X

Zapezi cum nu au mai fost de zece ani

În doar patru zile, utilajele de deszăpezire din municipiul Sibiu au împrăştiat material antiderapant în cantităţi apropiate celor utilizate pe perioada întregii ierni trecute. Potrivit unui comunicat al administraţiei locale, căderi de zăpadă precum cele din ultimele zile nu au mai fost înregistrate de la finele anilor `90. “De luni noaptea şi până în prezent au fost folosite peste 600 de tone de sare şi peste 25 de tone de clorură de magneziu. În sezonul 2008 – 2009 au fost folosite în total 880 de tone de sare. S-a intervenit în teren cu cinci sărăriţe dotate cu pluguri şi încă două pluguri semipurtate. Conform unei adrese emise de Agenţia Naţională de Meteorologie pe parcursul acestor zile au fost căderi masive de zăpadă (24,4 litri/metru pătrat). Aceste valori nu au mai fost înregistrate de la sfârşitul anilor `90”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sibiu. Cu toate acestea, traficul în Sibiu se desfăşoară încă în condiţii destul de dificile. De altfel, firma care trebuie să asigure deszăpezirea, SC Schuster & Co Ecologic, a fost amendată cu 6.000 de lei de poliţiştii sibieni pentru modul în care şi-au desfăşurat activitatea.

Stratul de zăpadă în municipiul Sibiu este de 29 de centrimetri, iar Poliţia Judeţeană a anunţat, vineri, că doar arterele principale din oraş au fost deszăpezite, pe străzile lăturalnice circulându-se cu mare dificultate..

Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Sibiu au anunţat, printr-un comunicat de presă, că pe principalele artere din municipiul Sibiu căderile de zăpadă înregistrate în cursul nopţii nu afectează traficul, carosabilul fiind curăţat. Probleme apar însă în cartiere, pe străzile lăturalnice.

Potrivit sursei citate, vineri dimineaţă, autospecialele de dezăpezire acţionau cu materiale antiderapante pe principalele artere din municipiu, dar pe străzile lăturalnice din municipiu nu se împrăştie material antiderapant, motiv pentru care se recomandă şoferilor să circule cu prudenţă şi să reducă viteza.

În Sibiu ninge slab şi toate străzile secundare din municipiu sunt acoperite de zăpadă frământată, traficul desfăşurându-se cu dificultate.

Potrivit meteorologilor, stratul de zăpadă din municipiul Sibiu a ajuns la 29 de centimetri.

Poliţia Sibiu a mai anunţat că pe cele trei drumuri naţionale care tranzitează judeţul carosabilul a fost curăţat, dar ninge în continuare şi se recomandă prudenţă maximă.

Pe şoselele naţionale, Secţia Drumuri Naţionale Sibiu a acţionat cu 26 autoutilaje şi s-au răspandit 273 tone de material antiderapant

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

5 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ecologistu'

  Toata Europa e sub zapezi.In America in ultimii ani au fost in unele locuri cele mai mari caderi de zapada de cand se fac inregistrari.
  Incalzirea globala e de vina… evident. Reduceti emisiile voi berbecii, cumparati masini noi si “nepoluante” cu bani multi, simtiti-va vinovati ca faceti un dus mai lung, stati pe intuneric si in general traiti in frica ca o sa va ia dreq. Cam asta e mesajul.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  un sibian

  nu zapada a fost multa ci incompetenta si imbecilitatea administratiei…nu stiu unde au imprastiat cele 600 de tone de sare dar pe sosea nu se vede nimic…de obicei ramane alb dupa…sa nu mai vorbim de utilaje…sunt vechi de cel putin 30 de ani si total ineficiente.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  un oarecare

  De marti 15.12.’09 pana ieri 21.12.’09 am tinut curat uscat un trotuar de 27 mp cu ceva munca la lopata si 8 kg de sare. Dupa un calcul destul de simplu pentru DN1 de la intrare la Real si pana la aeroport ar fi fost nevoie de ceva mai multa munca si cca. 28 de tone de sare sa fie BEC, cum de altfel n-a fost. Unde s-au aruncat celelalte 572 de tone de sare si 25 de tone de clorura de magneziu. I s-au urcat sasului la cap fumurile de premier si nu mai vede ce se intampla in oras. Nu vede ca strazile si parcarile sunt ocupate de mormane de nameti.
  Poate c-ar trebui sa-si ceara scuze mama natura ca a adus zapada la mijlocul lui decembrie. Din nou i-a prins pe nepregatite pe cei de la societatile responsabile cu deszapezirea strazilor si trotuarelor.
  Ce bine ca sarea nu-i articol de import, ca Domne ce ne-am face.
  Iar in alta ordine de idei mai nou romanii nu fac altceva decat sa se planga. In toata aceasta perioada n-am vazut decat forte rar cate un om de varsta a treia care mai curata trotuarul in fata curtii, in rest ne plangem si Dumnezeu cu mila pentru cei care aluneca si au ghinionul sa-si rupa ceva. Dar ne dam europeni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact