X

Chiriac: Romania mai poate avea o Capitala Culturala dupa 2021

După ce a devenit membru în comisia europeană care selectează şi consiliază viitoarele Capitale Culturale Europene, Constantin Chiriac a renunţat la funcţiile de consilier pentru oraşele Istanbul, Marsilia, Mons, Tilburg şi Cordoba, toate aflate în cursa pentru a deveni Capitale Culturale Europene.

În urmă cu mai bine de o lună de zile directorul Teatrului Naţional „Radu Stanca” a devenit reprezentantul României în comisia europeană care selectează, consiliază şi monitorizează Capitalele Culturale Europene. „Este o poziţie onorantă pentru mine şi pentru Sibiu”, a declarat Chiriac.

Directorul teatrului din Sibiu a mai declarat astăzi că din noua funcţie va lupta pentru a ţara noastră să mai aibă un oraş Capitală Culturală Europeană după experienţa Sibiului. Acest lucru va fi posibil însă numai după anul 2021.

„Sper să impun ca România să ajungă să acceseze acest statul cât mai rapid. Din păcate s-a pierdut deja mult timp şi există propuneri pentru viitoarele Capitale Culturale până în 2020. Din 2021 vom mai putea avea o Capitală Culturală în România”, a mai declarat Chiriac.

Directorul Teatrului Naţional „Radu Stanca” a mai spus că de la titulatura deţinută de Sibiu procedurile s-au schimbat destul de mult. „Va fi o competiţie între toate oraşele din ţară care îşi doresc acest lucru” a mai spus Chiriac.

 

 

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    dodi

    mda, Romania poate castiga si medalia de aur la campionatul mondial de fotbal 2014 pentru simplul fapt ca medalia inca nu s-a acordat…. Iar de fuctiile de consilier cu care s-a impaunat, e usor sa renunte la ele pentru ca …stie el mai bine!

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact