Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Festivalul “Datini si Obiceiuri” la a III-a editie

Pe parcursul a trei zile: 4, 5 şi 6 decembrie 2009, colindători de toate vârstele din întreaga ţară vor vesti Naşterea Domnului şi vor garanta începerea Noului An sub auspicii bune.

Sub genericul „datini şi obiceiuri de iarnă” Complexul Naţional Muzeal Astra Sibiu organizează diverse manifestări, dedicate tuturor categoriilor de vârstă: vernisări de expoziţii (de icoane pe lemn pictate de Lucia Nica; de fotografie antropologică), concerte de colinde, reiterări de obiceiuri specifice acestei perioade (capra sau turca) din diferite zone ale ţării: Alba, Braşov, Mureş şi Neamţ şi bineînţeles Sibiu.

Astfel, vineri, 4 decembrie, începând cu orele 13:00, se va vernisa expoziţia de icoane pictate pe lemn: A-semănare în griuri de lumină (expoziţie cu vânzare, Piaţa Mică, Nr. 11); în intervalul orar 16:00 – 18:00, în cadrul Târgului de Crăciun, pe scena din Piaţa Mare se va desfăşura un spectacol susţinut de copii cu dizabilităţi de la Şcolile speciale din judeţul Sibiu, care va continua şi în intervalul 19:00- 21:00, ocazionat şi de Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi.

Sâmbătă, 5 decembrie, pe scena din Piaţa Mare, vor fi susţinute spectacole de datini şi obiceiuri de iarnă, în trei intervale orare: 10:00 – 12:00 (copii de la Şcoli din judeţul Sibiu); 15:00 – 17:00 (grupuri folclorice din ţară); 19:00- 21:00 (grupuri folclorice din ţară).

Tot sâmbătă, începând cu orele 1600, se va vernisa expoziţia de fotografie: “Imagine...festival...datină...iarnă” (sala de expoziţie a Centrului de informare turistică, Primăria Municipiului Sibiu).

Duminică, 6 decembrie, de ziua Sfântului Ierarh Nicolae, Complexul Naţional Muzeal “ASTRA” Sibiu, alături de grupuri păstrătoare de tradiţii din judeţul Neamţ şi Braşov, vor colinda comunitatea de la Noul Român, prilej de a redescoperi frumuseţile Centrului Cultural-Memorial Doctor Gheorghe Telea Bologa.

“Pe toată durata Târgului de Crăciun, Muzeul „ASTRA” prin amabilitatea organizatorilor, va comercializa la unul dintre standuri, produse de sezon (tradiţionale şi de inspiraţie tradiţionale), prin Galeriile de Artă Populară, Asociaţia Creatorilor Populari din România şi Departamentul Creatorilor Populari cu Dizabilităţi. Astfel de produse pot fi achiziţionate şi de la Galeriile de Artă Populară din Piaţa Mică, inclusiv de la Galeria anotimpurilor, ambele aflate la parterul Casei Artelor (Piaţa Mică, Nr. 21)”, arată Dana Botoroagă, muzeograf în cadrul Muzeul Civilizaţiei Transilvane „ASTRA”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus