Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Chiriac recita din Eminescu la AFT

Profesorul Ion Dur, decanul Facultăţii de Jurnalistică, şi Constantin Chiriac, directorul Teatrului “Radu Stanca” sunt invitaţii Academiei Forţelor Tereste la momentul omagial “160 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu”.

“Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” organizează, în data de 15 ianuarie, o manifestare culturală menită a evoca personalitatea incontestabilă şi talentul fără margini ale celui care a fost Mihai Eminescu, poet naţional”, au anunţat astăzi reprezentantii AFT.

Aniversarea a 160 de ani de la naşterea poetului nepereche al neamului românesc, va fi sărbătorită printr-un program cultural-artistic, ce se va desfăşura începând cu orele 14.15, în Aula academiei.

Personalitatea poetului va fi evocată prin două intervenţii susţinute de prof.univ.dr. Ion Dur, respectiv prof.univ.dr. Ilie Guţan, evocări ce vor fi urmate de momente poetice susţinute de directorul Teatrului Naţional “Radu Stanca” Sibiu, domnul Constantin Chiriac, şi studenţi ai academiei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Blanca

Acum 14 ani

Cat de usor se poate compromite un gazetar! Gazetar "de paie". Daca ar fi fost ieri la Academie - felicitari pentru cum au organizat omagierea Poetului - nu l-ar fi vazut si auzit pe Ion Dur vorbind. Cei care am fost acolo ne-am bucurat auzindu-l vorbind pe dl. Ilie Gutan, iar pe dl. Chiriac recitand. Astept mea culpa din partea lui Stefan Dobre.
Raspunde

rita

Acum 14 ani

Cine-i ala cu moaca de hamal din poza?
Raspunde

@rita

Acum 14 ani

Esti un pic rea. Chiar daca la cermonie nu a aratat nici macar asa, nu asta m-a deranjat ci faptul ca in rostirea lui de toba si trompeta poezia lui Eminescu semana a haulita. Sa fim totusi toleranti, cand la Sibiu nu s-a organizat nimic altceva la nasterea Poetului. Mie mi-a parut rau ca prof. Gutan nu a vorbit mai mult; l-am auzit pentru prima oara si a spus lucruri foarte interesante, "fara superlative" si "fara clisee".
Raspunde

rita

Acum 14 ani

tipu cu moaca de hamal l-am identificat abia acum, dupa ce m-am trezit din betie: este taica-meu!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus