X

Gastile de santajisti din Sibiu, arestate de politisti

Un număr de 29 de persoane care au comis, în judeţele Sibiu şi Alba, peste o sută de infracţiuni cu violenţă, printre care şantaj, ameninţări, loviri, tentativă de omor, au fost trimise în judecată, 13 dintre acestea în stare de arest.
Şeful Serviciului de Combatere a Crimei Organizate (SCOO) Sibiu, subcomisarul Sebastian Veştemean, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că membrii Serviciului, împreună cu procurorul DIICOT- Serviciul Teritorial Alba, au finalizat rechizitoriul şi au trimis în judecată 29 de persoane cu vârste cuprinse între 21 şi 36 de ani, informează Mediafax.
Dintre acestea, 13 au fost cercetate şi acum judecate în stare de arest preventiv, fiind vorba despre capii reţelei şi despre membrii care au dat dovadă de cea mai mare cruzime.
Infractorii sunt toţi din municipiul Sibiu şi au săvârşit, de la începutul anului 2007 şi până în vara anului 2009, peste o sută de infracţiuni, printre care şantaj, ameninţări, loviri, tâlhării şi două tentative de omor.
Ancheta în acest caz a fost demarată în urmă cu mai mult de un an, când am primit prima reclamaţie. De atunci, mai mult de 25 de plângeri s-au strâns la dosar, iar multe dintre victime nu au dorit să depună plângere de frică. În iunie 2009, au fost arestate 16 persoane, în urma descinderilor în întreg oraşul Sibiu, dintre care trei au fost, ulerior, eliberate şi acum se află 13 persoane în arest. La momentul arestărilor nu s-au putut face publice date din cauză că eram pe urma tuturor membrilor reţelei. Oricum, ancheta a fost extrem de secretă, maxim şase-şapte persoane au ştiut despre ce este vorba”, a spus Veştemean.
Potrivit acestuia, arestările din iunie s-au făcut înainte de finalizarea dosarului, din cauză că anchetatorii au primit informaţii că infractorii “primeau deja comenzi de la diferite persoane cu bani pentru a bate sau chiar a le ucide rivalii”.
“Nu pot să spun că această grupare a ieşit din tiparele celorlalte grupări din ţară, dar ne-a surprins faptul că nici măcar nu se fereau. Cei mai mulţi dintre membrii grupării au făcut totul la vedere, deşi aveau deschise pe numele lor mai multe dosare. Am acţionat înainte de a finaliza toată cercetarea din cauză că am primit informaţii că începuseră să ia comenzi de la diferite persoane pentru a bate sau chiar ucide alţi oameni”, a afirmat Veştemean.
Potrivit sursei citate, de cele mai multe ori persoanele cu care intrau în conflict erau bătute până la pierderea cunoştinţei, şantajate şi umilite prin bătăi.

“Scopul acţiunii noastre a fost atins pentru că de la reţinerea celor 13 infractori lucrurile s-au mai liniştit în municipiul Sibiu. Gruparea căreia noi i-am spus Lenis, de la numele barului în care majoritatea dintre ei au fost bodyguarzi, ajunsese să provoace câte două-trei scandaluri pe săptămână în baruri şi cluburi”, a spus şeful SCCO Sibiu.

Potrivit sursei citate, cea mai mare pedeapsă pe care o pot primi cei 29 de infractori este cea pentru asocierea în grup organizat pentru comiterea de infracţiuni, pentru care legea prevede între cinci şi 20 de ani închisoare. De asemenea, pedepse mari pot primi şi cei care s-au făcut vinovaţi de cele două tentative de omor şi de tâlhării.

Dosarul în acest caz este judecat la Tribunalul Alba.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

4 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Siegfried K.

  “Infractorii sunt toţi din municipiul Sibiu”, adica nici macar mitici bucuresteni? Sunt convins ca toti au votat cu Basescu. Pai nu?

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  cozma

  Ati arestat o gramada de persoane si degeaba
  ca la puscarie si simt ca la hotel aia si chiar da daca iau lau o sa le dea drumul prea repede, pre va laudati cu arestarile astea dar dc nu spuneti cati sut judecati in stare de libartate??? oricum i-au cam ales de prin sibiu dar nu i-au luat pe toti si chiar daca iau luat o sa VINA ALTII vpi nu vedeti oribilo ca in gaura de sobolani imputiti de la ego si river si formeaza majoritatea

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact