Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Tigara electronica este perfect inutila

Specialiştii Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta" spun că ţigara electronică nu este o metodă de a renunţa la fumat. Deşi este promovată ca o modalitate eficientă de a te lăsa de tutun, ţigara electronică nu face decât să întreţină dependenţa. Dr. Magdalena Ciobanu, cea care este şi coordonatorul campaniei "Stop fumat" spune că acest dispozitiv nu este eficient, din punct de vedere psihologic, pentru că menţine gestul de a fuma, gest de care sunt dependenţi majoritatea fumătorilor. Nici din punct de vedere fizic, ţigara electronică nu elimină dependenţa, ba din contră. Dispozitivul conţine nicotină, exact substanţa care îi face dependenţi pe fumători. Pe site-ul programului naţional Stop Fumat, specialiştii recomandă renunţarea bruscă la tutun, o metodă eficientă, care nu accentuează dependenţa socială şi nici suferinţa sevrajului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus