Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Fisurile de 17 m din Aeroport, tot fara explicatii

Cei peste 17 metri de fisuri apărute în noul terminal al Aeroportului Sibiu tot nu au nicio explicaţie pentru apariţia lor. După ce primul expert angajat anul trecut să explice crăpăturile nu şi-a mai terminat treaba, nici licitaţia organizată la sfârşitul anului trecut nu a reuşit să găsească un tehnician dornic, capabil şi disponibil să evalueze situaţia.
Prin urmare, licitaţia a fost reluată la începutul acestui an. "Se va realiza o expertiză tehnică, urmărindu-se actele normative în domeniu, pentru determinarea cauzelor apariţiei unor fisuri în pardoseala terminalului de pasageri. Localizarea fisurilor:
1) Zona publică sala de aşteptare (parter nord):
- 1 fisură lungime 360,00 cm;
- 1 fisură lungime 120,00 cm.
2) Zona control paşapoarte (parter sud):
- 1 fisură lungime 668,00 cm.
3) Etaj tehnic (partea de vest):
- 1 fisură lungime 600,00 cm", se arată în caietul de sarcini al licitaţiei lansată de Regia Autonomă Aeroportul Sibiu. Valoarea estimată a lucrărilor este de 12.500 de lei - expertiza tehnică trebuie terminată în 30 de zile de la semnarea contractului.

Deschiderea eventualelor noi oferte este programată pentru 21 ianuarie. Lucrările la noul terminal au fost executate de firmele Dafora şi ConA. Potrivit unor surse din cadrul Consiliului Judeţean (instituţia care a "patronat" modernizările de la Aeroportul sibian), apariţia fisurilor se datorează unei erori de proiectare - pentru noul terminal nu au fost proiectate şi rosturile de dilataţiei necesare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 396

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

UNU'

Acum 14 ani

uMBLATI DUPA CAI VERZI PE PERETI ...... SI EU AM O FISURA ...... ACASA ...... SI NU AM CHEMAT INCA PE NIMENI
Raspunde

cosmin beloclavek

Acum 14 ani

eu sunt Tutankamon, care iti ia sufletu si creieru. asculta ba la mine aceasta situatie: eu am smaltul dintilor fisurat de la cate puIe am supt, mi sa fisurat si gaoaza de la sexu buco-anal si tot nu ma mai vaiet atata. ma duc sami coasa aia curu, si sami tencuiasca dintii si asta este.
Raspunde

dodecaedru

Acum 14 ani

o greseala de proiectare nu ar avea voie sa ajunga pana la executie: pe parcursul intre hartie si constructia executata au fost atatia suopervizori si executanti care au castigat bani buni tocmai pentru a controla si elimina astfel de greseli. Nu cred ca o firma serioasa de executie nu stie unde trebuie prevazute rosturi constructive de dilatare in dala sau pardoseala, asa incat sa le faca chiar daca nu sunt prevazute in proiect.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus