre pentru adoptarea unor noi planuri urbanistice zonale şi de detaliu sunt extrem de rare, consilierii locali din Comisia de urbanism studiază tot mai atent intenţiile investiţionale din domeniul construcţiilor. Azi, consilierii locali au decis să respingă pentru a doua oară planul urbanistic zonal necesar ridicării unui imobil S+P+2E+M pe strada Eroilor, la numărul 19. Pe acelaşi amplasament, proprietarii terenului de 900 de metri pătraţi, firma SC En.An. Real Estate au mai cerut aprobare şi în luna august a anului trecut. Vecinii de pe strada Eroilor, zonă cu locuinţe individuale, cu regim mic de înălţime, au protestat amplu în acea perioadă, au depus sesizări şi memorii, care au determinat consilierii locali să respingă proiectul. Reprezentaţii SC En.An. Real Estate au chemat în judecată Consiliul Local şi a solicitat instanţelor de judecată "să oblige Consiliul Local al Municipiului Sibiu să supună dezbaterii aprobarea planului urbanistic zonal, în vederea eliberării autorizaţiei de construcţie". Atât Tribunalul Sibiu, cât şi Curtea de Apel Alba Iulia au dat dreptate dezvoltatorilor imobiliari care, azi, s-au văzut iarăşi cu proiectul în faţa consilierilor locali. Cu toate acestea, Direcţia Arhitect Şef a menţionat în documentaţie că se opune proiectului. "Propune avizarea nefavorabilă a prezentei documentaţii de urbanism, motivat de faptul că, prezenta documentaţie de urbanism nu justifică un interes public pentru investiţia propusă, modificând caracterul general al zonei numai în vederea realizării unui proiect privat de investiţii", se arată în documentul semnat de arhitectul şef al oraşului. Ioana Urdea. Cu o singură abţinere, proiectul a fost respins pentru a doua oară. SC En.An. Real Estate SRL este deţinută de doi cetăţeni de origine italiană - Andrea Canossa (55%) şi Maria Elisabetta Padolecchia (45%). Societatea a cumpărat casa şi terenul de pe strada Eroilor nr. 19 în 2007. Valoarea tranzacţiei trecută în extrasul CF este de 395.000 de euro. Situaţia financiară a societăţii amintite nu este una tocmai de invidiat. Pierderile din 2007, de peste 171.000 de lei, aproape s-au dublat în 2008 ajungând la peste 300.000 de lei. Datoriile totale ale societăţii au depăşit în ultimul an financiar încheiat 1,71 milioane de lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Sami

Acum 14 ani

Imi pare rau pentru asociatii firmei, pentru ca este totusi o investitie care nu va mai fi recuperata. Totusi, cel mai probabil ei s-au bazat pe faptul ca in Romania merge facuta treaba oricum si din acest punct de vedere ma bucur ca in acea zona de case nu se va construi un bloc. Iata ca memoriile si plangerile vecinilor au dat rezultat, ceea ce inseamna ca noi, ca cetateni avem putere atunci cand ne unim si suntem hotarati sa facem ceva. Bravor lor
Raspunde

@Sami

Acum 14 ani

nu trebuie sa ne para rau de absolut nimic. Cei 400.000 euro nu se cheama investitie, ci specula imobiliara. Cu alte cuvinte, se profita de caracterul "mic si linistit" al zonei pentru a face un bloc si a-l vinde mult mai scump decat un bloc intr-o zona de blocuri. In plus se distruge caracterul "mic si linistit" al zonei si se afecteaza calitatea vietii vecinilor. Andrea si Maria n-au decat sa se mute pe Eroilor intr-o casa parter si etaj. Am auzit ca e inca o zona buna. :)
Raspunde

cip

Acum 14 ani

pai proiectul a fost refuzat pe motivul ca se schimba puz-ul zonei si ca totodata zona nu este de interes public,deci mai intereseaza-te Sami!fa te rog o plimbare pe str eroilor(daca cunosti Sibiul) si poate reusesti sa vezi ALTE 2CONSTRUCTII COLECTIVE,deci puz-ul a fost deja schimbat!!Poatae asa iti dai seama ca nu este chiar specula!!!Eu zic ca in comisie sa nu tii cont de 2 sentinte si sa propui un aviz nefavorabil este penibil vazand ca au toate avizele eliberate chiar de Primarie!!!Din pacate ne intoarcem in trecut,ne opunem evolutiei,ne lasam condusi de persoane care pana la Revolutie nu stiau unde se afla Romania!!!!Pacat
Raspunde

cip

Acum 14 ani

PS.poate cand vei avea si tu 400000 euro vei face diferenta intre specula si afacere!!!!!!!
Raspunde

cip

Acum 14 ani

PS.poate cand vei avea si tu 400000 vei face diferenta intre specula si investitie!!!!!!!
Raspunde

dodecaedru

Acum 14 ani

nu va faceti iluzii ca protestul vecinilor a avut succes sau ca a castigat dreptatea, legea, etc. Esecul se datoreaza numai faptului ca investitorii sunt straini, iar in Romania capra vecinului moare de 100 de ori pe zi! Ia sa fi fost C, sau S, beneficiar, blocul era demult ridicat si nu mai protesta nimeni pentru ca din experienta trecuta ( Ramada, Pacea, Mihai Viteazu, Dumbrava, Saguna, ) ise stie ca nu ar fi avut nici un sens.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus