Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Ultima noapte de razboi, intaia noapte de dragoste

La ora la care citiţi acest articol vor mai fi curgând ici, colo picuri de şampanie. Câte un om de cmpanie va mai fi dormind cu capul pe hârtiile care indică scorul la numărarea paralelă a voturilor. La ora când este scris acest articol pe străzi umbă „zombi” de campanie. Adică acei oameni care orbiţi de ambiţi politice, secătuiţi de întrebarea „ce mă fac dacă al nosru pierde” umblă în ultima forţare de a câştiga. Oricum. Cu oice mijloace.
Taberele ăşi adună ultimul strop de energie şi îl foloseşte împotriva celuilalt. Lieberalii se plâng că sunt ameninţaţi cu dosare penale. Social – democraţii se plâng că sunt ameninţaţă că vor fi daţi afară din locurile de munc. Democrat-liberalii se plâng şi ei că lui Traian Băsescu îi este atacată permanent familia. Atacuri. La ora când citiţi acest articol ste linişte. Dar acum este război.
Vicepreşedintele PD-L, Raluca Turcan, a declarat, joi că familia lui Traian Băsescu este atacată. Turcan i-a îndemnat pe români să nu se lase "înşelaţi" de Mircea Geoană: "În timp ce Traian Băsescu a fost atacat, i-a fost atacată familia şi i-au fost atacaţi cunoscuţii, Mircea Geoană şi-a creat o imagine de îngeraş pur şi luminos, care nici usturoi nu a mâncat, nici gura nu-i miroase. Românii să nu se lase înşelaţi de o persoană ca Mircea Geoană care, în timp, a demonstrat că este destul de superficial şi are şi o gândire variabilă. Această gândire variabilă este dată de cei care îi spun una şi alta la ureche, doar-doar mai primeşte nişte voturi", a afirmat Turcan.
Turcan a spus că sibienii şi românii trebuie să se gândească bine înainte de a vota în 6 decembrie. Echipa de campanie a PD-L va transmite mesaje către sibieni, pentru a-i mobiliza să meargă în număr cât mai mare la vot, iar sâmbătă vor utiliza call-center-ul pentru a transmite mesaje de mobilizare a oamenilor la urne.
Preşedintele PNL Sibiu, Mircea Cazan, a declarat vineri că democrat-liberalii au continuat ameninţările la adresa liberalilor şi după primul tur al alegerilor prezidenţiale. Mircea Cazan a făcut referire şi la o discuţie telefonică pe care a avut-o cu vicepreşedintele PD-L, Cornel Ştirbeţ, în care acesta l-a ameninţat cu un dosar penal. "M-am simţit puţin deranjat de un coleg, de un prieten, cu care am împărţit şi bune şi rele. Au încercat să ne demobilizeze şi acum oamenii pentru votul de duminică. S-a acţionat la foarte multe persoane. Spuneau «ai copil angajat acolo, daca vrei să mai lucreze...» Spun aceste lucruri, pentru ca oamenii de la PD să ştie că ştim cu cine au discutat", a declarat astăzi, Cazan la conferinţa de presă comună PSD-PNL.
Liderul PSD Sibiu, Ioan Cindrea, a spus la rândul său că au existat anumite presiuni, doar că la oameni din afara partidului. "La mine nu au intervenit şi nici la oameni din partid. Au vorbit cu oameni din instituţii, cu oameni de faceri. Mulţi mi-au spus că au fost acţiuni prin care s-a încercat intimidarea lor", a spus şi Ioan Cindrea. Social-democratul a mai făcut referiri şi la zona de nord a judeţului unde se fac ameninţări la adresa angajţilor Romgaz şi Trangaz. „Vrem să infirmăm zvonurile care circulă printre angajaţii Romgaz şi Transgaz, cum că s-ar privatiza cele două instituţii sau ar fi mutate la Bucureşti. Noi dorim o companie naţională de energie puternică, iar capitala gazului românesc să rămână la Mediaş. Sunt intoxicări. Se crează o presiune extraordinară asupra acestor oameni. Îi rog să nu răspundă, Băsescu şi guvernul Boc vor pica de săptămâna viitoare”, a declarat Cindrea.
Mircea Cazan a anunţat că după alegerile de duminică va da numele tuturor oamenilor care au fost ameninţate de democrat-liberali.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus