Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Fostii colegi se `dusmanesc` in presa. Boitan contra Stirbet si invers

Minerva Boitan este vinovată că nu avem spital judeţean de urgenţă, spune Cornel Ştirbeţ. Cornel Ştirbeţ este interesat numai de plasarea clientelei sale politice în funcţiile administrative ale judeţului, spune Minerva Boitan. Un senator şi un deputat care odată erau colegi de partid nu mai încap în aceeaşi circumscripţie electorală.  
Deputatul Ştirbeţ e supărat pe senatorul Boitan că nu s-a ocupat de Sptalul Judeţean de Urgenţă şi mai mult: a mai încurcat şi numerele topografice ale viitoare amplasări. "Doamna Boitan a zburdat vreo două luni pe la televiziuni spunând că Spitalul de Urgenţă trebuie făcut şi că nu are susţinere. Doamna Boitan a fost patru ani director de spital, era practic proiectul aproape de finalizare, numai că doamna Boitan a devenit dezvoltator imobiliar şi a greşit numerele topografice şi în loc să ducă la Ministerul Sănătăţii foia bună, a dus un număr topografic din Şelimbăr. Aceşti parlamentari care tot atacă, ar trebui să fie mai temperaţi, să-şi reevalueze situaţia după alegeri, să renunţe la modul popular de a face politică şi să-şi vadă de propriile greşeli", a spus Ştirbeţ.
Răspunsul a venit repede. Boitan aşteaptă ca pe Ştirbeţ să-l cuprindă boala şi bătrâneţea pentru a se gândi şi la noul spital. "Domnul Ştirbeţ a demonstrat încă o dată că după două mandate de parlamentar şi la mijlocului celui de al treilea n-a fost şi nu este interesat de proiectul spitalului de urgenţă, ci numai de plasarea clientelei sale politice în funcţiile administrative ale judeţului. Dacă ar fi fost interesat, probabil că până acum ar fi aflat ca de aceste proiecte se ocupă Ministerul Sănatăţii pentru aprobare şi finanţare, Direcţia Sanitară, Prefectura şi Primăria Sibiului pentru asigurarea terenului de construcţie. Ca fost manager de spital judeţean nu am avut niciun fel de implicare în derularea proiectului. Am fost doar iniţiatorul acestui proiect prin argumentaţia prezentată ministerului în vederea cuprinderii Sibiului în programul guvernului de construire a unui număr de spitale judeţene de urgenţă. În guvernarea liberală s-au consumat etapele de studiu de fezabilitate şi licitarea proiectului de execuţie, dar după venirea guvernului PD-L proiectul a fost abandonat. Mai mult,în calitate de parlamentar,  la proiectul de buget pe anul 2010, am depus amendament pentru alocarea de fonduri necesare continuării proiectului, dar maşina de vot PD-L a domnului Ştirbet l-a respins. În consecinţă, regret că un parlamentar poate face afirmaţia potrivit căreia un manager de spital are dreptul şi obligaţia să dispună de date topografice pentru amplasarea unui spital. După toate aceste lămuriri, sper ca domnul deputat Ştirbeţ a înţeles cui aparţine obligaţia realizării unui spital şi poate cu gândul la bătrâneţe şi boala să puna umărul la realizarea lui", a replicat Boitan.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

6 comentarii

bes

Acum 14 ani

Deci nici unul nu ati facut nimic pentru spital.
Raspunde

toto

Acum 14 ani

pai tocmai, Boitano, ce ai facut ca manager de spital daca nu ai avut nici o implicare in proiectul noului spital ? fiind 4 ani manager esti printre primii responsabili de gestionarea banilor alocati pt spital. pe langa asta, dupa ce ca ai parvenit senator de pe locul 3 ... mai ai si tupeul sa iesi in presa si sa critici ? in locul tau mi-ar fi rusine si mi-as da DEMISIA
Raspunde

selimbareanul

Acum 14 ani

Maricuta v-a corupt din nou sa aduca spitalul la Selimbar, slabe caractere.
Raspunde

vai vai

Acum 14 ani

nu conteaza de pe ce loc a iesit, e senator pt ca oamenii au votat. si este mai competenta ca tine toto cu siguranta. fugi si linge niste pantofi portocalii
Raspunde

toto pt vai vai

Acum 14 ani

tocmai asta este , prietene , AU VOTAT da nu pe ea ! stiu ca e plin de oameni in tara asta asa ca tine , doritori sa castige prin orice mijloace ... de aia suntem asa cum suntem . NE MERITAM SOARTA
Raspunde

Cutugno

Acum 14 ani

Mai, lasati-o moarta cu comparatiile. Politicienii sunt cum sunt, regimul politic ii face mai rai sau mai buni. Spitalul nu se face pentru ca banii putini care sunt trebuie sa ajunga in buzunarele firmelor puterii, iar de la un spital se poate fura, dar mai putin decat de la alte lucrari.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus