X

Diana Fufezan: Este incitant sa fii "antrenor de traire"!

Diana Fufezan, actriţă a Teatrului Naţional “Radu Stanca” de ani buni, profesoară la Catedra de Arta Teatrala a Facultăţii de Litere din Sibiu şi mai nou, regizoare şi actriţă într-un spectacol one-woman-show pus în scenă din forţe proprii. 

Reporter: Mi-aţi atras atenţia cu spectacolul “Oscar şi buni roz” şi mă gândeam, de unde v-a venit ideea unui one-woman-show? E un fel de răzvrătire feminină?

Diana Fufezan: De la text, care este absolut minunat. Bogăţia ideilor, imaginaţia debordantă, farmecul şi profunzimea textului mi-au lăsat o impresie puternică. Pentru un actor, un asemenea text este aur curat. 

R.: În Bucureşti, şi cam peste tot de altfel, actorii mai fac o reclamă, un spot radio, mai joacă într-o telenovelă, ca să-i mai întregească bugetul? Cum trăieşte un actor în Sibiu?

D. F.: Depinde de ceea ce îl interesează. Sigur, fiecare om munceşte, în primul rând, să îşi asigure o pâine. Apoi totul e în funcţie de ce îşi doreşte şi e de acord să facă în profesie. 

R.: “Oscar şi buni roz” poate fi încadrat în seria de mai sus?

D. F.: “Oscar şi Buni Roz” este un spectacol care face parte din repertoriul Teatrului Naţional “Radu Stanca”. A fost un proiect propus de mine, încurajat şi preluat în repertoriul teatrului de către directorul Constantin Chiriac. Este parte din căutările mele artistice, din profesia mea de actor. Nu este o “întregire de buget”.

R.: Tot legat de Bucureşti, sunteţi o mică vedetă locală, jucaţi în atâtea spectacole la “Radu Stanca”, de ce aţi rămas aici? Vă simţiţi vedetă?

D. F.: Nu cred că mi se aplică termenul de vedetă, în sensul românesc. Nu, nu mă consider o vedetă, chiar mică. Încerc să îmi fac profesia la un nivel cât mai bun, să mă provoc profesional, să evoluez. Am rămas in Sibiu pentru că am crezut şi cred în continuare în destinul european al Teatrului Naţional “Radu Stanca”.

R.: Când aţi văzut, ca spectator, ultimul spectacol de teatru şi care a fost acela?

D. F.: În toamna asta, la Sibiu. Este vorba despre “Turandot”, de Andriy Zholdak.

R.: Mi-aţi putea spune sincer care a fost cel mai prost spectacol de teatru în care aţi jucat?

D. F.: Din interiorul profesiei lucrurile se văd diferit; nu cred că aş putea fi obiectivă răspunzând la această întrebare.

R.: Aţi refuzat vreodată un rol de când sunteţi actriţă a Teatrului Naţional “Radu Stanca”?

D. F.: Nu, nu am refuzat vreun rol până acum. Dar nu voi putea juca într-un spectacol al cărui mesaj este rasist, segregaţionist, sau să se opună valorilor umane în care cred.

R.: Şi de partea cealaltă, câte roluri pe care vi le-aţi dorit le-aţi pierdut?

D. F.: Până acum am fost norocoasă, sunt în câştig.

R.: Alături de mulţi colegi de scenă de la TNRS, v-aţi transformat din actori şi în profesori de teatru pentru studenţii ULBS. Cum aţi făcut pasul acesta şi de ce?

D. F.: Am rămas în Universitate ca asistent, imediat ce am absolvit facultatea, profesorul meu de actorie, Florin Zamfirescu, propunându-mi să rămân asistenta la clasa pe care o conducea. Am acceptat provocarea şi nu am regretat. Este incitant să fii “antrenor de trăire”.

R.: În ce spectacole vă poate vedea lumea în perioada următoare şi la ce proiecte noi lucraţi?

D. F.: În perioada următoare voi juca în spectacolele: “Oscar si Buni Roz”, “Pescăruşul”, “Balul”, “Vremea dragostei, vremea morţii”, “O noapte furtunoasă”, “Gaiţele”, “Lulu”, “Faust”, “Breaking the waves”, “Femeia ţintă şi cei zece amanţi” etc. În fiecare lună se anunţă în presă programul de spectacole. Cât despre proiecte, în primăvara aceasta se vor finaliza filmările pentru primul lung metraj în regia lui Silviu Purcărete, “Undeva la Palilula”, film în care joc şi eu. Apoi voi avea câteva turnee în afara ţării cu spectacolele teatrului “Radu Stanca”. Şi astept noile premiere, deocamdata nu ştiu în ce proiect voi fi implicată.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

10 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  vlad

  E cea mai frumoasa femeie din cate am cunoscut, si fizic, si sufleteste… Frustratii care nu stiu sa recunoasca o frumusete aparte in cele tainice ale ei, nu au decat sa mai priveasca la femeile de plastic din \”Libertatea\”. Nu pot sa intzeleg de ce unii cretini se chinuie sa scrie si sa si posteze si sa revina si cu completari, in loc sa faca minimul efort sa stinga calculatorul… Internetul nu s-a inventat pentru cretini. Cat despre spume, sterge-te la gura si incheie-ti shlitzul, labagiu complexat si retard cu spume!

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact