Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Fiica i-a transmis gripa noua si mamei

Medicii sibieni au stabilit că mama elevei de 16 ani din municipiul Sibiu diagnosticată, joi, cu virusul AH1N1 are şi ea gripă nouă, femeia fiind izolată la domiciliu şi primind tratament de specialitate, transmite corespondentul MEDIAFAX. Potrivit medicului Elena Resiga, şef serviciu în cadrul Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Sibiu, femeia în vârstă de 54 de ani a fost diagnosticată fără a se mai face analize de laborator la Institutul Cantacuzino din Bucureşti. "Femeia a prezentat simptomele specifice gripei de tip nou încă de a doua zi după fiica sa şi a fost izolată la domiciliu încă de atunci. Cum fiica a fost diagnosticată oficial abia ieri (joi - n.r.), pe criterii clinice şi epidemiologice, Ministerul Sănătăţii, împreună cu noi, a pus diagnosticul de gripă nouă", a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, dr. Elena Resiga, şef serviciu ASP Sibiu. Potrivit sursei citate, femeia are o formă uşoară a bolii, este în stare bună şi ia tratament de specialitate cu antivirale. Resiga a afirmat, de asemenea, că cele două, mamă şi fiică, nu au intrat în contact cu alte persoane. Acesta este cel de-al cincisprezecelea caz confirmat în judeţul Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus