Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

CSU pierde la Ploiesti

Fără Octavian Popa Calotă, bolnav în continuare și cu alți jucători încă nerefăcuți după o răceală, CSU Sibiu a început jenant meciul de la Ploiești. În primele 10 minute, sibienii au reușit să înscrie doar 8 puncte, dintre care doar 4 din acțiune, restul fiind înscrise din aruncări libere. Deasemenea, sibienii nu au reușit nici măcar un singur coș de trei puncte, altă dată specialitatea americanilor Sibiului. Elevii lui Darnell Clavon au pierdut multe mingi complet gratuit iar ploieștenii au taxat fiecare eroare. La pauză scorul era 19-8 pentru Asesoft în condițiile în care ploieștenii au început fără titularii obișnuiți, cu o echipă formată din patri români și pivotul sârb Ilic. Vom reveni pe parcursul partidei.
Sibienii reușesc să câștige cel de-al doilea sfert al partidei, micșorând diferența la 10 puncte. Brown a ținut Sibiul în joc prin două aruncări reușite de trei puncte iar liberele au funcționat perfect. Dovadă că Sibiul a scăpat de meteahna din trecut, când avea unul dintre cele mai slabe procentaje din campionat la aruncări libere. Sibienii au marcat 9 din cele 10 libere primite, dar au avut și foarte multe greșeli neforțate. Darnell Clavon i-a trimis în teren pe parcursul sfertului secund și pe Cristi Ban și Andrei Dohi. Scor la pauză, 36-26.
Sibiul se apropie la șase puncte în cel de-al treilea sfert, după un contraatac finalizat de Robertson însă situația este extrem de dificilă pentru CSU Sibiu. Johnson și Calvin Roland au deja câte patru greșeli personale și sunt în pericol să fie eliminați.
Tot Robertson marchează și în faza imediat următoare și aduce scorul la 38-34 în favoarea Ploieștiului. Smith are ocazia să reducă diferența la doar două puncte însă ratează aruncarea. Haiduc ajunge și el la trei greșeli personale iar Sibiul este în penalizare. Nicola Ilic realizează un double-double, cu 11 recuperări și 10 puncte marcate după două libere reușite. Brown înscrie o treiță spectaculoasă din fața lui Blidaru însă apărarea dă rateu la pătrunderea lui Kabengele, care înscrie ambele libere. 42-37. Robertson pătrunde imperial, este faultat de Kabengele însă arbitrii închid ochii. Ploieștiul revine în atac iar sibienii faultează din nou. Orice fault duce jucătorii la linia de libere, din fericire, Griffiths nu este în mână și ratează ambele libere. Deși obțin de două ori posesia într-un singur atac, sibienii se grăbesc inexplicabil și forțează aruncări de trei puncte.
Pe rând, Brown și Haiduc ratează de la 6.25 iar Griffiths zguduie panoul un un slam-dunk pe contraatac. Asesoft conduce cu 46-39. Haiduc înscrie peste Kabengele și Sibiul se apropie la doar 5 puncte. Ban în faultează pe aruncare iar extrema Ploieștiului înscrie una din cele două. Ultimul atac aparține sibienilor care încearcă aceeași schemă, Haiduc unu la unu cu Kabengele, însă sibainul ratează. Burlacu duce din nou diferența la 8 puncte. Earl Brown ratează din nou de trei puncte iar Hargrove face picior în faza imediat următoare. Nici Smith nu se lasă mai prejos și comite pași, aducând cifra mingilor pierdute la 12. Meci extrem de slab pentru două echipe aflate în fruntea clasamentului. Hargrove în faultează pe Robertson, care înscrie o singură liberă, diferența este de 7 puncte. Burlacu recuperează ofensiv aruncarea ratată a lui Hargrove, astfel, Ploieștiul obține ultimul atac al sfertului. Smith faultează cu o secundă înainte de final iar Burlacu înscrie ambele libere. Sibiul reușește să câștige și sfertul trei, la o diferență de un singur punct. Sfertul patru începe de la scorul de 52-43.
Smith este eliminat pentru al cincealea fault. Sibiul rămâne fără cel mai important jucător. Johnson și Roland au și ei câte patru greșeli personale. Ban și Dohi sunt în teren, împreună cu Johnson, Brown și Robertson. Cu o bancă lungă și feriți de pericolul greșelilor personale, ploieștenii își permit să faulteze aproape în fiecare fază. Johnson ratează ambele libere după faultul lui Blidaru. Robertson de trei și Johnson de două după un contraatac fulger aduc diferența la nouă puncte, 58-49 pentru Ploiești. În superioritate numerică, sibienii irosesc un nou contraatac, preferând să arunce de la trei, Brown ratează. Burlacu îl depășește pe Ban, ca de altfel aproape în fiecare fază pe Ban, însă ratează aruncarea.
Roland iese și el cu cinci greșeli după ce îl face vedetă pe Burleson care înscrie un coș de generic și marchează și aruncarea suplimentară obținută. Ploieștiul conduce cu 12 puncte. Haiduc marchează două puncte și mai reduce din diferență. Johnson fură o minge și declanșează un contraatac finalizat tot de Haiduc. Cinci secunde din joc, Ploieștiul arată o circulație splendidă a mingii iar Burlacu rămâne singur la trei puncte și nu ratează. CSU Ploiești câștigă un meci anost, lipsit de spectaculozitate, care nu face cinste niciuneia dintre echipe.

Principalii marcatori:
CSU Ploiești: Burlacu 19, Ilic 10, Griffiths 10
CSU Sibiu: Robertson 16, Johnson 13, Haiduc 11

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

1 comentarii

me

Acum 14 ani

vai de mine ce meci slab am facut. am crezut ca a fost un accident la medias dar sa inscrii in 2 meciuri consecutiv doar 59p este prea mult.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus