Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Concert Furdui Iancu in memoria eroilor

Autorităţile sibiene păregătesc mai multe manifestări pentru a comemora 20 de ani de la Revoluţia din 1989.

Cu prilejul comemorării a 20 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989, garnizoana Sibiu, în colaborare cu Instituţia Prefectului Judeţului Sibiu, Consiliul Judeţean Sibiu, Primăria municipiului Sibiu şi Asociaţiei Sibiu Decembrie 89, organizează, în datele de 20 şi 22 decembrie, activităţi aniversare şi ceremonii publice de depunere de coroane şi jerbe de flori la Monumentele Eroilor Revoluţiei din Garnizoana Sibiu.

În data de 20 decembrie, începând cu orele 16:00, în organizarea Asociaţiei Sibiu Decembrie 89, se va desfăşura, în Piaţa Mare din centrul municipiului Sibiu, un spectacol dedicat tuturor sibienilor, în memoria eroilor din decembrie 1989. Activitatea va cuprinde alocuţiunea senatorului Raimond Luca – preşedintele Comisiei Parlamentare a Revoluţionarilor din Decembrie 1989, urmată de un concert de colinde susţinut de celebrul interpret de muzică populară Nicolae Furdui Iancu. La finalul manifestării, un detaşament de onoare format din 50 militari din Academia Forţelor Terestre va executa retragerea cu torţe, pe itinerarul Piaţa Mare – str. N. Bălcescu – Piaţa Unirii – str. V. Milea – str.Constantin Noica – str. Revoluţiei – str. Ştefan cel Mare – Academia Forţelor Terestre, între orele 17.30 – 18.00

Ziua de 22 decembrie este dedicată ceremoniilor de depuneri de coroane şi jerbe de flori. Ceremoniile vor demara începând cu orele 10:00, la Monumentul din faţa Academiei Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu”, urmate, la orele 10:25, de activităţile ce se vor desfăşura la Monumentul din faţa Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu - în preambulul ceremoniei de depunere de coroane şi jerbe de flori, un sobor de preoţi, condus de ÎPS dr. Laurenţiu STREZA Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, vor oficia o slujbă de sfinţire a monumentului.

 Începând cu orele 11.30, ceremoniile vor continua la Monumentul Eroilor Revoluţiei (situat în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Sibiu), iar la orele 12:45 monumentul Eroilor Revoluţiei (din Cimitirul Municipal Sibiu) va găzdui ceremonia comemorativă.
Vor depune coroane şi jerbe de flori: Instituţia Prefectului Judeţului Sibiu, Consiliul Judeţean Sibiu, Primăria municipiului Sibiu, Garnizoana Sibiu, reprezentanţii Partidelor Politice, asociaţii, ligi, fundaţii persoane particulare şi elevi din urbea de pe Cibin.
Glorie eternă eroilor neamului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

adi

Acum 14 ani

Va invitam pe toti Duminica 20 Decembrie, orele 14.00 la Marsul de Comemorare al Eroilor Revolutiei. Traseul va fi: Platou Magazin Dumbrava - Monumentul Eroilor Revolutiei (in fata Casei de Cultura) - B-dul Nicolae Balcescu - Piata Mare.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus